<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A járvány az ország nem hivatalos fővárosát sem kíméli.

Bár jelenleg viszonylag kedvezően alakul Magyarországon a járványhelyzet, több korlátozó intézkedés is életben maradt a tavaszi korlátozások után. A kormány többek között zenés-táncos és 500 főt meghaladó (nem ültetett) rendezvények megtartását megtiltotta, miközben általánosan is ajánlott a védőtávolság betartása és a maszk viselése. A járványnak nemcsak a fesztiválszezon esett áldozatul, de a nyaranta hagyományosan megrendezésre kerülő kisebb, tematikus, gasztronómiai fesztiválok és falunapok is - írta laptársunk, az Mfor.hu.

Az egyik ilyen pont a felcsúti. A település honlapján az augusztus 10-i polgármesteri tájékoztatóban olvasható:

"a kormány július végén hozott határozatával összhangban úgy döntöttünk, hogy a 2020. augusztus 29-re tervezett falunapot nem tartjuk meg, tekintettel arra, hogy a rendezvényen résztvevők létszáma meghaladja az ötszáz főt. A legfontosabb mindannyiunk egészségének megőrzése és a járvány terjedésének megakadályozása."

Fejér megyében az elmúlt hetekben viszonylag stabilan alakul a koronavírus-fertőzöttek száma, olyannyira, hogy július 7. és augusztus 8. között egyetlen esetet sem regisztráltak és azóta is csupán 4-et. Igaz, pont vasárnapi hír, hogy a felcsúti NBI-ben játszó focicsapat tagjai között felbukkant a vírus. A Puskás Akadémia nem egyértelműsítette, hány érintett lehet, de sajtóinformációk szerint akár 8 fertőzöttet is találhattak hétvégén.

Mindenesetre az már biztos, hogy a falunap elmaradt, a szervezésre és lebonyolításra szánt összeget tartalékként fogják félretenni és

"ha a szükség úgy hozza, a járvány második hullámában segédeszközök, felszerelések megvásárlására, a szükséget szenvedők megsegítésére, támogatások nyújtására használjuk fel" - tájékoztatta a lakosságot Mészáros László polgármester, aki csak névrokonságban áll a korábbi településvezérre, a mára milliárdossá vált Mészáros Lőrinccel.

Hogy a falunap szervezése mekkora forrást igényel a költségvetésből, arra vonatkozóan nincsenek nyilvános információk, ám talán nem tévedünk nagyot, ha néhány 10 milliós nagyságrendre tesszük.

A felcsúti falunapot egyébként a Tamássy-Margalit kúria udvarában szokták hagyományosan megtartani, ahol többek között főzőversenyt rendeznek, megválasztják a település legszebb portáját, tavaly bemutatót tartottak a nyugdíjasok, sőt, még a helyi kempós csapat is. Arcfestéssel szórakoztatták a legkisebbeket, zenei fellépőkkel és vendégművészekkel a nagyobbakat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Csak ígérgetnek az oroszok, miközben Európa atomkatasztrófától tart
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 20:21
Az ukrán háborúban a külvilág számára is kifejezetten aggasztó helyzet alakult ki, miután az orosz hadsereg "pajzsnak használja" a zaporizzsjai atomerőművet. Szerencsére eddig nukleáris szennyeződés nem került ki.
Makro / Külgazdaság „Az oroszok gabonát égetnek és elpusztítják a magtárainkat” - új fejezetek az odesszai naplóból
Mester Nándor | 2022. augusztus 8. 19:33
Döbbenetes heteket élnek át a dél-ukrajnai kikötőváros és környékének lakói. Ismétlődő orosz rakétatámadások, életükért küzdő sebesültek és több tízezer kelet-ukrajnai menekült, ezekkel szembesülnek.
Makro / Külgazdaság Iráni kompromisszum született az atomalkuban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 18:27
Kompromisszumos szövegtervezettel zárultak a bécsi nukleáris tárgyalások Iránnal hétfőn - közölte egy diplomáciai forrás.
Makro / Külgazdaság Riasztó jelentés jött a kontinensnyi országból
Káncz Csaba | 2022. augusztus 8. 17:18
Ausztrália új kormánya átfogó környezetvédelmi jelentést tett közzé, amelyet elődje visszatartott. Az eredmények aggasztóak: a kontinensnyi ország összes ökoszisztémája nyomás alá került az éghajlatváltozás miatt. Számos állatfaj a kihalás szélén áll. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Megérkezett az első ukrán gabonaszállítmány
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 16:35
Célba ért az első ukrajnai gabonaszállítmány hétfőn: a Polarnet nevű hajó megérkezett törökországi célállomására 12 tonna kukoricával a fedélzetén - közölte a kijevi infrastrukturális minisztérium.
Makro / Külgazdaság A német kancellár szerint nem csökkent az orosz szankciók támogatottsága
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 15:19
Olaf Scholz német kancellár nem tart az Oroszország elleni szankciók támogatottságának gyengülésétől még az energiaszámlák további emelkedése esetén sem - mondta a kormányszóvivő hétfőn, Berlinben.
Makro / Külgazdaság Horvátországban még olcsóbb lesz a benzin
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 14:12
A horvát kormány tovább csökkentette az üzemanyagok kiskereskedelmi árát - közölte a kabinet hétfőn.
Makro / Külgazdaság Brutális többlet a magyar költségvetésben
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 12:24
2018 decembere óta nem látott többlettel zárt az államháztartás júliusban.
Makro / Külgazdaság Brutális hiányba fordulhat év végére a magyar külkereskedelem
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 11:29
A friss adatok láttán az elemző év végére közel 5 milliárd eurós hiányt valószínűsít.
Makro / Külgazdaság Továbbra is gyászosaknak látják az euróövezet kilátásait a befektetők
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 11:13
A gyenge fogyasztói bizalom, a magas infláció és az emelkedő energiaárak miatt az euróövezetben továbbra is nagyon valószínű a recesszió.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG