Tőkebevonás
Részvény / Deviza / Áru Azért sem szokunk le a saját autó vásárlásáról – terjeszkedne az AutoWallis 
Eidenpenz József | 2019. május 22. 15:58
Ambiciózus növekedési tervekről számolt be az AutoWallis vezetése, az árbevételét például öt év alatt több mint duplájára növelné, a nyereségét négyszeresére. Ezen felül akvizíciókat is terveznek, évente egyet, amihez a tőzsdei tőkebevonásra is számítanak. Ezért éppen intézményi befektetőket készülnek meglátogatni.
Részvény / Deviza / Áru Musk okos húzása? A Tesla 2,3 milliárd dollárt akar bevonni 
Eidenpenz József | 2019. május 2. 19:12
Három-négy százalékos pluszban mozog ma a Tesla árfolyama arra a hírre, hogy a társaság 2-3 milliárd dolláros forrásbevonást tervez, részvények és hitelek formájában. Pedig az nem szokott jó hír lenni, ha egy cég pénzzavarban van, de erről még messze nincs szó. Viszont a későbbi terjeszkedéshez kellenek majd a források, és ezzel a részvényesek sok aggodalma elcsitul majd.
KKV Ez vár a cégedre, ha elzárják az uniós pénzcsapot! 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 20. 14:54
Honnan szerezhet fejlesztési forrásokat egy magyar KKV? Hogyan készítsük fel az új generációt a cégvezetésre? Hogyan és kinek adhatjuk el a családi céget?
Részvény / Deviza / Áru Nagy különbség, hogy a bankok hitelt adnak, a tőzsde tőkét – interjú 
Eidenpenz József | 2016. november 7. 06:08
Banki finanszírozással nem oldható meg minden, kell a tőke típusú finanszírozás is. Bár a BÉT most még csak részben tölti be a gazdaságban azt a szerepet, amit betölthetne, de hosszabb távon ez a helyzet javulhat. Interjú Svoób Ágnessel, az Equilor Befektetési Zrt. corporate finance üzletágának igazgatójával.
Részvény / Deviza / Áru Bezzeg a régi szép időkben! Mikor lehet újra nagyot kaszálni a tőzsdén? 
Fellegi Tamás | 2016. szeptember 16. 14:10
A kecskeméti Közgazdász-vándorgyűlés délelőtti részének egyik lényeges témája a tőzsde és annak jövője volt. 20 éve a privatizáció pörgette fel a tőzsdét, ma már tőzsde hagyományos tőkegyűjtő szerepe kerül előtérbe. Most ugyan még könnyű pénzekhez jutnak a cégek más forrásból is, pár év múlva azonban felértékelődhet számukra a tőkepiaci finanszírozás.
KKV Honnan szereznek pénzt a cégek? 
Privátbankár.hu | 2015. december 31. 08:14
Hiába nehezebb hitelhez jutni, mint régen, az európai cégek főleg a bankokat keresik, ha forrásra van szükségük - már ha keresnek valakit egyáltalán. Pedig a tőkepiacon sem ártana elgondolkodni.
KKV Ezért jó tőzsdére vinni egy magyar céget - tények és tévhitek 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 25. 14:40
Bár sokaknak csak Gordon Gecko jut eszébe a tőzsdéről, a börze nem csak a nagyok játszótere - a részvénykibocsátás a tőkebevonás mellett is sok előnyt jelenthet.
KKV Szeretnéd eladni a cégedet? Így kaphatsz érte a legtöbbet! 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 25. 11:15
Élénkül a magyar cégtranzakciós piac, időszerű vele foglalkozni - hangzott el a Privátbankár.hu témával foglalkozó konferenciáján csütörtökön. Szakértők mutatták be, mire kell odafigyelnie egy tulajdonosnak, ha cégét a lehető legjobb áron akarja értékesíteni, és nem akarja a vételár nagy részét adóként befizetni. Egy jól sikerült felkészülés a tervezettnél 85 százalékkal nagyobb bevételt is hozhat.
KKV Sikersztori: nyolcmillió dollár egy magyar IT-cégnek 
Privátbankár.hu | 2014. június 18. 14:28
A BalaBit egy londoni kockázati tőketársaságtól nyolcmillió dolláros plusz tőkét szerzett - a pénzből tovább terjeszkednek, a cél, hogy "tőzsdeképesre" nőjön a cég.
KKV Miért nem tudják átlépni árnyékukat a magyar kkv-k? 
Privátbankár.hu | 2014. május 7. 13:00
A tulajdonosoknak be kell látniuk, hogy minden cégnek a saját „sportágában” kell világbajnoknak lenni. Sokszor az a fejlődés gátja, hogy a cégvezetők félnek az új megoldásoktól. Muszáj képezni magunkat - mondták el a szakemberek a Privátbankár.hu konferenciáján.
Makro / Külgazdaság Sejtelmes Matolcsy-matek a befektetésekről  
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 18:25
Matolcsy György szerint Magyarországon a következő 5-7 évben várható külföldi beruházások összértéke 6,5 milliárd euró (1950 milliárd forint) körül van; a közvetlenül létrehozandó munkahelyek száma megközelíti a 25 ezret, a közvetett pedig a 65 ezret. A miniszter képviselői kérdésre válaszul írta ezt, az Országgyűlés honlapján.
Részvény / Deviza / Áru 1,1 milliárd forintot szerzett 7 befektetőtől a Masterplast 
Privátbankár.hu | 2012. március 22. 11:13
Másfélszeres túljegyzés mellett a Masterplast összesen 1,1 milliárd forint friss tőkét von be a tőkepiacról. Az elmúlt évekre visszatekintve Magyarországon példa nélküli, hogy egy cég részvényeiből hét intézményi befektetői csoport egyidejűleg vásároljon.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG