<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A miniszterelnök még nem látja a pontos megoldást, de mindent megtesz azért, hogy a 13. havi nyugdíjakat a tervezettnél gyorsabban kifizessék, és az érintettek még a választások előtt megkapják a pénzt.

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth Rádióban azzal kezdte, hogy nagy siker volt a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs, nagyon sok prominens személy jött. Szerinte ez elindít egy vitát az Európai Unióban a kontinens jövőjéről. Orbán Viktor azt hangsúlyozta, hogy a jövő a gyermekekben van. Lehet munkaerőt behozni, migránsokat beengedni, de az már nem olyan lesz, mint korábban volt.

Mint mondta, mi magyarok próbálkozunk, a magyar családpolitika példátlan Európában, és ez sokakat érdekel, hogy vajon működik-e. Erre ma még nem lehet választ adni, mert ehhez egy-két évtized kell. Ugyanakkor számos olyan mutató van, ami szerinte előremutat, így nőtt a termékenységi mutató, a házasságok száma, miközben csökkent a terhesség-megszakításoké.

Hozzátette: az egy matematikai megközelítés, hogy egy hiányzó magyar gyerek helyett idehozunk valakit Afrika belsejéből. Ez matematikailag ugyan kijön, de társadalmilag Orbán Viktor szerint nem megfelelő. Szerinte a vita Brüsszellel arról szól, hogy nem akarjuk, hogy a csekély számú kivétel (LMBQT) legyen az etalon. Elfogadhatatlan az, hogy ők akarják nekünk megmondani, hogy kellene élni és a családokat nevelni.

Mint kifejtette, a tradicionális modellben a gyerek gazdaságilag is fontos volt, mára ez teljesen megfordult. Sokan úgy élik meg, hogy a gyereknevelés plusz terhet jelent, anyagilag nagyobb megterhelés. Éppen ezért gazdasági motiváció is kell, a kormánynak segítséget kell adni. Oda kell eljutni, hogy azok, akik gyereket vállalnak, jobban éljenek, mint azok, akik nem vállalnak. Össze kellene kapcsolni a családdal kapcsolatos mély meggyőződést a gazdasági előnyökkel.

A miniszterelnök ismét elmondta a hétfőn ismertetett adóvisszatérítéssel kapcsolatos változásokat. Szerinte a pandémia ellenére sikerült gazdasági növekedést elérni. Mivel a legnagyobb terhet a családok vitték, ezért őket szeretnék segíteni. Ugyanakkor azt látták, hogy a kisvállalkozók gyakran kimaradnak a családtámogatási rendszerből, ám erre most sikerült megoldást találni.

Felvetődött a minimálbér-emelés kérdése is. Ennek kapcsán Orbán Viktor azt hangsúlyozta, hogy annak idején a Gyurcsány-Bajnai kormányok csődbe vitték az országot. Emiatt elvettek az emberektől pénzt, akár fizetés, akár nyugdíj formájában. Az volt a célja a miniszterelnöknek, hogy ezt idővel visszaadják. A 13. havi nyugdíj is ilyen, és a minimálbér-emelés is ezt szolgálja. Ehhez viszont az is kell, hogy segítséget adjanak a kisvállalkozásoknak, ha ugyanis rosszul emelik a minimálbért, akkor az a munkanélküliséget növelheti. Éppen ezért ki kell egyezni a vállalkozásokkal is, éppen ezért próbálják majd a vállalkozók terheit is csökkenteni, hogy ki tudják gazdálkodni a béremelést.

Azt is hangsúlyozta Orbán Viktor, hogy a nyugdíjasokkal szemben még adósságuk van. A 13. havi nyugdíjból egy heti összeget már idén visszaadnak. Ugyanakkor mindent meg fog tenni, hogy a további kifizetéseket a tervekhez képest előrébb hozzák. Úgy szeretne a miniszterelnök odaállni a következő választások elé, hogy a nyugdíjasok visszakapják a Gyurcsány-Bajnai kormányok által elvett nyugdíjat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Elemzők: nagyon megszenvedné Európa az orosz gázstopot
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 14:24
Londoni elemzők becslése szerint az orosz földgázszállítások leállásának növekvő kockázata miatt immár 40 százalék körüli az esélye annak, hogy az európai gazdaság az idén recesszióba kerül.
Makro / Külgazdaság Agresszívek és már lövöldöznek is a migránsok Szijjártó Péter szerint
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 13:59
A Vajdaságban beszélt erről a külgazdasági és külügyminiszter.  
Makro / Külgazdaság Rossz hír érkezett az euróövezetből: romlik a hangulat
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 12:26
Az elemzői várakozásoknál is jelentősebben romlott júliusban a befektetői hangulat az euróövezetben a frankfurti Sentix gazdaságkutató intézet hétfőn közölt felmérése szerint.
Makro / Külgazdaság Olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj a nem hatósági árakon tankolóknak
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 10:51
A beszerzés kerül kevesebbe, ezért a csökkenés.
Makro / Külgazdaság EP-jelentés: Magyarország súlyosan sérti az EU alapértékeit
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 10:27
Judith Sargentini utódja is lesújtó képest festett az elmúlt négy évről.
Makro / Külgazdaság Megerősítették: feladták Liszicsanszkot az ukránok, de visszavehetik Herszont - reggeli háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 06:27
Luhanszkot is teljesen bevették az oroszok, közben az ukránok Herszonhoz közelítenek.
Makro / Külgazdaság Veszélyekre figyelmezteti az Orbán-kormányt a bajor államminiszter – interjú
Wéber Balázs | 2022. július 4. 05:31
A magyar mentesség az olajembargó alól nem lehet indok az orosz energia-szállításoktól való függetlenedés hanyagolására, a Roszatom részvételével megvalósuló paksi fejlesztés pedig újabb veszélyes függőséghez vezethet – mondta el a Privátbankár.hu-nak adott interjúban Melanie Huml. Bajorország államminisztere hozzátette: Magyarország továbbra is vonzó termelési helyszín, de a cégek szeretik, ha a politikai döntések kiszámíthatóak és transzparensek, Európa pedig több egy gazdasági érdekközösségnél. Az egyenrangú párbeszéd fontos, de a jogállamisági problémákat Bajorországból is aggodalommal szemlélik.
Makro / Külgazdaság Már hivatalos: fontos kelet-ukrajnai várost vettek be az oroszok – esti összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 20:25
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.  
Makro / Külgazdaság Erdogan villámgyors behatolása a Balkánra
Káncz Csaba | 2022. július 3. 18:25
Bár Ankara a balkáni muszlimok védőszentjeként tünteti fel magát – különösen Boszniában –, valójában nagyobb figyelmet fordít a gazdasági együttműködésre. A török ​​közszolgálati műsorszolgáltató elindított egy balkáni szolgáltatást, amelynek célja, hogy „Törökország hangját” közvetítse a régióban. Káncz Csaba jegyzete. 
Makro / Külgazdaság Nagyon jó hírt kapott Putyin a keleti frontról
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 17:31
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter vasárnap a szakadár "Luhanszki Népköztársaság" területének felszabadításáról tájékoztatta Vlagyimir Putyin elnököt - adta hírül az orosz védelmi minisztérium.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG