<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Operation twist
Deviza / Áru Friss, ropogós a dollár! Nem áll le a pénznyomda
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 07:58
A Fed folytatja a gazdaság monetáris eszközökkel való támogatását és fenntartja a mennyiségi enyhítés politikáját. Az euró továbbra is bomba formában.
Makro / Külgazdaság Többen értetlenül fogadták a Fed-bejelentést
Privátbankár.hu | 2012. december 13. 07:13
Kijózanítóan beszélt Ben Bernanke Fed-elnök az amerikai költségvetési szakadékról. Az amerikai jegybank alacsony munkanélküliséghez és inflációhoz köti a kamatpolitikát, ez többek szerint üti egymást.
Deviza / Áru Brutális áremelkedés az olajpiacon - itt vannak az okok
Borbély Péter | 2012. július 3. 16:55
Elképesztő mértékben emelkedett az olaj ára a szabadpiacokon a nap folyamán. A háttérben az EU-csúcs okozta optimizmus áll és az Iránnal kapcsolatos újabb aggodalmak. Az áremelkedést segíti egy norvég olajsztrájk, az EKB várható kamatcsökkentése és egy jó amerikai makroadat is.
Deviza / Áru Darálóban az aranypiac (elemzés)
Privátbankár.hu | 2012. június 25. 10:09
Az aranypiac.hu elemzése szerint a múlt hét közepén darálóba került az arany és az ezüst árfolyama, miután meghiúsultak a piac szereplőinek várakozásai az Egyesült Államokban a mennyiségi lazítás harmadik felvonására (QE3) vonatkozólag. A kiábrándultság masszív eladásokhoz vezetett a spekulatív befektetőknél, amire az árfolyamok markáns eséssel reagáltak.
Deviza / Áru Megtáltosodott a forint - 288 forint alá is benézett az euró! (videóval)
Borbély Péter | 2012. június 19. 16:20
Második napja szinte töretlenül erősödik a forint. A haza deviza több mint egy hónapja nem mutatott ilyen erőt. A magyar eszközök hétfőn szembementek a világpiaci trenddel is. A háttérben részben az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos feszültségek oldódása áll, részben a nemzetközi hangulat javulása. A budapesti tőzsde viszont ma közelében sincs a nemzetközi mezőnynek.
Deviza / Áru Délután jó híreket szeretne hallani a piac - kéthetes csúcson a forint
Borbély Péter | 2012. június 7. 12:45
Kéthetes csúcsra erősödött a forint és magához tért az euró is, részben a csökkenő aggodalmaknak, részben a spanyol állampapír-aukciónak köszönhetően. A piacok sokat várnak a Fed elnökének mai beszédétől is, amiben akár konkrét utalás is lehet a következő monetáris lazító csomagra, az elmúlt napokban ugyanis megszaporodtak az erről szóló nyilatkozatok az amerikai jegybankárok részéről.
Részvény / Deviza / Áru Visszaesés után tüzijáték a tőzsdéken – óriásit drágult a Mol
Borbély Péter | 2012. június 6. 17:17
Az EKB kamatdöntése és az azt követő sajtótájékoztató alaposan megbillentette a hangulatot a részvény és devizapiacokon, a befektetők azonban hamar összeszedték magukat. A New York-i indexek erős pluszban vannak, az euró és a forint is visszaerősödött. A piaci szereplők ismét megtalálták a pozitív üzenetet az EKB elnökének beszédében.
Makro / Külgazdaság Bizonytalanság és viták a Fed döntései mögött
Borbély Péter | 2012. április 26. 16:00
Mint a Mátyás király mesében: hozott is meg nem is az amerikai Fed elnöke. Ben Bernanke a szerdai kamatdöntő ülés után kitartott a szigorú, további enyhítést ellenző retorika mellett, ugyanakkor meglebegtette az újabb kötvényvásárlást arra az esetre, ha „valami váratlan” negatív esemény történne. Javították az idei, de rontották a 2013 – 2014-es jóslataikat.
Makro / Külgazdaság A magyar lakosság fizeti az IMF-hitel csúszását
Privátbankár.hu | 2012. április 17. 13:22
A Raiffeisen Bank szerint végsősoron a magyar lakosságon csapódik majd le az IMF-megállapodás csúszása, illetve az annak fejében elvárt megszorítások. A bank elemzői szerint lesz megállapodás a nemzetközi szervezetekkel, de hogy ez milyen piaci környezetben történik, arra nincsen befolyásunk.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG