<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
örökösödés
Személyes pénzügyek Koronavírus: most tárgyalás nélkül is átadhatják a hagyatékot a közjegyzők
Privátbankár.hu | 2020. május 6. 10:10
Akár a következő hónapok több tízezerre tehető hagyatéki ügyének jelentős része a következő időszakban személyes megjelenés nélkül is lezárható, így az örökösöknek nem kell megvárniuk a járvány elmúltát, hogy hozzájussanak a hagyatékhoz. Akik viszont ragaszkodnak a tárgyaláshoz, azoknak meg kell várniuk a veszélyhelyzet végét.
Személyes pénzügyek Mi lesz a hitelemmel, ha meghalok?
Privátbankár.hu | 2019. május 7. 20:20
A kérdés, ami sokak fejében ott van, amikor kölcsön - főleg jelzáloghitel - felvételéről van szó. Mi történik a hitelünkkel, ha még a visszafizetése előtt meghalunk? Kinek kell tovább fizetnie? Kell egyáltalán fizetni tovább? Ennek jártunk utána.
Személyes pénzügyek Ki örököl? Mi lesz a pénzünkkel a halálunk után?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 28. 12:21
Egyre több magyar választ valamilyen öngondoskodó konstrukciót, hogy megalapozza a nyugdíjas éveit. Ezt a megtakarítást egyébként nem csak magunknak, hanem a szeretteinknek is gyűjthetjük, mivel a félre tett összeg örökölhető. De mi történik akkor, ha valamilyen tragédia folytán nem éljük meg a nyugdíjas éveinket? Hová vándorol a félretett pénzünk?
Ingatlan 134 épület ül az állam nyakán – miért nem tudják eladni őket?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 7. 08:49
Gyakorlatilag senkit sem érdekelnek az örökös nélküli ingatlanok, pedig vannak nagyon olcsók is köztük.
Vásárló Népszerű, de kevesen tudják, mivel jár az élettársi kapcsolat
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 1. 19:01
Sokszor fontos a papír, mégis alig jegyeztetik be magukat az Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartásába. Pedig ez számos problémát megelőz abban az esetben, ha valamilyen szerencsétlenség – például halál vagy betegség – esetén bizonyítani kell, hogy az adott illető partnere vagyunk. A közhiedelemmel ellentétben itt ugyanis az idő nem segít, ráadásul az élettársakra más örökösödési és vagyoneloszlási szabályok vonatkoznak, mint a házasságban élőkre. Szerencsére azonban van megoldás.
Személyes pénzügyek Bármikor beüthet a krach - te mit hagysz a gyerekeidre?
BR | 2016. november 14. 21:02
Az ember hajlamos azt hinni, hogy katasztrófa csak valaki mással történhet meg – aztán egy váratlan pillanatban bárkit elüthet a busz, vagy vihet el egy szívroham. A trauma önmagában is próbára teszi a családokat, száz magyar családból azonban négynél további viták követik a halálesetet – ki örökli a családi vagyont? Végrendelet híján ugyanis jönnek a végeláthatatlan viták és pereskedések.
Pénzügyi szektor Mi lesz a bankszámlával, ha tulajdonosa meghal?
Privátbankár.hu | 2013. február 11. 15:00
Halálesetkor rendszerint nem az elsők között jut eszünkbe, hogy vajon mi lesz a sorsa az elhunyt bankszámláinak, betét- és értékpapírszámláinak. De elérkezik az idő, amikor utána kell járni annak, kit illet a számlákon lévő pénz, mi a teendő velük. Az örökség részét képezik a bankszámla megtakarítások, a bankbetétek, vagy az értékpapírszámlák is vagy mégsem?
Személyes pénzügyek Éljen az illetékmentesség: egyre többen ajándékoznak ingatlant
Privátbankár.hu | 2013. január 12. 10:43
Ingatlanajándékozási hullám söpört végig Magyarországon az elmúlt négy évben. Sokan nem bízzák a végrendeletre vagyonuk sorsát, inkább még életükben elrendezik dolgaikat, ha már illetékmentes.
Ingatlan Az örökölt ingatlanok 10 százalékát azonnal eladják
Privátbankár.hu | 2012. október 31. 11:56
Az elmúlt évben mintegy 10 ezer ingatlant értékesítettek az örökösök, majdnem 100 milliárd forint értékben - olvasható egy friss ingatlanpiaci elemzésben.
Személyes pénzügyek Ha végrendeletet ír, mindenképpen mondja el valakinek!
Borbély Péter | 2012. augusztus 31. 06:20
Az örökösödésről sokan csak annyit tudunk, hogy évek óta nem kell illetéket (haláladót) fizetni az ingatlanok után, viszont sokszor nem is látjuk mennyire szövevényes a rendszer. Érdemes-e végrendeletet írni, és mi van akkor, ha kizártak minket abból? Egyáltalán mi a menetrend akkor, amikor elmegy egy hozzátartozónk? Utánajártunk.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos