Margaret Thatcher
Nemzetközi Vadászat politikusokra - a Fico-merénylettel újrakezdődik a véres sorozat? Vigyázat, felkavaró tartalom! 
Litván Dániel | 2024. május 20. 05:44
Margaret Thatcher és Jacques Chirac túlélte, Aldo Moro és Olof Palme viszont nem - és ez csak néhány példa az elmúlt fél évszázadból, amikor vezető európai politikusokat próbáltak meggyilkolni.
Makro / Külgazdaság Meghalt Churchill kormányának utolsó tagja 
Fellegi Tamás | 2018. július 11. 06:07
Miközben a brit kormányfő kormányát próbálja fenntartani, lehetőleg úgy, hogy az ország számára egyetlen lehetséges EU-kilépési formát meg tudja valósítani, országa búcsút vesz legrégebbi politikusától, Lord Peter Carringtontól, aki Churchill, majd Margaret Thatcher kormányában is posztot vállalt, sőt, még NATO-főtitkár is volt.
Makro / Külgazdaság Hasonló ámokfutást már csinált egy miniszterelnök – a brit EU-belépéskor 
Privátbankár.hu | 2017. június 12. 06:06
A történelem időnként ismétli önmagát, szokták mondani, persze azt még nem tudjuk, most is így lesz-e. Ha megismétlődik, ami 1974-ben, akkor a brit miniszterelnök nem sokáig fog kisebbségből kormányozni. Mindenesetre nem akármivel próbálkozik: jobb híján összeáll az északírek egyik felével.
Makro / Külgazdaság Kollégái szerint túlzottan is vaslady lett a brit miniszterelnök 
Fellegi Tamás | 2016. december 28. 06:06
Theresa May miniszterelnökké választásakor sokan gondolták úgy, hogy íme egy hölgy, aki a korábbi Vaslady, Margaret Thatcher méltó utóda lehet. Nos, úgy tűnik, egyelőre kollégáival bánik vaskézzel, legalábbis többen panaszkodnak erről. Thatcher hosszú regnálás után ezért bukott meg, nem talált már hangot kormányával és a parlamenttel.
Makro / Külgazdaság A felívelő jelölt, aki gatyába rázná Franciaországot és megállítaná Le Pent 
Fellegi Tamás | 2016. november 22. 06:05
Most, hogy lezajlott az amerikai elnökválasztás, az európai országok egy része is saját közelgő választásaira készül. Angela Merkel bejelentette, hogy jövőre negyedszer is indul a német kancellári posztért, és Franciaországban is lezajlott elnökjelölési forduló. Ennek során Francois Fillon korábbi miniszterelnök lett az egyik fő esélyes.
Makro / Külgazdaság A nők átveszik Európa vezetését, de új országa csak egynek lehet 
Fellegi Tamás | 2016. július 18. 06:05
A brit EU tagságról szóló népszavazásba az össze komolyabb brit párt vezetője belebukott, egyet kivéve, aki még meg is erősödött. Eddig gúzsba kötötte egy előző népszavazás, de most elemében van, szerepe megnőtt, országa alakulóban. Ő a skót első miniszter, Nicola Sturgeon, aki most majdnem olyan fontos, mint Theresa May vagy Angela Merkel.
Makro / Külgazdaság Már biztos: egy nőre marad a brit csődtömeg eltakarítása 
Fellegi Tamás | 2016. július 8. 06:05
Jó esély van rá, hogy egy-egy hölgy fogja irányítani Amerikát is, Angliát is. Előbbihez még azért lesz szava Donald Trumpnak, utóbbi azonban már lejátszott mérkőzésnek tűnik, miután két nő maradt állva a brit konzervatív párt miniszterelnökségért folytatott versenyében. Feladata azonban távolról sem leányálom.
Makro / Külgazdaság Egyvalamiben brillírozik az EU, de egy tagja szó szerint fekete bárány 
Fellegi Tamás | 2016. június 24. 20:20
A napokban elemeztük, hogy az Európai Unió jelenlegi tagállamai összességében az utolsó 25 évben negyedével csökkentették a széndioxid kibocsátást, ezzel élen járva a világ környezetvédelmében. Az egyik döntő tényező a szén égetésének beszüntetése volt, de Lengyelország továbbra is bőszen ontja a fekete füstöt.
Vásárló Kalapács alá kerülnek Thatcher ruhái 
Privátbankár.hu | 2015. november 3. 16:06
A valamikori brit miniszterelnöknő, Margaret Thatcher ikonikus személyes dolgaira bárki ráteheti a kezét, feltéve ha szép kis summával licitál az árverésen.
Makro / Külgazdaság Mit üzent Margaret Thatcher a magyaroknak? 
Privátbankár.hu | 2013. április 15. 14:42
Mi volt a Vaslady titka? Az, hogy eredményesen vezérelte le Nagy-Britanniában a világgazdasági korszakváltást, ebből meg nekünk is lenne mit tanulnunk.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG