<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Várhatóan ma délután közös nyilatkozat kiadásával zárul a G20 tanácskozása, várhatóan az utolsó percekig alkudoznak majd rajta. Ám német lapok már most tudni vélik, miben van megegyezés és miben nem. A kereskedelemről sikerülhet egy 20 állam által aláírt zárónyilatkozatot elfogadni, az éghajlatváltozás fékezésében azonban csak 19 ország lesz közös nevezőn.

Miközben a tüntetők tegnap szétverték Hamburg néhány utcáját, ma reggeli német tudósítások szerint a G20-tanácskozáson megegyeztek egy közös nyilatkozat kiadásában. Egy magát meg nem nevező EU-vezető szerint mind a 20 államnak sikerült megegyeznie a kereskedelmet érintő kérdésekben, ám a klímaváltozással kapcsolatos nézeteltéréseket nem sikerült megoldani.

Úgy tudni, a tervezett zárónyilatkozatban világosan állást foglalnak majd a protekcionizmus (kereskedelmi korlátozások, vámok – a szerk.) ellen. Ez engedmény lenne az USA részéről. (Ahol Donald Trump elnök választási programjának része volt az USA kereskedelmi partnereinek egyfajta megregulázása, az országa számára előnyösebb feltételek kikényszerítése.)

Az acélipar a kulcs?

Ám ezen kívül hangsúlyoznák a kereskedelmi kapcsolatok kölcsönösségének, reciprocitásának elvét is, ez inkább a kínaiak részéről tekinthető engedménynek. Ezen kívül az acélipari többletkapacitások ellen is fellépnének. A névtelenségbe burkolózó vezető szerint a német G20-elnökség jó kompromisszumot dolgozott ki.

Háttérként említik azt a félelmet, hogy az USA minden fogadkozás ellenére büntetővámokat vethet ki az acélimportra. Egyrészt azért, mert szerinte dömpingárakon érkezik az import, másrészt azért, mert az import veszélyezteti a nemzetbiztonságot.

Különmegállapodás a britekkel

Egy másik német lap azonban más megfogalmazást használ: eszerint a kereskedelemben a záródokumentum elismerné a „legitim védelmi eszközök” használatát – tehát valószínűleg egyes protekcionista intézkedéseket elfogadhatónak tartana. Valószínűleg ez is az USA-nak szól, megakadályozva, hogy teljesen kimaradjon a megállapodásból.

Donald Trump pedig állítólag úgy nyilatkozott, hogy Nagy-Britanniával nemsokára tető alá hoznak egy kétoldalú kereskedelmi megállapodást. Ez a Brexit miatt, az EU-ból kiválni készülő országban különösen fontos lenne. A Süddeutsche megjegyzi, hogy eközben az EU és az USA között megkötni tervezett TTIP-megállapodás teljesen lekerült a napirendről.

Egy híján húsz

A klímaegyezményekkel kapcsolatban az valószínű, hogy mind a 20 ország aláír egy nyilatkozatot, amely szerint az üvegház-hatású gázok mennyiségének csökkentésére törekszenek. Ezek után megállapítják, hogy az USA a korábbi párizsi klímaegyezményből ki kíván szállni. A maradék 19 ország pedig aláírja, hogy ennek ellenére kitartanak a párizsi vállalások mellett.

A sérült rendőrök száma szombat délelőtti jelentés szerint elérte a 213-at, ugyanakkor a hatóságok már a takarítással vannak elfoglalva. A német rendőrség pedig azzal, hogy megvédje álláspontját, miért volt szükség kemény fellépésre az agresszív tüntetők ellen.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Összegyűjtötték az aláírásokat az ellenzéki népszavazáshoz
Valkai Nikoletta | 2022. január 20. 18:31
A két kérdéshez összesen 470 ezer aláírást szedtek össze.
Makro / Külgazdaság Putyin elképesztő eszköztára - világszerte képes beavatkozni konfliktusokba
Káncz Csaba | 2022. január 20. 15:35
Noha az orosz gazdaság a világ összes GDP-jének csak 3,1 százalékát teszi ki, katonailag hatékonyan avatkozik be világszerte a különböző konfliktusokba. Áttekintjük, hogy a Kreml milyen módszereket vonultat fel a geopolitikai céljai eléréséhez. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Népszámlálást tartottak Szlovákiában: hányan vallották magukat magyarnak?
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 12:52
36 ezerrel csökkent Szlovákiában a magukat magyar nemzetiségűnek vallók száma az elmúlt tíz évben, fogyatkozásuk üteme jelentősen lassult.
Makro / Külgazdaság Óriási sztrájk – lebénította a főváros közlekedését a vezetők tiltakozása Romániában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:37
Egyetlen villamos, busz vagy trolibusz sem állt forgalomba a reggeli műszakra előirányzott, csaknem 1500 jármű közül.
Makro / Külgazdaság Szlávik János: akár már idén megjelenhet az oltás, amely a koronavírus minden variánsa ellen hatékony
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:06
Szlávik János főorvos, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának vezetője volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.
Makro / Külgazdaság Az erősödő forint megnyugtathatta Matolcsy Györgyéket
Csabai Károly | 2022. január 20. 10:49
Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma sem emelt kamatot, ugyanúgy 4 százalékot fizet a kereskedelmi bankok nála egy hétre elhelyezett betéteiért, mint az utóbbi három alkalommal.
Makro / Külgazdaság Megvan a dátum: ekkor találkozik Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:57
Szijjártó Péter a TASZSZ hírügynökségnek beszélt arról, hogy mikor esedékes a találkozó.
Makro / Külgazdaság Újabb drámai rekordot döntött a koronavírus Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:13
A tegnapi csúcs után ismét sosem látott szintre nőtt a napi új fertőzöttek száma.
Makro / Külgazdaság Lassul a gazdaság – egyből hozzányúltak a kamatokhoz Kínában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:37
A kínai jegybank csökkentette az egy- és ötéves hitelek referenciakamatát, hogy ezzel is segítse a lassuló gazdaság élénkítését.
Makro / Külgazdaság Joe Biden megmagyarázta a bizonyítványt – Amerika arra készül, hogy Putyin megszállja Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 06:48
Hivatalba lépése egyéves évfordulója alkalmából a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján Joe Biden amerikai elnök védelmébe vette elnöksége eddigi mérlegét, megpróbálta kicsinyíteni elnöksége kudarcait, külpolitikáról szólva pedig azt mondta, hogy szerinte Vlagyimir Putyin bevonul majd Ukrajnába.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló