<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Valutaháború
Makro / Külgazdaság Érik a nagy meglepetés? Újabb fordulat jöhet a valutaháborúban
Káncz Csaba | 2015. február 10. 11:40
Látványosan gyengül a kínai konjunktúra, a jen és a rubel összeomlása pedig lépéskényszerbe hozta Pekinget. Lehet, hogy érik egy nagy meglepetés Pekingben és a komoly nyomás alá került jüan-dollár kötés a nagy ’fekete hattyú’ a jelenlegi globális pénzügyi rendszerben?
Deviza / Áru Kína beveti magát a valutaháborúba - és mi fogunk veszíteni?
Káncz Csaba | 2014. december 23. 13:55
A kormányzat részéről először hangzott el a napokban nyílt figyelmeztetés a jüan túlértékeltségével kapcsolatban. A fejlődő piacokon tapasztalható elbizonytalanodás miatt az elmúlt hetekben – több esetben meredek - valuta leértékelődés történt Oroszországban, Indonéziában, Indiában, Thaiföldön és Malajziában. Ha a kínai hatóságok a jüan leértékelése mellett döntenek, az különösen Európában okozhat igazán fejfájást.
Makro / Külgazdaság Miközben a G20 parádézik, jó nagy bajba került Ázsia
Káncz Csaba | 2014. november 17. 09:41
A G20 csoport mutatványosai újabb lenyűgöző show-műsort ígérnek. Eközben Ázsia a valutaháború szélére sodródott, amelynek kitörése sokkot okozhat Európában is.
Makro / Külgazdaság A valutaháború helyett már miattunk is aggódnak
Privátbankár.hu | 2013. június 27. 11:40
Jóllehet az elmúlt hónapokban a nemzetközi egyeztető fórumokon a jegybanki pénzpumpák felfuttatásáról, azaz a nemzetközi valutaháborúkról volt nagy vita, a fejlett és feltörekvő gazdaságok G20-as csoportjának júliusi csúcstalálkozóján már a mennyiségi enyhítési politikák visszanyesése lehet a figyelem középpontjában.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG