<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Szócska Miklós
Személyes pénzügyek Átalakul az onkológiai hálózat - mutatjuk, hol lesznek központok
Privátbankár.hu | 2013. október 6. 16:24
Uniós támogatásból mintegy 60 milliárd forint forráshoz jut az egészségügy, a pénzt kórházfejlesztésekre fordítják - jelentette be Szócska Miklós egészségügyi államtitkár vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Ráadásul online is követhető lesz, hol indulnak fejlesztések.
Karrier Egészségügy: 95 ezren kapnak több pénzt napokon belül
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 2. 08:29
Az augusztusi fizetéssel, vagyis szeptember elején kaphatják meg az egészségügyben dolgozók a számukra korábban megígért és törvényben elfogadott béremelést - olvasható a kormany.hu-n. Idén minden egészségügyi dolgozó részesül a bérfejlesztésből, de prioritást kaptak azok, akiknek tavaly kisebb mértékben emelkedett a fizetésük.
Makro / Külgazdaság Jövőre is lesz béremelés az egészségügyben
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 7. 16:10
Fejlesztésekre 300 milliárd forint jut, zömében európai uniós támogatásból.
Karrier Úgy megemelték a béreket, az orvosok már nem is mennének külföldre?
Zsiborás Gergő | 2013. május 13. 11:31
Méltányos fizetéseket akarnak az egészségügyben, Európában csak mi költünk bérfejlesztésre - mondta az egészségügyi államtitkár. A kocsmázók dobták össze az egészségügyisek béremelésére a pénzt.
Karrier Kötelező nyugdíjazás: a szakdolgozók 67 százaléka mentességet kérne
Privátbankár.hu | 2013. február 25. 13:02
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara felmérése szerint a szakdolgozók 67,7 százaléka kért mentességet a kötelező nyugdíjazás szabálya alól - közölte a kamara hétfőn.
Karrier Kötelező nyugdíjazás: eddig több mint kétezren kértek felmentést
Privátbankár.hu | 2013. február 22. 12:50
Eddig több mint kétezer egészségügyi dolgozó mentességét kérték a kötelező nyugdíjazás alól - mondta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár pénteken.
Karrier Egészségügy: az ápolók özönlenek ki az országból
Privátbankár.hu | 2013. január 28. 14:39
Tavaly 92 orvossal kevesebb folyamodott engedélyért a külföldi munkavállaláshoz, az ápolók ugyanakkor egyre nagyobb számban hagyják itt Magyarországot - tudtuk meg az Egészségügyért felelős Egészségügyért Felelős Államtitkárság.
Karrier Kik úszhatják meg a kötelező nyugdíjat?
Privátbankár.hu | 2013. január 9. 17:08
Hat-hétezerre tehető azoknak az egészségügyi dolgozóknak a száma, akiket érint a kötelező nyugdíjazás rendszere. Ők egyénileg, szervezett eljárás keretében folyamodhatnak a nyugdíjazás alóli felmentésért - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Elmondta továbbá, hogy februárban megkezdik a béremelési tárgyalások következő körét.
Karrier 70-80 ezer forinttal nő egy háziorvosi praxis havi finanszírozása ősztől
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 30. 11:32
A kormánydöntés értelmében 14 százalékkal nő az egészségügyi alapellátás alapfinanszírozása - jelentette be Szócska Miklós.
Vásárló Durván megvágja a kormány a gyógyszertámogatást?
Privátbankár.hu | 2012. június 13. 08:55
Jövőre a lakossági gyógyszerfogyasztás támogatására mindössze 158 milliárd jut. Ez alig több mint 43 százaléka annak a 360 milliárd forintnak, amit 2011-ben az egészségbiztosító gyógyszertámogatásra költött - írja szerdai összeállításában a Népszabadság.
Makro / Külgazdaság Az egészségügy újjászervezéséről is tárgyal ma az Országgyűlés
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 07:19
Az Országgyűlés a mai ülésén teheti lehetővé foglalkoztatási szövetkezeteket létrehozását a hátrányos helyzetűek foglalkoztatására, majd az uniós források kifizetésének gyorsítása érdekében rövidítheti a kiemelt beruházások környezetvédelmi engedélyeztetési határidejét. A képviselők a határozathozatalok után, várhatóan a kora esti órákban kezdhetik tárgyalni a kormány egészségügyi újjászervezésről szóló előterjesztését.
Karrier Maradnak az orvosok: nem élesítik a felmondóleveleket
Privátbankár.hu | 2012. március 21. 15:31
Nem aktiválják azokat a felmondóleveleket, amelyeket mintegy 2500 egészségügyi dolgozó helyezett ügyvédi letétbe a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) kezdeményezésére az ágazatban dolgozók anyagi és munkakörülményeinek javításáért. Az élesítés elmaradásának oka, hogy 86 ezer egészségügyben dolgozó alapbérét emelik meg idén.
Karrier Nem lesz általános béremelés az egészségügyben - de legalább lesz
Privátbankár.hu | 2012. március 20. 15:47
Az egészségügyi ágazatban dolgozók közül csaknem 86 ezer ember alapbérét emelik meg idén - jelentette be Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter kedden, Budapesten sajtótájékoztatón.
Vásárló Felfüggesztette a felmondólevelek élesítését a rezidens szövetség
Privátbankár.hu | 2011. december 30. 16:26
A Magyar Rezidens Szövetség úgy döntött, hogy átmenetileg három hónapra felfüggeszti a letétbe helyezett felmondólevelek élesítését - jelentette be Papp Magor, a szövetség elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.
Karrier Maratoni tágyalás után: a rezidensek elégedettek Szócska ajánlatával
Privátbankár.hu | 2011. december 29. 14:18
Az egészségügyi államtitkár sajtótájékoztatója után hívta be szobájába a rezidens szövetség ott megjelent képviselőit. Három órán keresztül tárgyaltak,
KKV A szállítói tartozásokra kapnak év végi "bónuszt" a kórházak
Privátbankár.hu | 2011. december 29. 12:56
Az év végéig összesen 27 milliárd forintos konszolidációs támogatásban részesülnek állami egészségügyi intézmények, hogy csökkenthessék lejárt szállítói tartozásaikat - jelentette be Szócska Miklós egészségügyi államtitkár csütörtökön Budapesten.
Makro / Külgazdaság Egészségügy: zökkenőmentes lehet az átadás-átvétel
Privátbankár.hu | 2011. december 28. 13:33
Január elsejével állami tulajdonba kerülnek a fővárosi és a megyei fekvőbeteg-ellátó intézmények, s az év során a teljes egészségügyi ellátórendszer átalakul. A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint minden feltétel adott ahhoz, hogy a január elsejei átadás-átvétel zökkenőmentes legyen.
Karrier Szócska megmentett 616 lelket a sivatagi túlélő túrában
Zsiborás Gergő | 2011. december 16. 11:30
Az egészségügyért felelős államtitkár kőkemény munkát ígér a jövőre és azt, hogy minden talált forintit a bérekre és a problémák megoldására költenek. Szócska Miklós szerint az év végi pénzosztás előre el volt tervezve, az nem a kapkodás jele.
Makro / Külgazdaság Még idén 4,5 milliárdot forgat vissza az egészségügybe a kormány
Privátbankár.hu | 2011. december 14. 16:03
Még az idén 4,5 milliárd forintnyi többletforrás jut egészségügyre, miután az év elején tervezettnél jóval kedvezőbben alakul az Egészségbiztosítási Alap 2011. év végi egyenlege. Mindezek mellett még az idén a chipsadóból befolyt összeget, 3,4 milliárd forintot kapnak az egészségügy frontvonalában dolgozók.
Karrier Szócska ajándékai a fa alatt: mindent a bérekre költünk 2012-ben!
Privátbankár.hu | 2011. december 7. 10:40
Az egészségügyi ágazat 2012-es jelszava: "mindent a bérekre" - mondta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár egy budapesti konferencián. "Az emberi erőforrás-krízis az egészségügy sorsfordító kérdése" - mondta a politikus. Az egészségügyi kormányzat karácsony előtt még több meglepetéssel is szolgálhat.
Vásárló Jövőre 300 milliárd forintból újul meg az egészségügy
Privátbankár.hu | 2011. november 22. 12:04
Jövőre mintegy 300 milliárdos forrást biztosít a kormány az egészségügyi intézmények újjáépítésére, míg az egészségügyi dolgozók anyagi helyzetének javítására 40 milliárd forintot fognak fordítani.
Adó A vártnál kevesebb pénz folyik be a chipsadóból
Privátbankár.hu | 2011. november 17. 14:27
A népegészségügyi termékadóból az ez évre tervezett hárommilliárd forintból legalább 2,4 milliárd befolyik, az összeget teljes egészében az egészségügyi dolgozók pótlékaira fordítják – közölte az egészségügyi államtitkár csütörtökön egy budapesti konferencián.
hírlevél
Ingatlantájoló