<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Növelné az eladásokat a Mol a régióban. Itthon pedig az elsőség megőrzése a cél - állítja Molnár József a társaság vezérigazgatója. Szerinte idén már jobb eredményeket ér el a Mol-csoport. Sokat költenek majd kutatásra és a kitermelésre is.

A pénzügyi stabilitás megőrzése volt az elsődleges 2012-ben - közölte Molnár József, a Mol Nyrt. vezérigazgatója. Ezt úgy tudták elérni, hogy kiestek a szíriai bevételek, amelyek 2011-ben 75 milliárd forinttal járult hozzá a csoport nyereségéhez.

A társaság közzétett gyorsjelentése szerint tavaly 150 milliárd forintos nyereséget könyvelhettek el 2012-ben, ami 3 százalékos visszaesést jelent 2011-hez képest.

Tovább terjeszkednek

A Mol-csoport új kutatási licencekhez jutott Kazahsztánban, Ománban, illetve Csehországban megvásároltak egy kiskereskedelmi hálózatot. Az idei tervekkel kapcsolatban Molnár József hangsúlyozta: a beruházások fókuszában az kutatás és a kitermelés lesz . Kurdisztánban körülbelül 200 millió dolláros beruházást tervez a Mol, de emellett Kazahsztánban, Oroszországban és Pakisztánban is kutatnak majd. A kurdisztáni tervekről elmondta, hogy Shaikan területére már beadtak egy 25 éves mezőfejlesztési tervet, jelenleg a kurd regionális kormányzat jóváhagyását várják. Emellett Akri-Bijeel területén öt fúrást terveznek végrehajtani.

A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy Oroszországban a Mol a jelenlegi termelés duplázásával számol mintegy 5 éven belül, és Kazahsztánban folytatja a felszíni létesítmények építését. A kutatás-kitermelés területén aktív portfólió-menedzsmenttel szeretnék megújítani eszközeik összetételét - fűzte hozzá Molnár József. A Mol folytatja új downstream programját is, amelynek keretében 250 millió dollár megtakarítással számolnak 2013-ban. A Mol szeretné erősíteni jelenlétét felvevőpiacain, főleg a kiskereskedelmi hálózatban.  Molnár József kifejtette, hogy eladósodottsági mutatójukat 30 százalék körülire tervezik.

Az eladásra fókuszálnak

Molnár József szerint a régiós piac évek óta zsugorodik, és a Mol szerint még nem érte el a mélypontot - ezt 2013-ra várják - így az üzemanyagok iránti kereslet csak 2014-től nőhet. Szerinte ilyen piaci környezetben megnő a megszerzett piacok fontossága és a regionális kiskereskedelmi hálózat fejlesztésének jelentősége. A Mol éppen ezért kiskereskedelmi jelenlétének növelését tervezi, és bővüléssel számolnak Romániában, Szlovéniában, Szerbiában és Csehországban, míg Magyarországon és Szlovákiában a piacvezető pozíció megtartásával kalkulálnak.

A vezérigazgató elmondta, hogy logisztikai hálózatukat is fejlesztik tárolók építésével, bővítésével. A Mol csoport 2013-ban összesen 1,5 milliárd dollárnak megfelelő beruházást tervez; ennek 63 százalékát az upstream üzletágban.

A rovat támogatója a 4iG

KKV Egyre több kkv fedezi fel a TikTok előnyeit
PR | 2023. január 5. 11:19
A 2011-ben alapított TikTok töretlen népszerűségnek örvend elsősorban a fiatalok és a pályakezdők körében, amit egyre több cég ismer fel és fordít a maga javára. A felhasználók elsősorban a szórakozás miatt nyitják meg naponta többször is a TikTokot, de nyitottak a minőségi, márkaépítő jellegű tartalmakra is, ezért a kis- és középvállalkozások, valamint a multinacionális cégek egyaránt profitálhatnak a friss, reklámzajmentes felület aktív használatából. Szakértővel elemeztük a különböző kommunikációs trendeket.
KKV Elmentek a magyar cégek kedve az innovációtól?
Privátbankár.hu | 2022. december 19. 16:22
A magyar vállalatok az utóbbi hónapokban alaposan visszafogták innovációs elképzeléseiket. A K&H innovációs index enyhe visszaesést mutat.
KKV K&H-felmérés: az árfolyamingadozás a kkv-szektor harmadát hátráltatja
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 12:13
A K&H mikro-, kis- és középvállalkozásokat körében végzett kutatása igazolja, az árfolyamok ingadozása, a szakemberhiány, az infláció és az anyaghiány nagyobb kihívást jelent, mint a koronavírus-járvány.
KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Egyre jobban látszik, mennyire aggasztja a cégeket a dráguló energia
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 15:20
Romlik a német cégek hangulata, elég egyértelműen.
KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG