Mobilitás
Makro / Külgazdaság Költöznének a magyar fiatalok, ha munkát kapnak 
Privátbankár.hu | 2018. március 27. 16:09
A felmérés szerint sokan készen állnak elhagyni otthonukat, ha egy jó munkalehetőség kopogtat az ajtón.
Makro / Külgazdaság Jó hírt jelentett be Varga – ennek sokan örülhetnek 
Privátbankár.hu | 2017. január 30. 12:10
A miniszter szerint több munkaerő-mobilitást segítő intézkedések jöhetnek.
Makro / Külgazdaság A gazdag gazdag marad? Századok óta ugyanazok a családok uralkodnak 
Privátbankár.hu | 2016. június 7. 16:45
Vajon a gazdag családok fenn tudják tartani a vagyonukat, hatalmukat hosszú időn, akár évszázadokon keresztül is? Olasz tudósok megvizsgálták a középkor egyik leggazdagabb városának, Firenzének a családjait, ahol a 15. század óta vezetik az adófizetési statisztikákat, és meglepő következtetésekre jutottak.
Karrier Elégedetlenek vagyunk, mégsem váltunk - ezért féltik a magyarok az állásukat  
Privátbankár.hu | 2014. november 10. 18:44
Magyarországon az emberek nem szívesen váltanak munkahelyet annak ellenére, hogy a globális munkaerőpiacon évek óta élénkülés figyelhető meg. De miért ragaszkodunk ennyire a munkahelyünkhöz?
Makro / Külgazdaság Andor László: vissza lehet hozni a külföldön dolgozó magyar fiatalokat 
Balla Györgyi | 2014. október 31. 06:25
Az Európai Unió magyar biztosa szerint önmagában nincs azzal semmi gond, hogy a magyar fiatalok példátlan mértékben hagyják el az országot, tapasztalatokat szereznek, jobban keresnek. Szerinte a mobilitást nem szabad korlátozni, de a visszatérést lehet ösztönözni. Andor László utolsó, európai biztosi interjúját a Privátbankár.hu-nak adta. Ebből kiderül az is, hogy sokan sokat dolgoztak, hiába, Magyarország elhidegült az Európai Uniótól.
Karrier Ezrek utazzák át az országot munkáért 
Privátbankár.hu | 2014. február 10. 08:41
Főleg Kelet-Magyarországiak kérnek lakhatási támogatást, hogy a fővárosba vagy nyugatra költözhessenek dolgozni.
Karrier Ezért (nem) mennek a fiatalok külföldre 
Privátbankár.hu | 2014. január 10. 19:48
Elkészült az első uniós mobilitási eredménytábla, amelynek az a célja, hogy felmérje, mely tagállamokban milyen tényezők nehezítik és melyek könnyítik meg a hallgatók külföldi képzését. Kik járnak az élen és ki vannak lemaradva?
Pénzügyi szektor Brüsszel is beleszól a bankváltás kérdésébe 
Privátbankár.hu | 2013. május 8. 14:48
Az Európai Bizottság beterjesztett egy javaslatot a fizetési számlák kezelési költségeinek átláthatóságáról és összehasonlíthatóságáról, a fizetésiszámla-váltásról.
Karrier A közalkalmazottaknak nem jár lakhatási támogatás 
Privátbankár.hu | 2013. április 20. 09:29
A közalkalmazotti jogviszonyban dolgozóknak nem jár a jövőben lakhatási támogatás, a munkaviszonyban tevékenykedőknek viszont kéthavi ilyen támogatás megelőlegezhető - tartalmazza egyebek mellett az a rendelettervezet, amely a kormány honlapján jelent meg.
Karrier Beszáll a lakbérbe az állam? Már költözünk is 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 21. 13:57
Egy friss kutatás szerint a lakhatási támogatás a munkavállalók többségét valóban ösztönözné arra, hogy lakóhelyétől távol vállaljon munkát. A legszívesebben persze egy masszív bérkiegészítés miatt kezdenék pakolni a bőröndöt a magyar dolgozók, de ha csak 30 százalékot csapnának a fizetéshez, akkor inkább a lakbértámogatást választaná a többség.
KKV Európai cégek: el lehet menni Magyarországra 
Privátbankár.hu | 2012. július 23. 12:00
Az Európai Unió Bírósága ítéletében megerősítette, hogy a cégeknek lehetőségük van az EU-n belül nemzetközi székhelyáthelyezésre a jogalanyiságuk megőrzése mellett. Egységes uniós jogi szabályozás hiányában azonban ennek jelenleg még számos tagállamban, így Magyarországon is, nemzeti jogi akadálya van.
Ingatlan A lakásbérlés új szabályaival javulhat a mobilitási kedv 
Privátbankár.hu | 2012. február 7. 10:49
A munkavállalók mobilitását segítheti az ingatlan-bérbeadás szabályainak egyik változása, mely szerint a lakást bérbe adó magánszemély levonhatja a bérleti díjból származó bevételéből az általa más településen bérelt lakás bérleti díját. A levonhatóság további feltételei közé tartozik, hogy a bérbeadás és a bérbevétel ugyanabban az évben történjen meg.
Karrier Meddig menne el 10 százalékkal magasabb fizetésért? 
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 09:56
A világ munkavállalóinak egyötöde (19%-a) nagyon szívesen dolgozna egy másik országban, ha olyan lehetősége adódna, hogy 2-3 évig, teljes munkaidejű állásban, három-öt óra repülőútnyi távolságra, a mostaninál 10%-kal magasabb fizetésért végezhetné a munkáját. A magyar munkavállalók mobilitási kedve az átlagosnál valamivel alacsonyabb.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG