<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Nukleáris program
Makro / Külgazdaság Furcsa időzítés: Ausztrália új tengeralattjáró-bázist épít keleti partjainál
Privátbankár.hu | 2022. március 7. 07:12
Ausztrália új tengeralattjáró-bázist épít keleti partjainál, hogy támogassa az Egyesült Államokkal és Nagy-Britanniával kötött biztonsági partnerség keretében beszerzendő nukleáris tengeralattjáró-flottát - jelentette be Scott Morrison miniszterelnök hétfőn.
Makro / Külgazdaság Trump megőrült? Nukleáris fegyvert adna a szaúdiak kezébe
Káncz Csaba | 2018. március 21. 12:43
A forrófejű koronaherceg arról akarja meggyőzni Trump csapatát, hogy legyen „rugalmas” az urán-dúsítás kérdésében, amely lehetővé tenné nukleáris fegyver előállítását. A kérdés azért is rendkívül aktuális, mivel mind Trump, mind új külügyminisztere, a neokonzervatív Mike Pompeo az iráni nukleáris megállapodás májusi felrúgása mellett áll.
Makro / Külgazdaság Ezeknek az országoknak van nukleáris fegyvere – összesen majdnem 15 ezer darab
Privátbankár.hu | 2018. március 17. 11:28
A koreai válság során sok szó esik a nukleáris fegyverekről, hisz úgy tűnik, először kerül olyan rezsim kezébe az eszköz, aki teljesen kiszámíthatatlan. Nézzük, kinek van még, mennyi, és mikor hajtottak végre kísérleteket?
Makro / Külgazdaság Történelmi fordulat: Észak-Korea tényleg kidobja az atomfegyvereket?
Privátbankár.hu | 2018. március 9. 08:58
Májusban tárgyalóasztalhoz ül Kim és Trump, a mérföldkőnek nevezett találkozón sok más mellett az atomprogram felszámolása is napirendre kerül. Az USA álláspontja szerint nem ülnek tárgyalóasztalhoz, hacsak a rezsim nem hajlandó megvitatni a rakétaprogramot, Észak-Korea ugyanakkor eddig nem volt hajlandó tárgyalni ez ügyben. A hirtelen fordulat miértje egyelőre ismeretlen, Észak-Korea azonban még hivatalosan nem is nyilatkozott, így elképzlehtő lehet az is, hogy autolsó pillanatban visszatáncolnak.
Makro / Külgazdaság Rettegés Trumptól: atomfegyverekbe menekülnek a németek?
Káncz Csaba | 2016. december 8. 08:30
A Brexit és Trump felemelkedése újabb lökést adott a már 2013 óta alakuló önállóbb német biztonságpolitikának. Az utóbbi hetek vitája Berlinben az önálló német nukleáris elrettentésről korai figyelmeztető jelzésnek tekinthető mind Washington, mind Moszkva számára.
Makro / Külgazdaság Lengyelország tényleg atomfegyvert akar?
Privátbankár.hu | 2015. december 6. 12:04
A védelmi miniszterhelyettes szavai után magyarázkodásra kényszerült a lengyel kormány.
Makro / Külgazdaság Súlyos hiba az iráni atommegállapodás? Vannak, akik egyáltalán nem örülnek
Káncz Csaba | 2015. július 15. 09:31
Két év diplomáciai párbaj után az ENSZ öt állandó tagja és Németország kedden Bécsben megállapodott Iránnal Teherán atomprogramjáról. Az ENSZ fegyverembargó még 5 évig hatályban marad, a rakéta-technikára vonatkozó szankciók pedig nyolc évig. De mik a geopolitikai megfontolások Teherán és Washington részéről?
Makro / Külgazdaság Olaj, atom, fegyver: mit akarnak egymástól az oroszok és az arabok?
Káncz Csaba | 2015. június 24. 08:18
Szaúd-Arábia, a világ legnagyobb olajtermelője és egyben fegyver-importőre végrehajtotta a maga orosz nyitását. Persze Moszkvának is fontos, hogy érdekeltségei behatolnak egy amerikai felségterületre. De mit jelent a nyitás az olajárakra nézve, és miért rettenetesen frusztrált Rijád az Obama-adminisztráció lépései miatt?
Deviza / Áru Messzebb kerültünk az atomháborútól
Privátbankár.hu | 2013. november 25. 08:45
Esett a kőolaj világpiaci ára, miután a hétvégén a svájci Genfben átmeneti megállapodás született a nagyhatalmak és Irán között az iszlám köztársaság atomprogramjáról.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG