<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Tóth Gergely
Makro / Külgazdaság Már nem csak Matolcsy szemét szúrja, hogy bóvliban vagyunk
Privátbankár.hu | 2014. november 8. 12:54
A Buda-Cash és az ING elemzője szerint a várakozásoknak megfelelő volt a Moody's döntése, hogy stabilra javította a magyar adósosztályzat-kilátást, azonban az elemzők szerint Magyarországnak már a befektetésre ajánlott kategóriában kellene lennie.
Makro / Külgazdaság Tegyék meg tétjeiket! Már látni, mikor ugranak meg az árak
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 12. 12:25
Júliusban a fogyasztói árak átlagosan 0,1 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Elemzők szerint a következő hónapokban is lassú maradhat a fogyasztói árak emelkedése, de az év végére gyorsulhat az infláció. Jövőre már jelentősebb drágulás jöhet.
Makro / Külgazdaság Ettől van lendületben az építőipar
Privátbankár.hu | 2014. július 15. 11:30
Szakértők növekedést várnak idén az építőiparban, akik azonban arra is felhívták a figyelmet, hogy a szektort az állami infrastrukturális beruházások húzzák.
Makro / Külgazdaság Dráma nincs, de fogy a lendület: mi veszélyezteti a magyar ipart?
Privátbankár.hu | 2014. július 4. 12:10
Folytatódik a kedvező tendencia az iparban az elemzők szerint. Azért persze kellemetlen meglepetés a havi csökkenés, de nagyon aggódni egy hónap adata alapján nem kell - kockázatot jelent viszont az orosz-ukrán konfliktus, és más makroadatok is arra utalnak: fogy a lendület.
Karrier Meddig nyomja a kormány a közmunkát?
Privátbankár.hu | 2014. június 27. 11:15
Bár a nyári szezon még javíthat a munkaerő-piaci adatokon, de a felfutás nem lesz annyira kiugró, mint a korábbi években - vélik a Buda-Cash és a Raiffeisen elemzői.
Makro / Külgazdaság Elemzők: kellettek a közmunkások, de nem csak nekik lehet jó
Privátbankár.hu | 2013. november 27. 12:14
Kedvezőnek tartják a munkaerő-piaci adatokat az MTI által megkérdezett elemzők.
Makro / Külgazdaság Jó lenne, ha nem csak az állam építkezne
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 15. 12:02
A júniusi adat alapján tovább tart az építőiparban az óvatos kilábalás, de szinte csak az állam van jelen a megrendelői oldalon.
Részvény / Deviza / Áru Úgy tűnik, kiheverték a Varga-csomagot a hazai börzén
Privátbankár.hu | 2013. június 18. 09:19
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 44 pontos emelkedéssel, 19 321 ponton nyitott kedden.
Részvény / Deviza / Áru Kitart a jó hangulat, pluszban a BUX
Privátbankár.hu | 2013. május 27. 09:12
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 62 pontos emelkedéssel, 19 245 ponton nyitott hétfőn.
Részvény / Deviza / Áru Őrület a piacokon: kit érdekel, hogy bóvli a magyar kötvény?
Gáspár András | 2013. május 10. 15:00
Az USA a plafont tologatja, Európa állandóan válságot kezel, Magyarországon késik a növekedési fordulat. Pénz azonban a jegybankoknak köszönhetően elképesztő mennyiségben van - viszik is a bóvli kötvényünket, mint a cukrot. Merre keressük a jó befektetéseket? Mi lesz a forinttal? Tévedhet-e Csányi Sándor?
Részvény / Deviza / Áru Kilőttek a tőzsdék a ciprusi hírekre, pluszban a BUX
Privátbankár.hu | 2013. március 25. 09:16
A BUX 155,59 pontos emelkedéssel, 18 154,67 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,86 százalékkal erősödött. Az elemzők egész nap emelkedésre számítanak.
Deviza / Áru Mi erősíthetné tovább a forintot? - videó
Privátbankár.hu | 2013. február 1. 16:48
Végül erős hetet zárt a forint, a 291,50-es ellenállásnál viszont nem tud túllendülni - a további erősödéshez még egy Matolcsy-nyilatkozat is kevés lenne.
Deviza / Áru A forintgyengülés háttere: inkább Matolcsy, mint Roubini (videó)
Privátbankár.hu | 2013. január 14. 15:45
Az NGM szerint egy 11 nappal ezelőtti Roubini elemzés miatt esett a forint. Az elemző szerint inkább Matolcsy miatt.
Deviza / Áru Csúcstámadás - ez állhat a forinterősödés hátterében
Borbély Péter | 2012. október 18. 11:06
Napok óta töretlen a forint erősödése. A hazai deviza reggel csaknem elérte idei csúcsát a euróval szemben. Közben maradtak a bizonytalanságok a költségvetéssel és az IMF-tárgyalással kapcsolatban. A jó hangulatot valószínűleg az elmúlt hetekben a piacokra öntött többletlikviditás táplálja, de sokat számíthat a CDS-ek kereskedésének küszöbön álló megváltozása is.
Deviza / Áru A QE3 után örülhetnek a magyar devizahitelesek (videó)
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 14. 17:07
Az 1.31-es, májusi szintet teszteli az euró-dollár árfolyama. Gyengült a svájci frank, ami ha így marad, pozitív hír a magyar devizahiteleseknek.
Makro / Külgazdaság "Így az életben nem lesz IMF-megállapodás"
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 6. 16:31
Nagyon messze kerültünk az IMF-fel tervezett hitel megállapodástól Tóth Gergely, a Buda-Cash Brókerház elemzője szerint, aki hangsúlyozta: a miniszterelnök Facebookon történt bejelentése alapján igaznak tűnnek a sajtóban közölt IMF-követelések.
Makro / Külgazdaság Menekül a tőke: a spanyol GDP 22%-a eltűnt (videó)
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 31. 15:16
Spanyolországban nő a munkanélküliség, valamint a tőkekiáramlás. Az EKB állítólag állampapírt vásárolna a bajba jutott országok piacain.
Deviza / Áru Minihiszti a piacokon Bernanke beszéde előtt
Borbély Péter | 2012. augusztus 31. 12:24
Következetlenül, idegesen mozognak a nemzetközi pénz és tőkepiacok. Napok óta jönnek a hírek és a találgatások arról, hogy az amerikai és az euróövezeti jegybank hogyan menti majd a helyzetet.
Makro / Külgazdaság Messze a versenytársak mögött az ország - csak az IMF hozhatja vissza a befektetőket?
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 31. 11:18
Magyarország messze a régiós versenytársak mögött kullog a nemzetgazdasági beruházások összegét illetően, ráadásul nem is látszik a fordulat jele. Az eddig le nem hívott uniós támogatások mozdíthatnának valamit a gazdaságon, de igazán olcsón és gyorsan egy EU/IMF-megállapodás csalogathatná vissza a befektetőket az országba.
Deviza / Áru A Morgan Stanley szerint szeptember végén lehet IMF-megállapodás (videó)
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 7. 15:43
Két jó hír is erősítette ma a forintot. Az egyik, hogy a Morgan Stanley szerint szeptember végére meglehet a megállapodás az IMF-fel, a másik pedig, hogy tovább csökkent a hozam a 3 hónapos DKJ-aukción.
Makro / Külgazdaság Miből lesz pénz a 10 pontos akciócsomagra?
Privátbankár.hu | 2012. július 2. 15:32
10 pontos akciótervet hirdetett Orbán Viktor a munkahelyek védelme érdekében - ehhez 300 milliárd forintra lesz szükség, amit az MNB-től, az Államkincstártól és a tartalékokból szeretne elvonni a kormány.
Deviza / Áru Ne várjunk csodát az IMF-tárgyalások megindulásától
Zsiborás Gergő | 2012. június 21. 12:37
A piac kompromisszumként értékeli, hogy Simor András is nevét adta a jegybanktörvény módosításához. A forint hirtelen megindult, de az elemző szerint a 285-ös komoly ellenállási szint, és az IMF-tárgyalások megindulása se hoz majd "260 forintos eurót". Sőt, a kormányra nehéz ősz vár.
Állampapír / Kötvény Lassan itt lenne az ideje a devizakötvény-kibocsátásnak (videó)
Privátbankár.hu | 2012. május 21. 16:15
Magyarországgal kapcsolatban továbbra is számos kérdőjel lóg a levegőben. Tóth Gergely elemző a devizakötvény kibocsátással kapcsolatban elmondta, hogy lassan itt lenne az ideje annak, hogy kilépjünk a nemzetközi porondra, erre azonban a mai bejelentések miatt, csak EU-IMF-megállapodás után kerülhet sor.
Állampapír / Kötvény Brüsszeltől vagy a görög csődtől kell-e jobban félnünk?
Zsiborás Gergő | 2012. március 7. 11:06
A tegnapi csúnya bukta után ma 0,2%-os eséssel nyitott a BUX, miközben a forint is a 295-ös szint felett kezdte a napot az euróval szemben a devizapiacon. A kedélyek nem csillapodnak, a görög kötvénycsere-akció gerjeszti a piacokon a feszültséget, míg a magyar eszközökre az Európai Bizottság mai, a kötelezettségszegési eljárásokkal kapcsolatos döntései miatt nehezedhet nyomás.
Deviza / Áru Csúszik az IMF-megállapodás: hátat fordíthatunk-e a Valutaalap pénzének?
Zsiborás Gergő | 2012. február 17. 14:30
A magyar kormány már januárban tárgyalt volna az IMF-fel, de a tárgyalások csúsznak, jó ha márciusban újra szóba elegyedhetnek egymással a felek. A befektetők közben kivárnak, de áprilisban már biztosan idegeskedni fognak megegyezés híján. Ha az európai helyzet addigra javul, az akár arra is csábíthatná a mostani hozamszintek mellett a magyar kormányt, hogy kihátráljon a tárgyalásokból. Spekuláció vagy reális lehetőség?
Részvény / Deviza / Áru Nem kell nekünk erősebb forint - mibe fektessünk 2012-ben?
Gáspár András | 2012. február 10. 15:47
Az amerikai gazdaság gyorsulása lehet a fő hajtóereje a világgazdasági talpraállásnak; Európa számos nehézséggel küzd, de várhatóan megússza az összeomlást. Magyarország jövője csak az IMF-megállapodás tükrében értelmezhető, az elemző szerint pedig a magyar gazdaságnak nincs szüksége erősebb forintra. A Buda-Cash elemzői a részvények és kötvények között is találtak jó hozammal kecsegtető befektetéseket.
Részvény / Deviza / Áru Mikulás-rali: mi lesz a csizmában?
Borbély Péter | 2011. november 16. 13:20
Nem biztos, hogy érdemes fényesíteni a cipőt, idén ugyanis akár el is maradhat a Mikulás-rali az európai adóssággondok miatt. Van olyan elemző, aki szerint idén sem lesz csalódás az év vége, van, aki szerint jó ha virgácsra futja majd. Van aki azt mondja, hogy a Mikulás-rali olyan, mint a jeti: izgalmas, de nem tudjuk, hogy létezik-e.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG