<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Polgári Törvénykönyv
Személyes pénzügyek Használtan vennél autót? Ha nem ellenőrzöd le, akár el is árverezhetik
Privátbankár.hu | 2019. március 24. 15:05
Tavaly 103 ezer ingóságot rögzítettek a hitelbiztosítéki nyilvántartásban, amelyből kiderül, terhel-e egy vagyontárgyat zálogjog, lízing vagy más, biztosítéki célú jog. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara által vezetett nyilvántartásban így már majdnem félmillió, többségében gépjárművekhez köthető bejegyzés szerepel.
Vállalat Közeleg a határidő 63 ezer cégnek – te is köztük vagy?
Privátbankár.hu | 2017. február 8. 09:18
Ennyi vállalatnak kell tőkét emelnie március 15-ig.
Pénzügyi szektor A csok sikeréhez is hozzájárulhat a Ptk. pontosítása
Gáspár András | 2016. március 11. 09:33
A 2013-ban elfogadott új Polgári Törvénykönyv alaposan átalakította a zálogjogi szabályokat – de az átalakítás a bankok szerint több szempontból is elnehezítette a záloghitelezést. Az új csok óriási hitelkeresletet hozhat, amit rendkívül nehéz kellő jogbiztonsággal kielégíteni a mostani feltételek szerint – nem véletlen, hogy a jogász szakma többsége és a jogalkotó is a változtatás pártján áll. Az esetleges késlekedésnek az ügyfelek és a gazdaság látná kárát a Bankszövetség szerint.
KKV Mi lesz a cégünk titkaival? És ha az állammal üzletelünk?
Privátbankár.hu | 2014. június 23. 14:56
Az új Polgári Törvénykönyvben változott az üzleti titok definíciója és szabályozása, újfajta szankció is megjelent azokkal szemben, akik azt megsértik. Aki az állammal üzletel, az jó ha tudja: üvegből van a zsebe - mi történik akkor, ha valaki fejében az összes titkunkkal munkahelyet vált?
Pénzügyi szektor Változott a világ - mit léptek a magyar bankok?
Nagy László Nándor | 2014. március 31. 07:13
Ahogy az várható volt, elsősorban a hitelbiztosítéki nyilvántartáshoz kapcsolódó szabályozási csúszás miatt éreznek bizonytalanságot a hazai hitelintézetek az új Ptk. szabályozásával, ezen felül úgy érzik, zökkenőmentesen sikerült az új szabályozás átvétele.
KKV Egy tollvonással lesz lízingelt az irodai fénymásoló
Privátbankár.hu | 2014. március 7. 11:48
Az új Polgári Törvénykönyv szerint a tartós bérlet pénzügyi lízingszerződéssé alakul. Így változik a könyvelés és az adminisztráció.
Biztosítás Új szabályok: saját vagyonukkal is felelnek a cégvezetők
Privátbankár.hu | 2014. március 7. 07:28
A cégeknél a vezetői minőségben okozott kárért a vállalat, valamint az érintett vezető egyetemlegesen felel az új Ptk. március közepétől hatályos szabályai szerint. A változásra a biztosítók is készülnek: vezető tisztségviselők és a felügyelőbizottsági tagok anyagi felelősségére kínálnak biztosítást.
KKV Teljesen megváltozik a kft-k világa: ez a cégek felét érinti
Privátbankár.hu | 2013. november 21. 13:14
A kft-k felét érinti az a változás, amelyet az új Polgári Törvénykönyv a törzstőke emeléssel kapcsolatban előír.
KKV Fontos változás jön, milliókat fizethetnek a kft.-k
Privátbankár.hu | 2013. július 4. 11:31
Jövőre jelentős átalakulás indulhat meg a magyarországi cégpiacon, mivel a kft.-k működtetéséhez szükséges tőkét 3 millió forintra emelik. Ha már működő cégekre is vonatkozik majd a szabály, akkor több 100 milliárdos tőkeigény keletkezik. A szabályváltozás azonban jó eredménnyel is járhat.
Pénzügyi szektor Új Ptk.: meghatározták a lízingszerződés fogalmát
Privátbankár.hu | 2013. április 10. 11:56
A jövő március közepén hatályba lépő új Polgári törvénykönyv (Ptk.) meghatározza a faktoring- és a lízing szerződés fogalmát is, és mindkettő bekerül a hitelbiztosítéki nyilvántartásba.
KKV Még idén alapítson céget, mert jövőre már kicsit drága lesz
Privátbankár.hu | 2013. március 17. 09:32
A jövő márciusban hatályba lépő új Polgári törvénykönyv alapján változik a társasági jogi szabályozás és eszerint akár hatszorosába is kerülhet egy kft. alapítása.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG