<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Ponthatár
Karrier Kiderült, hány pontot ér majd a nyelvvizsga a felvételinél
Eidenpenz József | 2019. november 9. 15:03
Azok a diákok, akik most jelentkeznek a felsőoktatásba, és már rendelkeznek nyelvvizsgával, továbbra is előnyt élveznek a felvételi eljárás során. Ezért a tudásért jelentős többletpont jár majd - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.
Makro / Külgazdaság Nyilvánosak a felvételi ponthatárok
Privátbankár.hu | 2019. július 24. 20:35
Az ELTÉ-re rekordszámú új hallgatót vettek fel, a BME-n kiemelkedően magas lett a jelentkezők átlagpontszáma, a Corvinuson többen tanulhatnak állami finanszírozással.
Karrier Mindjárt húzzák a ponthatárokat – mennyit kell fizetni a legmenőbb szakokon?
Valkai Nikoletta | 2019. július 24. 16:24
112 ezer felvételiző sorsa dől el nemsokára, ugyanis ma este 8 órakor hirdetik ki a szeptemberben induló képzések ponthatárait. Mennyire kell mélyen a zsebbe nyúlni annak diáknak és főleg szüleinek, ha nem sikerül államilag finanszírozott helyre a bejutás? Idén is megnéztük, hogy mennyit kérnek el a legnépszerűbb alapképzéseknél.
Makro / Külgazdaság Pótfelvételi ponthatárok: ennyi kellett a legnépszerűbb szakokhoz
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 24. 14:53
Nyilvánosságra hozták a ponthatárokat, idén is elég sok pontot kellett gyűjteniük a diákoknak.
Karrier Ma minden eldől: jönnek a ponthatárok
Privátbankár.hu | 2015. július 23. 11:15
Már csak pár óra, és véget ér a türelmetlen várakozás: kiderül, kit vesznek fel a szeptembertől induló képzésekre.
Karrier 5729 fiatal sorsa dől ma el
Privátbankár.hu | 2014. január 23. 08:32
Ma hirdetik ki a februárban induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárait, amelyek elsőként a Felvi.hu-n lesznek elérhetők - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft.
Makro / Külgazdaság Emelik a ponthatárokat, de a minőség pénzbe kerül
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 13. 09:25
Jövőre 170-180 milliárd forint állami támogatásra van szükség a felsőoktatásban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, kedden. Klinghammer István közölte, jövőre húsz ponttal magasabb lesz a jelenleg 240 pontos felvételi határ.
Karrier Orbán: ilyen képességű fiatalokat egyetemen taníttatni nem érdemes
Privátbankár.hu | 2013. július 26. 11:11
A kormányfő szerint voltak dolgok, amik a kommunizmusban ésszerűbben működtek.
Karrier Empátia is kellett néhány felvételizőnek
Privátbankár.hu | 2013. július 25. 13:35
A kormány teljesítette vállalásait az államilag finanszírozott felsőoktatási hallgatók felvételre vonatkozóan, 55 ezer hallgatónál többet, 58 844-et vettek fel az intézmények - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Karrier Külföldre vágyik a felvételizők döntő többsége
Zsiborás Gergő | 2013. február 4. 14:43
"Árban" is egyre közelebb vannak a külföldi egyetemek a magyarokhoz, egy friss felmérés szerint a felvételizők döntő többsége inkább külföldön szerezne diplomát. Idehaza sorozatos a forráskivonás a felsőoktatásból, a keretrendszer sokszor adhoc módon változik. A külföldi egyetemekkel kapcsolatban így is vannak félreértések.
Karrier Megjöttek a számok: ennyibe fognak kerülni a fizetős szakok
Privátbankár.hu | 2013. január 3. 17:00
Több százezer forintot is fizethetnek félévente a hallgatók az államilag nem támogatott szakokon a felsőoktatási intézményekben bizonyos magyar nyelvű képzésekért - derül ki a Felvin elérhető felvételi szabályokat és az intézmények által 2013 szeptemberére meghirdetett képzéseket tartalmazó felsőoktatási felvételi tájékoztatókból.
Karrier Egy nap alatt eldőlt: ezt a 16 szakot nem támogatja az állam
Privátbankár.hu | 2012. december 20. 16:19
Spórolhat, aki gazdasági pályára, kommunikáció vagy jogi szakra készült, az állam ezeket a szakokat jövőre egy fillérrel sem támogatja. Felpörgött az oktatási reformlendület, a szakminiszter egy éjszaka alatt megálmodta, milyen diplomákra áhítozik a nemzetgazdaság.
Karrier Rektori Konferencia: néhány nap elég a pontszámok megállapításához, és a minőség?
Privátbankár.hu | 2012. december 20. 12:20
Üdvözlendő, hogy legalább 55 ezer hallgató jövőre is állami támogatással tanulhat a felsőoktatásban, de számítani lehet arra, hogy a támogatott szakoknál a tavalyi prioritásokat követi majd az állam.
Makro / Külgazdaság Teljes hátraarc: 10 500 helyett 55 ezer állami hely a felsőoktatásban
Zsiborás Gergő | 2012. december 19. 12:35
Kormányhatározat született arról, hogy 10 500 helyett jövőre 55 ezer államilag támogatott hely lesz a felsőoktatásban, de a részletek még nem ismertek. Részösztöndíj nem lesz, a felsőoktatás plusz milliárdokhoz jut.
Karrier Idén 80 ezren jutottak be a felsőoktatásba
Privátbankár.hu | 2012. július 25. 08:21
A több mint 110 ezer jelentkezőből mintegy 80 ezren jutottak be a felsőoktatásba - tette közzé a felvi.hu gyorselemzésében, amelyben kitér arra is, hogy a legmagasabb ponthatárok ismét gazdasági szakokon születtek, ezen belül is a Budapesti Corvinus Egyetem képzésein.
Biztosítás Nem áll meg a KÖBE: fájdalomdíjat fizetnek a sikertelen felvételi után
Zsiborás Gergő | 2011. december 19. 09:30
Fájdalomdíjnak is beillik a KÖBE új biztosítási terméke, mellyel a frissen érettségizetteket célozza meg a gyorshajtás biztosítással ráfázó egyesület. Ha a gyerek a felsőoktatási felvételin elvérzik, a biztosító fizet - ez elsőre igen jó hangzik. De tanulmányozzuk a részleteket!
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló