<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kelet-Közép Európa
Makro / Külgazdaság Megsimogatták Európa fejét – ha a gazdaság jó, a bankok is?
Privátbankár.hu | 2017. december 14. 13:00
A Moody’s szerint stabil kilátással kezdik 2018-at Közép- és Kelet-Európa bankrendszerei.
Makro / Külgazdaság Orbán szerint Kelet csillaga áll magasan
Privátbankár.hu | 2017. november 27. 10:18
Javában tart a Kína-Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozó.
Részvény / Deviza / Áru Magyarország most jár a hét bő esztendő felénél?
Eidenpenz József | 2017. május 19. 12:15
A kelet-közép-európai országok gazdasága jól teljesít, részvénypiacaik viszont nem drágák a Pioneer Alapkezelő menedzsere szerint. Az EU-s pénzek lehívása csak most kezdődik, a hitelezés is alacsony szinten van, vannak még növekedési tartalékok. A forint ellen az elemző nem fogadna a következő pár évben.
Uniós pályázatok Gyarmatosítás helyett: nálunk csak a lengyelek kaptak több uniós pénzt
Privátbankár.hu | 2015. június 23. 11:35
A korábbi, 2007-2013-as időszakra szóló uniós forrásait viszont száz százalékban felhasználhatja év végéig Magyarország.
Makro / Külgazdaság Vigyázat azzal a banksanyargatással, a külföldi gyárak házibankjukat kedvelik
Privátbankár.hu | 2015. március 25. 17:01
Gyors ütemben jön fel Közép-Európa, összeurópai gazdasági jelentősége nyolc év alatt öt százalékot erősödött, miközben Németországé csak két százalékot, és a dél-európai országok is visszaszorultak – írja az Alapblog. Magyarország újabban sereghajtó volt a régióban, de újra sikeressé válhat. Ipar nélkül nem megy. De nem jó a külföldi befektetőket elbizonytalanítani.
Makro / Külgazdaság Végre egy mutató, amelynél nem vagyunk lemaradóban a lengyelektől
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 27. 09:28
Magyarország, Lengyelország, Csehország egy szinten áll, Románia, Bulgária rosszabbul egy kockázati mutató szerint, de mindegyik indexe erősen romlott az utóbbi hónapokban. Pénzügyi elemzők szerint ennek ellenére több mint tíz éve nem volt a mostanihoz hasonlóan alacsony a rendszerszintű pénzügyi válság kockázata a globális feltörekvő térségben.
Makro / Külgazdaság Hasít a régió - Magyarország nem tud lépést tartani
Privátbankár.hu | 2014. május 13. 15:40
Az idei év tavaszára a 2003-2007-es időszakban tapasztalható szintre javult a befektetői optimizmus a kelet-közép-európai régióban, a Deloitte befektetői bizalmi indexe már a harmadik egymást követő félévben nőtt, amire 2009 vége óta nem volt példa - derül ki a Deloitte Magyarország felméréséből.
KKV Nem jön be a németeknek a régiónk
Privátbankár.hu | 2014. március 31. 17:17
A külföldi beruházásokat tervező német iparvállalatoknak kevésbé vonzó a kelet-közép-európai régió - mutatta ki a német ipari és kereskedelmi kamarák szövetsége (DIHK) hétfőn Berlinben ismertetett felmérése.
Makro / Külgazdaság Nem csak Paks, de a gáz miatt is szerethetnek minket az oroszok
Privátbankár.hu | 2014. január 17. 08:04
A régióban a harmadik legnagyobb vásárlók vagyunk.
Makro / Külgazdaság Nadrágszíj-politika jöhet a választások után?
Privátbankár.hu | 2014. január 2. 13:56
Az Erste Group szerint nem biztos, hogy tartható lesz a hiánycél.
Befektetési alapok Mi leszünk az új Európa? Leendő kistigrisek hozhatnak pénzt
Privátbankár.hu | 2013. december 30. 16:00
A magasabb hozamra vágyó, nagyobb kockázatot elviselni képes és a közép- és kelet-európai országok jövőjében bízó befektetőknek ajánlják az OTP Új Európa Alapot. Az alap long és short pozíciókat is felvehet, vagyis nemcsak az alulértékelt eszközök megvásárlásával, hanem a túlértékelt eszközök eladásával is hozamot tud elérni.
Ingatlan Éledezik az ingatlanpiac Kelet-Európában
Privátbankár.hu | 2013. április 10. 12:10
Magához tért a közép-kelet-európai ingatlanpiac, miután 2008 óta nem látott mennyiségű tőke érkezett régiónkba az első negyedévben.
Részvény / Deviza / Áru Új év, új remények: mibe fektessük a pénzünket?
Privátbankár.hu | 2013. január 7. 13:16
Az Erste Group friss elemzése szerint Közép-Kelet-Európában a gazdaság visszaesése eléri a gödör alját az első negyedévben, a régió részvénypiacain visszafogott emelkedés várható.
Karrier Új régiós vezérigazgatója van a General Electricnek
Privátbankár.hu | 2013. január 2. 14:45
Peter Stracart nevezték ki a General Electric közép- és kelet-európai régióért felelős vezérigazgatójának 2013. január 1-től - közölte a cég.
Részvény / Deviza / Áru "Kelet-Európa megvetett részvényei": magyar papírok eladását javasolják
Privátbankár.hu | 2012. november 22. 17:25
Nem kéne a dél-európai válsággócokkal összemosni a kelet-európai feltörekvő gazdaságokat, amelyek stabilak és ahol jó lehetőség nyílhat a részvényvásárlásra. Miközben Nyugat-Európában a megszorítások miatt leül a növekedés, az EU-országaihoz való közeledés, a nyersanyagkincsek miatt térségünk legtöbb országa jobban fejlődhet. Kivéve Magyarországot, amely aggodalomra ad okot és inkább kerülendő - véli a Wirtschaftswoche.
Utazás Kelet-Európába küldik a kínaiakat turistaútra
Privátbankár.hu | 2012. november 20. 15:00
Tavaly negyedével több kínai jött hozzánk, miután stratégiai ágazat lett a turizmus Kínában, ezért egyre jobban bátorítják, hogy mindenki menjen világot látni, elsősorban kelet-Európába.
Ingatlan Szappanos csúszdán a hazai ingatlanpiac
Privátbankár.hu | 2012. november 7. 16:45
Egy felmérés szerint az európai ingatlanbefektetések értéke az idén 10 százalékkal zsugorodik, a közép-kelet-európai régióban a lengyel és a cseh piac jól teljesít, a magyar viszont leszakadóban van.
Makro / Külgazdaság Nem bántotta a Moody's az osztrák tripla A-t
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 22. 12:01
Megerősítette Ausztria lehetséges legjobb, "Aaa" kormánykötvény-besorolását a Moody's, egyben figyelmeztetett a kelet-európai kitettség veszélyeire is.
KKV Nincs már Kelet-Közép-Európa, Macedóniával vagyunk egy csoportban
Privátbankár.hu | 2012. június 8. 10:10
A rossz hangulat miatt csökkent a befektetési étvágy, a közép-európai magántőke-hangulatindex a tavaly áprilisi 153 pontról októberre 70 pontra esett, s azóta is csekély a javulás. A közép-európai régió többé nem létezik, az egyik része Észak-Kelet-Európa, amelynek legalsó országa Szlovákia, a másik Dél-Kelet-Európa, amely Magyarországtól Macedóniáig tart – mondták el egy konferencián.
Karrier Beelőztük a lengyeleket: 43 százalékkal nőtt a Németországban dolgozó magyarok száma
Eidenpenz József | 2012. május 5. 06:20
A német munkaügyi hatóságok adatai szerint a tavaly május 1-jei munkaerő-piaci nyitás után a magyar dolgozók száma fél év alatt 43 százalékkal, majdnem 29 ezer főre emelkedett. Ezek egy része lehetett csak új bevándorló, mások valószínűleg már ott éltek, csak nem voltak bejelentve. Ez a növekedés bőven átlag feletti a térség országainak körében.
Karrier Svájc félig bevágta a magyar bevándorlók előtt az ajtót
Privátbankár.hu | 2012. április 20. 13:24
Közös nyilatkozatban fejezték ki sajnálkozásukat a visegrádi országok (V4) a svájci kormány döntése miatt, amely ismét bevezeti nyolc uniós tagállam állampolgáraira a letelepedési engedélyekhez kapcsolódó korlátozásokat. A V4-ek bíznak abban, hogy Bern felülvizsgálja a határozatot - közölte a Külügyminisztérium. Tavalyelőtt 5932 svájci állampolgár élt Svájcban.
Pénzügyi szektor Jé, valaki új bankfiókokat nyit a térségben - persze nem nálunk
Privátbankár.hu | 2012. április 19. 17:52
Az uniós átlagot meghaladó növekedési lehetőségei vannak a bankszektornak Közép-Kelet-Európában közép-és hosszú távon - áll az UniCredit csütörtökön ismertetett elemzésében. Új fiókokat is nyithatnak.
Ingatlan A szolgáltató központoknak ismét vonzó célpont lett Magyarország
Privátbankár.hu | 2012. február 28. 10:47
Magyarország központi fekvésének, jól képzett, nyelveket beszélő munkaerejének és fejlett infrastruktúrájának köszönhetően több mint harminc szolgáltató központ bérel irodát Budapesten, összesen közel 200.000 négyzetméteren. Sőt a legújabb tendencia szerint a fejlődő országokból is visszahelyezik a szolgáltató központokat Kelet-Közép-Európába.
Állampapír / Kötvény Egyelőre bírják a versenyt a térségi kötvénypiacok (Erste-elemzés)
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 15:19
Még Magyarország esetében sem volt olyan nagymértékű államkötvény-értékesítés Kelet-Közép Európában, mint a Lehman 2008–as csődje után. Az Erste elemzése szerint Romániának, Csehországnak és Szlovákiának van a legnagyobb mozgástere, ha a hozamok megemelkednek. Az elemzők szerint Magyarországnak el kell kerülnie a 6 százalék feletti finanszírozást. A 6 közép-kelet európai ország költségvetési hiánya idén a GDP 3,6 százalékára csökken, az eurózóna átlaga a GDP 3,4 százaléka körül várható.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG