<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Mazars Könyvszakértő és Tanácsadói Kft.
Vállalat Ritka hülye szabályozással szívatják a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2018. november 18. 13:21
Akár az adóellenőrzés akadályozásának is minősülhet és bírsággal is járhat, ha egy magyar leányvállalat a külföldi anyacége által használt rendszerben, és nem magyar nyelven vezeti könyvelését – hívta fel a figyelmet a MAZARS. A leánycégeknél azonban sok esetben nincs elegendő erőforrás, hogy egyszerre feleljenek meg a nemzetközi és hazai előírásoknak.
Személyes pénzügyek Kivándorolnál Amerikába? Sokkal könnyebb dolgod lesz
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 5. 19:01
Számos életszerű és kedvező változást hoz az Egyesült Államokban dolgozó magyarok számára a szeptember 1-jén hatályba lépett, a társadalombiztosítási rendszerek összehangolásáról szóló amerikai-magyar kétoldalú egyezmény. A MAZARS szerint a tavaly aláírt megállapodásnak köszönhetően egyértelművé válik, melyik államban minősül biztosítottnak a munkavállaló, ahogyan az is, melyik állam fogja majd fizetni a nyugdíját.
Adó Miért nem jó Magyarországon adózni?
Gáspár András | 2014. május 22. 14:06
A régió országai közül Magyarországon a legerősebb a törekvés arra, hogy a jövedelem helyett a fogyasztást adóztassák meg, a rekordszintű áfa azonban a feketegazdaságot is megerősítheti. A gyermektelen adózók nagy hátrányban vannak azokhoz képest, akik a családi adókedvezményt igénybe tudják venni. Nálunk van az egyik legalacsonyabb társaságiadó-kulcs, mégsem tolonganak a befektetők a tanácsadóknál.
Adó Ez fájhat az adóhatóságnak, tömegesen kérhetik vissza a büntetést
Privátbankár.hu | 2013. december 20. 14:30
Az Európai Bíróság mondta ki, hogy túl szigorú a hazai szabályozás.
Adó Svájcban van dugipénz? Így kereshetik a magyar hatóságok
Privátbankár.hu | 2013. október 11. 14:41
Egy a közelmúltban aláírt megállapodás szerint a jövőben nehéz lesz svájci bankszámlákon tartani az itthon az adóhatóság elől eltitkolt vagyonokat. A NAV ugyanis meghatározott szabályok szerint bárkiről kérhet adatot a svájci hatóságoktól. Ennek azonban meghatározott módja van.
Adó Elfogadták a csomagot - így búcsúzott Matolcsy
Privátbankár.hu | 2013. április 9. 13:07
Az Országgyűlés elfogadta a Matolcsy György által nemzetgazdasági miniszterként beterjesztett utolsó adócsomagot. A módosítás elsődleges célja az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályairól szóló új törvény megalkotása volt, de számos, különböző adótörvényt érintő kisebb változást is tartalmazott.
Adó Fontos határidő a cégeknek, még a héten fizetni kell!
Privátbankár.hu | 2013. március 25. 13:24
Hivatalosan húsvét hétfőn jár le a határideje, hogy a vállalkozások befizessék a kötelező kamarai díjat. Vagyis a héten rendezni kell az elmaradást, aki nem teszi, attól a dupláját szedi be az adóhatóság.
Adó Nagyon figyel a NAV: ezekre a cégekre vár szigorú ellenőrzés
Privátbankár.hu | 2013. március 21. 11:37
Kiemelten vizsgálja a kapcsolt vállalkozások finanszírozási megállapodásait az idei transzferár-ellenőrzések során a NAV - hívja fel a figyelmet a Mazars. Azok a – különösen külföldi kapcsolt vállalkozással rendelkező – cégek számíthatnak szigorú ellenőrzésre, amelyek gazdálkodásával kapcsolatban felmerül, hogy kölcsönszerződésnek álcázva juttatnak ki adózás előtti jövedelmet Magyarországról.
Adó Mindenhová benéznek, a bankokat is vizsgálja a NAV
Privátbankár.hu | 2013. március 6. 18:30
Tranzakciós illeték, termékdíj, áfa. Ezeket is ellenőrzi az adóhatóság idén. Olyan területeket is vizsgál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amiket eddig nem nagyon. És természetesen a vagyonosodási vizsgálatok sem maradnak ki a sorból.
Adó Hogy adóznak, akik nem Svájcba vitték a pénzüket?
Privátbankár.hu | 2013. január 17. 11:36
Sok hazai vállalkozást érint, hogy a magyar kormány, az elmúlt három évben számos külföldi országgal, például Németországgal és az USA-val, megkötött adóegyezményét módosította, illetve több régi egyezmény újratárgyalása jelenleg is folyik – hívja fel a figyelmet a Mazars nemzetközi könyvvizsgáló és adótanácsadó. Érdemes a változásokat követni, mert vannak passzusok, amelyek kiterjesztik az adóztatási lehetőségeket, míg mások hatására kedvezőbbé válik az osztalék forrásadóztatása.
Adó Expatok, rettegjetek! A NAV bekeményít
Privátbankár.hu | 2012. november 21. 10:56
Az eddigi adóhatósági gyakorlattól eltérő, szigorú ellenőrzésekre számíthatnak azon külföldi cégek hazai leányvállalatai, amelyek anyavállalataik dolgozóit foglalkoztatják – hívja fel a figyelmet a MAZARS. A vezető könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat szerint a NAV elsősorban azt vizsgálja majd, hogy a külföldi vagy a hazai társaság a dolgozó gazdasági munkáltatója – utóbbi esetben ugyanis a munkavállaló teljes munkabére Magyarországon adóköteles.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló