Nemzeti Külgazdasági Hivatal
Karrier Orbán nevezte ki a Nemzeti Külgazdasági Hivatal új elnökét
Privátbankár.hu | 2013. december 5. 10:09
December 1-jétől a korábbi Malév vezér a Hivatal első embere.
KKV Kínai mégis magyar
Privátbankár.hu | 2013. október 25. 09:24
Magyarországon gyártja kábeleit és csatlakozóit egy kínai cég.
KKV Külföldre merészkedne vállalkozása? Van, aki pénzzel is segít
Privátbankár.hu | 2013. október 1. 06:10
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal azért jött létre, hogy a magyar cégeket segítse a külpiacra való kilépésben, a kapcsolatépítésben és partnerek felkutatásában. Emellett olyan külföldi beruházásokat támogatnak Magyarországon, amelyekkel a magyar cégek gyümölcsöző kapcsolatot építhetnek ki. De hogyan csinálja ezt a HITA?
KKV Nekik a cégük a gyerekük, és ez sokszor gátolja a növekedést – interjú
Füstös Móni | 2013. augusztus 30. 06:05
A beruházások a 2005-2006-os szintre tértek vissza, ezen a téren mindenképpen van ok az optimizmusra, a magyar exportban azonban rengeteg kihasználatlan kitörési pont van, de félünk az újtól, a változástól. Kerekes Györgyöt, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnökhelyettesét kérdeztük beruházásokról és exportról, a közeli és távolabbi jövőről.
KKV Nem hiába ment Szijjártó Washingtonba
Privátbankár.hu | 2013. július 29. 11:23
Két amerikai nagyvállalattal is megegyezett a bővítésről. Kérdés: melyikkel?
KKV Rácuppantak a svédek a magyar rozéra
Privátbankár.hu | 2012. október 19. 13:31
A magyar borokat népszerűsítette a svéd borászszakma előtt a Nemzeti Külgazdasági Hivatal. Az állami tulajdonú bolthálózatot elsősorban a rozéborok érdekelték.
KKV Honnan jön a pénz Magyarországra?
Privátbankár.hu | 2012. április 11. 12:50
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) közreműködésével tavaly 24 pozitív befektetői döntés született összesen 924,3 millió euró értékben, amelyek közvetlen eredményeként a közeljövőben több mint 5700 munkahely jöhet létre. A projektek többsége az Egyesült Államokból, Németországból és a Távol-Keletről ered, de Egyiptom, Brazília és India is felkerült a listára.
KKV PwC: Magyarország még mindig vonzó befektetési célpont
Privátbankár.hu | 2012. március 29. 12:46
A Pricewaterhouse Coopers szerint Magyarország még mindig vonzó befektetési célpont, fontosak a befektetőknek nyújtott támogatások és kedvezmények, ez ugyanis belátható időn belül megtérül mind az állam, mind pedig az adófizetők számára. A cég szerint a nemzetközi befektetők hosszú távra terveznek, a pozitív országimázs mellett a kedvezmények és támogatási rendszerek stabilitása játszik kulcsszerepet döntéseikben.
KKV Egyre komolyabb tényező lesz Magyarország az autóiparban
Privátbankár.hu | 2012. március 21. 08:20
Új távol-keleti befektetők, illetve már itt lévő, kínai tulajdonú, egyelőre más ágazatban működő cégek léphetnek a magyar autóalkatrész-gyártók közé. Több társaság is szondázza a piacot, és végleges döntésre készül a magyarországi beruházás kapcsán.
KKV A cégek, amelyek 2011-ben megtolták a gazdaságot
Privátbankár.hu | 2012. január 28. 09:28
Kiosztották 2011 "ÉV befektetője" díjakat azok között a vállalatok között, akik a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez, és a foglalkoztatottság növeléséhez. A vállalatok beruházásaikkal közel 1300 új munkahelyet teremtettek, a díjazottak között szerepel az Audi, a Mylan és a Bosch is.
KKV Magyar beszállítókat tesztel a BMW
Privátbankár.hu | 2011. november 24. 08:54
Az Audi és a Mercedes után újabb prémium gyártónál kaphatnak szerepet a magyar beszállítók, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal szervezésében 2011. november 17-én tizenhárom innovatív autóipari beszállító kapott lehetőséget arra, hogy bemutatkozzon a BMW müncheni Kutatás-Fejlesztési Központjában.
Friss
hírlevél