Svéd Demokraták
Makro / Külgazdaság Földcsuszamlás Svédországban: tényleg újfasiszták kerülnek a hatalomba? 
Gonda Zsuzsanna – Himmler György (Stockholm) | 2022. szeptember 19. 05:36
Bár Svédországban létezik Gonosz Tyúk Párt is, az egy hete lezajlott választás nem róluk, hanem a Svéd Demokratákról szólt. Az újfasiszta gyökerű párt sokáig pária volt, de idővel konszolidálódott, egy közös fasírtgolyó-falatozás pedig megszüntette az izolációt. A párt most a jobboldali blokk legerősebb tagjává lépett elő – nélkülük nincs kormányzóképes többség.
Makro / Külgazdaság Mérlegen a migráció – komoly fordulat jöhet Svédországban  
Wéber Balázs | 2022. szeptember 12. 18:56
Bár hatalomra aligha kerül, mégis komoly befolyása lehet a következő kormányra a Svéd Demokraták nevű pártnak, amely a második helyet szerezte meg a vasárnapi választásokon Svédországban. A nacionalista erő előretörése komoly változást jelezhet a liberális hagyományú országban. A fő kampánytéma a bevándorlás és a bűnözés volt.
Makro / Külgazdaság Újabb bukott Willkommenskultur – politikai földrengés Svédországban 
Káncz Csaba | 2019. november 19. 09:00
A bevándorlás-ellenes svéd párt először előzte meg a kormányzó Szociáldemokratákat a közvéleménykutatásokban. Az 1950-es évek óta először a Svédországból átáramló szervezett bűnözői csoportok miatt Dánia határőrizetet vezetett be. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Ma eldől, lesz-e földindulás Svédországban 
Wéber Balázs | 2018. szeptember 9. 08:00
Előreláthatólag a szociáldemokraták kapják a legtöbb szavazatot a parlamenti választásokon Svédországban, de csak akkor maradhatnak kormányon, ha szövetségeseik is jól szerepelnek. A bevándorlás-ellenes Svéd Demokraták ugyan akár a második helyre is befuthatnak, de kormányra aligha kerülhetnek, mivel senki sem akar velük szövetkezni.
Makro / Külgazdaság Trumpnak igaza volt: jön az évszázad politikai földrengése? 
Káncz Csaba | 2018. augusztus 31. 08:35
A szavazatok várhatóan 20-25 százalékának megszerzésével a fasiszta gyökerű Svéd Demokraták legalább külső támogatása nélkül gyakorlatilag lehetetlen lesz kormányt alakítani szeptember 9-e után. A tízmilliós ország 600 000 bevándorlót fogadott be az elmúlt 5 évben és ez most szétrobbantja a hagyományos svéd politikai centrumot. A nagy dilemma a választások után jön el a Svéd Demokraták számára.
Makro / Külgazdaság Bezár az átjáróház: tabu dől meg a menekültek miatt a svédeknél  
Káncz Csaba | 2017. január 30. 08:20
A svéd rendőrség jelenleg 55 no-go zónát tart számot az országban, a nemi erőszakos cselekmények aránya Európában a legmagasabb. Múlt héten politikai földrengés történt, a mérsékelt jobboldali vezető kinyújtotta a kezét az eddig karanténban tartott bevándorlásellenes párt felé.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG