SMSZ
Személyes pénzügyek Már a pénzmosás sem érdekli a magyarokat?
Privátbankár.hu | 2016. április 28. 16:08
Visszaesett az érdeklődés a Stabilitási Megtakarítási Számla iránt - átlagosan még mindig 81 milliót tesznek rá
Személyes pénzügyek Ezért kellett feljavítani az adóelkerülő megoldást
Nagy László Nándor | 2015. július 28. 07:04
Az első félév során eltűnt a Stabilitás Megtakarítási Számlák (SMSZ) varázsa - harmadával kevesebbet nyitottak, mint tavaly. Az új szabályok alapján ugyanakkor nagyot lendülhet a konstrukció keresettsége.
Állampapír / Kötvény Adóelkerülést támogat a kormány?
Privátbankár.hu | 2015. július 21. 07:22
Már az állampapír-befektetésekkel szemben is jó alternatíva lehet, ráadásul adóelkerülést is lehetővé tesz a stabilitás megtakarítási számla.
Személyes pénzügyek Egy ország, ahol legálisan egy év alatt tisztára mosható a pénz
Nagy László Nándor | 2015. május 22. 17:01
Ebben is unortodoxok vagyunk: nálunk hosszú távon fennmaradó, piaci termékkel versenyző instrumentummá válhat az adóamnesztiát elősegítő Stabilitási Megtakarítási Számla. Az egy év után 10 százalékos adó mellett felvehető pénz ha nem is teszi hazánkat pénzmosó-hatalommá, de a TBSZ-konstrukcióknak azért beteheti az ajtót.
Adó Előkerült hatmilliárd forint
Privátbankár.hu | 2014. május 5. 08:31
Már több mint hatmilliárd forintnyi, korábban az adózás alól kivont összeget legalizáltak három hónap alatt Magyarországon a Stabilitási Megtakarítási Számla (SMSZ) segítségével - írta a Népszava.
Pénzügyi szektor Magyar milliárdok külföldi számlákon: nem mindenki bűnöző - interjú
Nagy László Nándor | 2014. február 21. 16:30
Tovább ronthatja a hazai privátbanki vagyonkezelés esélyeit, ha a Simon-ügy kapcsán a politika újabb intézkedésekkel tovább csökkentené az ügyfelek amúgy is csekély bizalmát - véli Karagich István. A Blochamps Capital ügyvezető igazgatója szerint az idén a privátbanki vagyonok felhalmozói jórészt az állammal megbízási viszonyban lévő cégek vezetői lehetnek - de ők adózott pénzeket fektetnek be.
Adó Ez nem kiskapu, hanem nagykapu - itt az új magyar adóamnesztia
Privátbankár.hu | 2014. január 2. 07:43
A napokban megjelent a Magyar Közlönyben a Stabilitás Megtakarítási Számla (SMSZ) elindításához szükséges végrehajtási rendelet; ha a bankoknál megjelenik a konstukció, 5 év után legális, adózott jövedelemmé válhat a vagyon, akárhonnan is szerezték.
Személyes pénzügyek Nyugdíjra félretenni bűn, pénzt mosni nem
Zsiborás Gergő | 2013. június 18. 10:11
Az eddig kedvezményes öngondoskodási formákat Varga Mihály második csomagja megadóztatja. Ha adókedvezményeket akar, szerezzen valahonnan sok pénzt és mossa tisztára az államnál. Így legalább az adósság elleni harcból is kiveheti a részét.
Adó Adóamnesztia? Ötmilliót már tisztára lehetne mosni az új állami számlán
Privátbankár.hu | 2013. június 11. 15:26
Aligha a nyugdíjasok és a kiskeresetűek megsegítésére szolgál a kormányzat új javaslata az SMSZ-számlákról. A minimális befizetés ugyanis ötmillió forint, úgy tűnik nem vizsgálnák, hogy adózott pénz-e, és ha öt évig benntartja a polgár, egy fillér befizetése nélkül adózottá válhat.
Makro / Külgazdaság Jön a Békekölcsön 2.0
Privátbankár.hu | 2013. június 11. 07:37
A kizárólag természetes személyek által, legalább 5 millió forint elhelyezésével megnyitható Stabilitás Megtakarítási Számla (SMSZ) bevezetésével az államadósság devizaszerkezetét kívánja javítani az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága a parlamenthez benyújtott módosító javaslata szerint.
hírlevél
depositphotos