<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Követeléskezelés
Vállalat Legjobb megoldást csak egy megállapodás hozhat
PR | 2021. október 7. 14:53
Tudja, hogyan érdemes reagálni a követeléskezelő megkeresésére, ha a legjobbat akarja kihozni a helyzetből? És azt, hogy mit ne csináljon, ha nem akar többet fizetni, mint amennyit amúgy is muszáj? Ugyan a követeléskezelő nem verőember, aki lesötétített autóval érkezik, és nem is végrehajtó, aki a plazmatévénkkel távozik, de az sem megoldás, ha nem foglalkozunk a megkeresésével, mert nem igaz, hogy úgysem tehet semmit.
Pénzügyi szektor Tartozásból akartak üzletet csinálni – óriási büntetést kaptak
Privátbankár.hu | 2017. január 9. 11:18
Százmilliókra büntetett egy luxemburgi és egy magyar követeléskezelőt az MNB felügyelete.
KKV Cégek tízezrein segített most óriásit a NAV
Privátbankár.hu | 2015. október 9. 11:09
Mégsem kell 30 napon belül jelenteni, ha a céges partnerek elengedik a behajtási költségátalányból származó követelésüket.
Pénzügyi szektor Büntetés a behajtócégeknek: többet nem adják ki az adatokat bárkinek
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 29. 14:41
A Magyar Nemzeti Bank összesen 6 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot vágott négy követeléskezelő nyakába.
Fogyasztóvédelem Ne a kigyúrt behajtó legyen a jelkép - új szabályokat akarnak a követeléskezelők
Privátbankár.hu | 2014. július 1. 11:30
Ideje lenne egységes követeléskezelési törvényt alkotni - véli a követeléskezelők szakmai szervezete, a Makisz. A rendezett piacon hangsúlyos fogyasztóvédelmi figyelem mellett javulhatna a fizetési morál - a Makisz tagok az általuk elért adósnál jóval hatékonyabban tudnak fizetési megállapodásokat kötni, részletfizetésről, engedményekről megállapodni.
KKV Mit csinálhat egy követeléskezelő? Az MNB megmondja
Privátbankár.hu | 2014. március 8. 09:39
Négy nagy követeléskezelőnél is vizsgálódik a jegybank felügyeleti hatósága. Gyakori panasz az agresszív fellépés, az adósok megfélemlítése.
Ingatlan Bedőlt hitelek: megvan, hány házat árvereznek el a bankok
Privátbankár.hu | 2014. február 26. 17:47
A pénzintézetek 2014 első negyedévében 4783 hitelfedezetként szolgáló lakóingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre, 2011. október 1. óta pedig összesen 33 599-et - derül ki a Magyar Nemzeti Bank honlapján szerdán közzétett statisztikából.
KKV Be kellene hajtani egy kis pénzt? A magyar cégek maguk próbálkoznak
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 12:50
Bár a magyar vállalatközi kifizetések négyötöde halasztott fizetésen alapul és mindössze 1,5%-a készpénzes, a hazai vállalkozások 94%-a még tavaly is saját maga próbálta behajtani kintlévőségeit.
Vásárló Pénzügyi fogyasztóvédelem: van még hová fejlődnünk
Privátbankár.hu | 2012. június 29. 15:42
Balogh László, a PSZÁF alelnöke szerint a pénzügyi fogyasztóvédelem területén most tapossuk az utat más európai felügyeletekkel együtt. Hozzátette, hogy a PSZÁF szeretne nagyobb súlyt fektetni a témavizsgálatokra, és ellenőrzése alá vonni a pénzügyi követeléskezelőket.
Pénzügyi szektor Miért csak lejárt követelésekkel kereskednek a bankok?
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 08:44
Nincs piaca a bankközi kereskedelemben a vállalati hiteleknek – derült ki a Gazdaság.hu bankokhoz intézett körkérdéséből. A pénzintézeteknek egyszerűen nincs ilyen szolgáltatása, illetve erre szakosodott csoportja, és értékpapírosítási törvény hiányában egy darabig nem is lesz. A jó ügyfeleket ugyanis nem adják el, a lejárt követeléseket pedig faktoringcégek veszik meg.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos