Lakópark
Ingatlan Mi az a hatalmas, ami a Duna Plaza mögött épül? 
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 07:49
A Futureal Csoport kezd egy óriásberuházást. 
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Az Audi miatt is már egymilliós négyzetméterárak vannak Győrben  
Mester Nándor | 2024. április 3. 18:31
Egyértelműen árfelhajtó hatású, hogy a nyugat-magyarországi nagyvárosban számos autóipari és technológiai cég telepedett meg, élén az Audival. Bár a lakásépítés üteme ott is lassult az elmúlt másfél-két évben, ez vélhetően átmeneti, ugyanis a városba és környékére folyamatosan érkező új munkaerő fenntartja a keresletet és az új lakástámogatási feltételek miatt kicsit növekedhet a belső lakásmobilitás. Nagy kérdés, hogy további külső körzetekben is megjelennek-e lakóparkok és hogy a belvárosban folytatódik-e a nagyon régi épületek lakáscélú felújítása.
Makro / Külgazdaság Az új lakóparki és társasházi lakások aránya növekedett leginkább 
Privátbankár.hu | 2022. május 5. 09:25
Vegyes a kép az idei első negyedévben.
Ingatlan Jön a lakóparkláz Orbán Viktor gyerekkorának helyszínein? 
Mester Nándor | 2021. február 12. 16:44
Közpénzből és magánforrásokból milliárdok áramlottak a Váli-völgy településeire az elmúlt 10 évben. Az érintett falvak szépen profitáltak ebből. Vajon lesz-e robbanásszerű fejlődés ezek nyomán az ingatlanpiacon? A választ az Mfor.hu cikkéből lehet megtudni. 
Ingatlan Belépett az ingatlanpiacra az első zöldmezős SZIT 
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 28. 14:49
Szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (SZIT) vette nyilvántartásba a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a SunDell Estate Nyrt-t. Ezzel az első olyan társaság lett az országban, amely nem egy már bejáratott tőzsdei jelenlét után választotta ezt a működési formát, hanem végig ment a bevezetés összes lépésén, majd a belépéssel szinte egy időben vált szabályozott ingatlanbefektetési társasággá. Az első „zöldmezős SZIT” megjelenése mérföldkő a magyar ingatlanpiacon.
Ingatlan Megbánhatja, ha ide költözik Budapesten. Itt vannak az indokok! 
Mester Nándor | 2020. szeptember 11. 06:07
Budapesten van néhány sztár kerület, amelyeknek a lakossága folyamatosan gyarapszik. Több helyütt a túlépítés jelei mutatkoznak, az új lakóparki beruházások nyomán több tucat új tömbház jelenik meg és pár éven belül egyre elviselhetetlenebb lehet a zsúfoltság.
Ingatlan Töretlen a lakásépítési kedv – mire készüljön, aki most akar venni? 
Privátbankár.hu | 2019. június 12. 20:14
A friss adatok azt mutatják, hogy a kedvezményes lakásépítési áfa megszűnése ellenére töretlen a lakásépítési kedv, ami az alacsony kamatoknak és az állami támogatások köszönhető. Ráadásul a lakóparkok száma is tetőzött.
Ingatlan Óriási fordulat jön a magyar ingatlanpiacon 
Privátbankár.hu | 2017. május 28. 07:55
Új korszak kezdődik a második félévben az ingatlanpiacon: az új fejlesztési hullám elején elindított beruházások "beérnek", elkészülnek, végre közelíti a kínálat a keresletet. Bár továbbra is a fővárosban épül a legtöbb lakóingatlan, a vidéki városokban is komoly fellendülést láthatunk - ez pedig külön jót tesz a piaci egyensúlynak. Vidéken főleg családi házak épülnek.
Ingatlan Robbanás előtti csend? Nem semmi, ami a lakásépítéseknél történik 
Gáspár András | 2017. május 4. 09:32
Ezrével adják ki a lakásépítési engedélyeket (vagy fogadják az egyszerűsített bejelentéseket), ám Budapesten mégis évek óta nem látott gyenge adat érkezett az első negyedévben megépült lakásokról. Míg ugyanis országszerte a családi házak hoznak szép növekedést, Budapesten a lakóparki lakások épülnek ezrével - ha több nagyprojekt egyszerre fejeződik be, akkor lesz igazi robbanás az adatokban.
Ingatlan Tombol a lakópark-láz: ezek a legnagyobb építkezések  
Privátbankár.hu | 2017. április 25. 10:21
Több mint hatvan nagyobb lakóparki beruházás van ma Magyarországon.
Ingatlan Lassan elfelejtjük, hogy is néz ki egy építkezés 
Privátbankár.hu | 2013. november 4. 09:00
2013 első kilenc hónapjában 4077 új lakás épült, 37 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A visszaesés valamennyi régióra jellemző, ugyanakkor a használatba vett lakások száma a fővárosban 3 százalékkal nőtt.
Személyes pénzügyek Indul az ócsai lakópark - mától jelentkezhetnek a bérlők 
Privátbankár.hu | 2013. január 16. 06:50
Már éjfél óta benyújthatók a pályázatok az ócsai szociális lakópark házainak bérleti jogára. A pályázati feltételek pedig a Belügyminisztérium honlapján olvashatók.
Részvény / Deviza / Áru Így kell kétezerről harminchat forintra lökni egy részvényt öt hónap alatt 
Eidenpenz József | 2012. június 20. 06:10
Január-februári 2000 forintos csúcsértékének mindössze 1,8 százalékán, 36 forinton forgott kedden a Kreditjog részvénye a tőzsdén a kereskedés nagy részében, ami részben érthető, mert a cég legutóbb mindössze száz forinton bocsátott ki részvényeket. A társaság júliusban rendkívüli közgyűlést tart, amelynek napirendjén a tisztségviselők újraválasztása szerepel. Mivel azonban a fő tulajdonos megegyezik a vezérigazgatóval, ennek sikere nem kérdéses.
Ingatlan Felére estek a lakásárak Romániában az utóbbi öt évben 
Privátbankár.hu | 2012. április 19. 18:04
Felére estek a lakásárak Romániában az utóbbi öt évben - állítják román ingatlanpiaci elemzők, akiket csütörtökön a bukaresti "TIMON" lakásvásár nyitónapján szólaltatott meg a Mediafax hírügynökség. A homefinders.ro ingatlanportál csütörtökön közzétett tanulmánya szerint a kereslet is felére esett vissza 2007-hez képest.
Ingatlan Még hozzá sem kezdtek az ócsai devizahiteles lakóparkhoz 
Privátbankár.hu | 2012. március 2. 08:50
Tovább csúszik a 80 lakásos ócsai szociális lakópark átadása. Eredetileg márciusban adták volna át az otthonukat elveszítő devizahiteleseket befogadó lakónegyedet, de legkorábban nyár végén költözhetnek be a lakók, a teljes infrastruktúra pedig csak az év végére készülhet el.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG