<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Tőkebevonás
Részvény / Deviza / Áru Azért sem szokunk le a saját autó vásárlásáról – terjeszkedne az AutoWallis
Eidenpenz József | 2019. május 22. 15:58
Ambiciózus növekedési tervekről számolt be az AutoWallis vezetése, az árbevételét például öt év alatt több mint duplájára növelné, a nyereségét négyszeresére. Ezen felül akvizíciókat is terveznek, évente egyet, amihez a tőzsdei tőkebevonásra is számítanak. Ezért éppen intézményi befektetőket készülnek meglátogatni.
Részvény / Deviza / Áru Musk okos húzása? A Tesla 2,3 milliárd dollárt akar bevonni
Eidenpenz József | 2019. május 2. 19:12
Három-négy százalékos pluszban mozog ma a Tesla árfolyama arra a hírre, hogy a társaság 2-3 milliárd dolláros forrásbevonást tervez, részvények és hitelek formájában. Pedig az nem szokott jó hír lenni, ha egy cég pénzzavarban van, de erről még messze nincs szó. Viszont a későbbi terjeszkedéshez kellenek majd a források, és ezzel a részvényesek sok aggodalma elcsitul majd.
KKV Ez vár a cégedre, ha elzárják az uniós pénzcsapot!
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 20. 14:54
Honnan szerezhet fejlesztési forrásokat egy magyar KKV? Hogyan készítsük fel az új generációt a cégvezetésre? Hogyan és kinek adhatjuk el a családi céget?
Részvény / Deviza / Áru Nagy különbség, hogy a bankok hitelt adnak, a tőzsde tőkét – interjú
Eidenpenz József | 2016. november 7. 06:08
Banki finanszírozással nem oldható meg minden, kell a tőke típusú finanszírozás is. Bár a BÉT most még csak részben tölti be a gazdaságban azt a szerepet, amit betölthetne, de hosszabb távon ez a helyzet javulhat. Interjú Svoób Ágnessel, az Equilor Befektetési Zrt. corporate finance üzletágának igazgatójával.
Részvény / Deviza / Áru Bezzeg a régi szép időkben! Mikor lehet újra nagyot kaszálni a tőzsdén?
Fellegi Tamás | 2016. szeptember 16. 14:10
A kecskeméti Közgazdász-vándorgyűlés délelőtti részének egyik lényeges témája a tőzsde és annak jövője volt. 20 éve a privatizáció pörgette fel a tőzsdét, ma már tőzsde hagyományos tőkegyűjtő szerepe kerül előtérbe. Most ugyan még könnyű pénzekhez jutnak a cégek más forrásból is, pár év múlva azonban felértékelődhet számukra a tőkepiaci finanszírozás.
KKV Honnan szereznek pénzt a cégek?
Privátbankár.hu | 2015. december 31. 08:14
Hiába nehezebb hitelhez jutni, mint régen, az európai cégek főleg a bankokat keresik, ha forrásra van szükségük - már ha keresnek valakit egyáltalán. Pedig a tőkepiacon sem ártana elgondolkodni.
KKV Ezért jó tőzsdére vinni egy magyar céget - tények és tévhitek
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 25. 14:40
Bár sokaknak csak Gordon Gecko jut eszébe a tőzsdéről, a börze nem csak a nagyok játszótere - a részvénykibocsátás a tőkebevonás mellett is sok előnyt jelenthet.
KKV Szeretnéd eladni a cégedet? Így kaphatsz érte a legtöbbet!
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 25. 11:15
Élénkül a magyar cégtranzakciós piac, időszerű vele foglalkozni - hangzott el a Privátbankár.hu témával foglalkozó konferenciáján csütörtökön. Szakértők mutatták be, mire kell odafigyelnie egy tulajdonosnak, ha cégét a lehető legjobb áron akarja értékesíteni, és nem akarja a vételár nagy részét adóként befizetni. Egy jól sikerült felkészülés a tervezettnél 85 százalékkal nagyobb bevételt is hozhat.
KKV Sikersztori: nyolcmillió dollár egy magyar IT-cégnek
Privátbankár.hu | 2014. június 18. 14:28
A BalaBit egy londoni kockázati tőketársaságtól nyolcmillió dolláros plusz tőkét szerzett - a pénzből tovább terjeszkednek, a cél, hogy "tőzsdeképesre" nőjön a cég.
KKV Miért nem tudják átlépni árnyékukat a magyar kkv-k?
Privátbankár.hu | 2014. május 7. 13:00
A tulajdonosoknak be kell látniuk, hogy minden cégnek a saját „sportágában” kell világbajnoknak lenni. Sokszor az a fejlődés gátja, hogy a cégvezetők félnek az új megoldásoktól. Muszáj képezni magunkat - mondták el a szakemberek a Privátbankár.hu konferenciáján.
Makro / Külgazdaság Sejtelmes Matolcsy-matek a befektetésekről
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 18:25
Matolcsy György szerint Magyarországon a következő 5-7 évben várható külföldi beruházások összértéke 6,5 milliárd euró (1950 milliárd forint) körül van; a közvetlenül létrehozandó munkahelyek száma megközelíti a 25 ezret, a közvetett pedig a 65 ezret. A miniszter képviselői kérdésre válaszul írta ezt, az Országgyűlés honlapján.
Részvény / Deviza / Áru 1,1 milliárd forintot szerzett 7 befektetőtől a Masterplast
Privátbankár.hu | 2012. március 22. 11:13
Másfélszeres túljegyzés mellett a Masterplast összesen 1,1 milliárd forint friss tőkét von be a tőkepiacról. Az elmúlt évekre visszatekintve Magyarországon példa nélküli, hogy egy cég részvényeiből hét intézményi befektetői csoport egyidejűleg vásároljon.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos