<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Sorra kerülnek elő az ismert nevek a panamai dokumentumokból - fideszes politikus után MSZP-s politikus feleségéről ír a Direkt36.

Nem hiába nevezik minden idők legnagyobb szivárogtatásának a Panama Papers néven emlegetett ügyet: sorra kerülnek elő a nevek a kalapból, az egész világsajtó azzal foglalkozik, kik tartották vagyonukat a kíváncsi szemek elől elrejtve adóparadicsomban.

Ahogy azt már korábban is megírtuk, a Mossack Fonseca panamai ügyvédi irodától került ki egy méretes adatcsomag, amelyet több ország oknyomozó újságírói együtt fedtek fel. Több vezető politikus, köztük Vlagyimir Putyin és David Cameron és érintett lehet,

A listára sorra kerülnek fel az újabb nevek, akik maguk vagy családtagjaik révén érintettek: Hszi Csin-ping kínai elnök, Pedro Almodóvar Oscar-díjas spanyol filmrendező, a spanyol király nagynénje,  a verespataki bányaprojekt kezdeményezője, az uniós energiaügyi biztos felesége, Leo Messi, Jackie Chan - csak néhányan azok közül, akik most magyarázkodásra kényszerülnek a nyilvánosságra került adatok miatt.

Magyarországon jelen állás szerint a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője, Horváth Zsolt az egyetlen olyan egykori vagy jelenlegi magyar politikai szereplő, aki személyesen szerepel a dokumentumcsomagban - írta hétfőn a tényfeltárásban magyar részről résztvevő Direkt36 sztorija alapján a 444.hu. Egy kedden megjelent cikkből azonban az is kiderül: egy magyar vidéki városban élő gimnáziumi tanárnő tulajdonába került egy Szamoa szigetére bejegyzett, működése során jelentős összegeket megmozgató offshore-cég 2012 novemberében. A tanárnő Konti Csilla, férje pedig Boldvai László, az MSZP egyik befolyásos politikusa, korábbi parlamenti képviselője és egykori pénztárnoka.

És hogy milyen az, amikor egy politikust szembesítenek a Panama papers-szel? Az izlandi miniszterelnöknél rákérdeznek egy cégnévre, a többi pedig már történelem:

Az izlandi miniszterelnököt lemondásra szólították fel, az országban tüntetések kezdődtek.

Az offshore még nem bűn

Önmagában nem illegális, ha egy vállalkozás tulajdonosai között panamai címeket találunk. Bár etikailag erősen megkérdőjelezhető, nem illegális, ha egy cég a hazai és az offshore ország törvényeit is teljes körűen betartva működik, és ezzel esetleg adóelőnyöket ér el. Kis magyar offshore-körkép >>

Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
Karrier Rengeteg fiatal fog fizetésemelésért kopogtatni a munkáltatójánál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 13:31
25. életévük betöltése után is ragaszkodna az SZJA mentességgel járó magasabb nettó fizetéshez a fiatalok fele, ennek érdekében fizetésemelést kérnek majd munkaadóiktól – derül ki egy friss felmérésből. 
Karrier Rekordbírságot és börtönbüntetést kapott egy kínai milliárdos
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 19. 13:29
Soha senki nem kapott ekkora pénzbüntetést még az ázsiai országban.
Karrier Milyen a munkaerő, ha kölcsönzött? - Aki akar, tud dolgozni
Elek Lenke | 2022. június 15. 15:54
Ma, amikor szinte minden ágazat munkaerőhiánytól szenved, a vendéglátástól a festő-mázolókig és az asztalosokig, és a betanított munkás ugyanúgy hiánycikk, mint a szakmunkás, felmerül a kérdés, beválik-e, mint módszer, a munkaerőkölcsönzés és ha igen, mi a siker titka? Jelenleg közel 200 ezer ember tartozik ebbe a körbe Magyarországon.
Karrier Új vezérigazgató az Invitech élén
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 18:10
Az Invitechet három éve irányító Gerald Grace július 1-vel leköszön a vállalat éléről. 
Karrier A milliárdos ranglista teteje: ők a leggazdagabbak Nagy-Britanniában
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 15:22
Újabb rekordra emelkedett a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona, bár néhány orosz nagybefektető vagyoni helyzetét erőteljesen kikezdték az Ukrajna elleni orosz invázió miatt elrendelt szankciók.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG