<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Riál
Makro / Külgazdaság Gyengül a valuta? Csukjunk le pár embert!
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 6. 14:50
Irán változatos módon dacol a gazdasági törvényszerűségekkel: először hivatalos, rögzített valutaárfolyammal próbálta meggátolni a leértékelődést - azon persze senki nem kötött, a feketepiac virágzott. Most lecsuktak pár tucat embert, köztük jegybankárt is, hogy ők vigyék el a balhét, majd megnyitották újra a piacot.
Részvény / Deviza / Áru A szaúdiak erőlködnek a kötött árfolyammal. Emlékszünk még a svájci frankra?
Fellegi Tamás | 2016. január 20. 14:01
Szaúd-Arábia betiltotta azokat a banki ügyleteket, amik közvetve vagy közvetlenül lehetővé teszik nemzeti valutája, a riál shortolását. Ragaszkodnak a kötött árfolyamhoz, mint oly sokan tették, és mennyi tragédia lett belőle.
Makro / Külgazdaság Bajban a királyság: most kell shortolni a szaúdi devizát?
Káncz Csaba | 2015. december 2. 08:01
A szaúdi stratégák elkalkulálták magukat a geopolitikai és pénzügyi játszmájukban. Sem az amerikai palaolaj kitermelőket, sem Putyint nem sikerült megrengetni. Egy jól felvett pozícióval viszont Magyarország nyerhet ezen. Mit mutat Kazahsztán példája?
Deviza / Áru Devizapánik Iránban, betiltották a „dollár” szót tartalmazó üzeneteket
Borbély Péter | 2012. január 11. 15:00
Jelentősen gyengült múlt héten az iráni riál, annak ellenére, hogy a központi bank beavatkozott a védelmében. Az árak már korábban elszálltak a perzsa országban. A devizapiaci pánik mögött a kemény nemzetközi szankciók állnak. A teheráni kormány állítólag blokkolja azokat az sms-eket és e-maileket, amelyekben szerepel a „dollár” szó. A perzsa államban már így is jelentős mértékű az infláció, de még keményebb drágulás várható. Márciusban elnököt választanak.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG