<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Keretszámok
Karrier Újra engedett a kormány: lesz ingyenes közgazdász- és jogászképzés
Privátbankár.hu | 2013. január 17. 14:17
Tovább faragják a felvételi rendszert, a kormány újabb ponton engedett az egyetemistáknak: a 16 "tandíjas" szakon is lesz államilag támogatott képzés, de itt a bekerüléshez szükséges pontszám magasabb lesz majd.
Karrier Nem is a diákoknak kellett volna visszafizetni a diákhitelt?
Privátbankár.hu | 2012. december 21. 09:42
Nagyszerű dolognak nevezte a diákmozgalmakat pénteki rádióinterjújában a miniszterelnök. Így utólag már elárulta a kormányfő, mi lett volna a koncepciójuk: az állam szerette volna kifizetni vagy a munkáltatókkal kifizettetni a diákhitelt, de ezt nem volt idejük elmondani a diákoknak.
Karrier Giró-Szász: a félelmek alapvetően alaptalanok
Privátbankár.hu | 2012. december 20. 09:02
A felsőoktatási keretszámok eltörlésével a kormánynak az a célja, hogy letisztultabb, kevésbé bonyolult, átláthatóbb rendszer jöjjön létre - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő a TV2 Mokka című műsorában csütörtökön.
Karrier Balog: a részleteket nem az utcán kell megbeszélni
Privátbankár.hu | 2012. december 20. 08:47
Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter közölte, a kormányzat azt szeretné, ha csak a felsőoktatási intézmények kapacitása szabna határt a felvehetők létszámának. A tárcavezető csütörtökön az M1 Ma reggel című műsorában megerősítette, hogy még karácsony előtt kész tárgyalni a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) képviselőivel.
Makro / Külgazdaság Egyetemet foglalnak Szegeden
Privátbankár.hu | 2012. december 19. 18:10
A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara épületének elfoglalásáról döntöttek a városban rendezett diáktüntetés résztvevői szerdán.
Makro / Külgazdaság Teljes hátraarc: 10 500 helyett 55 ezer állami hely a felsőoktatásban
Zsiborás Gergő | 2012. december 19. 12:35
Kormányhatározat született arról, hogy 10 500 helyett jövőre 55 ezer államilag támogatott hely lesz a felsőoktatásban, de a részletek még nem ismertek. Részösztöndíj nem lesz, a felsőoktatás plusz milliárdokhoz jut.
Karrier Balog Zoltán: a diákok csak balhézni akartak
Privátbankár.hu | 2012. december 19. 11:39
"Ha a diákok eljöttek volna, megelőzhettek volna egy döntést" - mondja a "nem is létező" keretszámok nagyon is valós megvágásáról a szakminiszter, aki 4 napot kapott, hogy átdolgozza az egész rendszert.
Karrier Keretszámok: meg nem szüntetik, de jól eldugják - nyilvános a koncepció egy része
Zsiborás Gergő | 2012. december 17. 15:59
2013-ban ugyanannyian kezdhetik meg tanulmányaikat állami finanszírozással, mint tavaly. Egy módosítóból kiderül, hogy tennék láthatatlanná a keretszámokat. Az új rendszer felülről nyitott lenne, de a felsőoktatásra továbbra sem áldozna többet a kormányzat. Az új rendszer is bonyolultnak tűnik és egyre több a kérdőjel.
Karrier Rogán: a felvételizők már nem félnek
Privátbankár.hu | 2012. december 17. 14:53
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint a kormány megértette és eloszlatta a diákoknak a fizetős felsőoktatással kapcsolatos félelmeit.
Makro / Külgazdaság Belerokkanunk-e a Diákhitelbe?
Zsiborás Gergő | 2012. december 17. 06:34
Ott van a diákhitel - mondogatták egyre többet a keretszámok megvágása kapcsán a politikusok, holott a középiskolások nagy része az adósságfelhalmozásról hallani sem akar. A keretszámokat eltörölhetik, a diákhitel akkor is marad. Ki rokkan majd bele: az állam vagy a pályakezdők?
Makro / Külgazdaság Orbán eltörli a keretszámokat, újraírják a felvételi keretrendszert
Zsiborás Gergő | 2012. december 15. 17:50
A miniszterelnök egy "elegáns romkocsma félhomályában" beszélgetett diákokkal, és sok mindent megértett. Eltörlik a keretszámokhoz kötött felsőoktatási felvételi rendszert, az ezzel kapcsolatos előterjesztés jövő hét szerdára készül el.
Karrier Keretszámok nincsenek - Orbán a Facebookon üzen
Privátbankár.hu | 2012. december 15. 16:41
Orbán Viktor miniszterelnök ma az Ötkert nevű budapesti szórakozóhelyen találkozott fiatalokkal és beszélgetett velük - erről a miniszterelnök Facebook-oldaláról értesültünk. Azt egyelőre nem tudni, hogy Orbán pontosan kikkel egyeztetett, sajtófőnöke szerint ma délután kormánytagokkal is fog tárgyalni a felsőoktatásról és a tandíj ügyéről, majd pedig Facebook-üzenetben fogja ismertetni az üggyel kapcsolatos álláspontját.
Karrier Hoffmann Rózsa nem mond le, de kétmilliárdból tehetségeket gondoz
Privátbankár.hu | 2012. december 15. 13:40
Hoffmann Rózsa bejelentette, hogy Tehetséghidak néven új, tehetséggondozási program indul, amely a közoktatási és civil kezdeményezéseket csaknem 2 milliárd forinttal támogatja a következő másfél évben.
Karrier A hallgatói tiltakozás első eredménye: tárgyalnak a hallgatókkal
Privátbankár.hu | 2012. december 15. 12:00
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) ott lesz a jövő keddi egyeztetésen az Emberi Erőforrások Minisztériumában - közölte Nagy Dávid, a szervezet elnöke szombaton, miután Balog Zoltán tárcavezető újból egyeztetésre hívta a hallgatói szervezet elnökségét.
Karrier Hoffmann Rózsa tanácsa: féllábbal kell megmászni a Himaláját
Privátbankár.hu | 2012. december 14. 12:10
Ha valaki nem akar diákhitelt felvenni és a családja szegény, akkor legyen annyi ambíciója, hogy megkíséreljen eljutni a csúcsokra, felmászni fél lábbal a Himalájára – mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár.
Karrier Hoffmann Rózsa mondjon le! - tüntetők lepték el a Petőfi-hidat
Privátbankár.hu | 2012. december 10. 18:36
A keretszámok ellen tiltakoztak az ELTE dél-budai kampuszán, majd a tömeg megindult a Petőfi-hídra. A hallgatók szerint a keretszámok durva megvágása egyenlő a tandíj bevezetésével.
Karrier Itt a fizetős felsőoktatás - ettől lesz szélesebb a hozzáférés?
Füstös Móni | 2012. december 6. 10:19
Giró-Szász András kormányszóvivő és Maruzsa Zoltán felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár nem cáfolták a korábban kiszivárgott keretszámokat közös sajtótájékoztatójukon. A kormányszóvivő szerint a szűk keretszámok rákényszerítik majd a hallgatóságot, hogy felelősségteljesebbek legyenek. A diákhitel 2 konstrukcióról és az új keretszámokról pedig azt mondta, hogy ezután szélesebb körben lesz elérhető a felsőoktatás.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG