3p

Ki a felelős az EU-s rekorder hazai inflációért?
Élesedik a konfliktus a jegybank és a kormány közt: kinek van igaza?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Simor Andrással - vegyen részt és kérdezzen Ön is a korábbi jegybankelnöktől!

2023. november 29. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az angol Királyi Légierő vadászgépei ma orosz járőrbombázók miatt indultak küldetésre.

A Királyi Légierő (RAF) repülőgépei elfogták az orosz bombázókat Skóciától északra – közölte a brit kormány az Independent szerint. 

A RAF Typhoon vadászgépei tartóztatták fel hétfőn két orosz nagy hatótávolságú tengeri járőrbombázót, amelyek a skóciai Shetland-szigetektől északra, a NATO északi légirendészeti körzetében repültek. 

A Moray-i RAF Lossiemouthból indított repülőgépei egy orosz Tu-142 Bear-F és Tu-142 Bear-J repülőgépeket figyelték meg, miközben elhaladtak az Egyesült Királyság északi részén.

Az Angol Királyi Légierő Typhoon típusú vadászgépe. Fotó: Depositphotos
Az Angol Királyi Légierő Typhoon típusú vadászgépe. Fotó: Depositphotos

A védelmi minisztérium szerint egy Voyager tartályhajót is összezavartak, és a küldetés ideje alatt végig a levegőben maradtak. 

James Heappey, a fegyveres erőkért felelős miniszter kijelentette: „A Lossiemouth-i RAF legénysége folyamatosan figyeli az Egyesült Királyság légterét, és folyamatosan készen áll az ország biztonsága érdekében."

Hozzátette: „A pilóták Typhoon sugárhajtású repülőgépekkel indultak el, hogy elfogjanak két orosz nagy hatótávolságú bombázót, és figyelték őket, amint elhaladtak a Shetland-szigetek északi részén, készen állva az Egyesült Királyság területét fenyegető minden lehetséges fenyegetés ellen.”

A Typhoons állítólag mostanra visszatért bázisára.

Mintha nőnének az oroszok általi incidensek idegen területeken: a holland királyi légierő hétfőn közölte, hogy a dán légierő elfogott két orosz bombázót, amelyeket Dánia felett azonosítottak, és amelyek a Hollandia által a NATO katonai szövetségéhez tartozó terület felé repültek.

Hozzátették, hogy a holland F-16-osokat hétfőn reggel hadműveletbe vonták, de az orosz bombázókat még azelőtt észlelték, hogy beléptek volna a holland NATO légterébe, és most visszafordultak.

A Holland Királyi Légierő szóvivője elmondta, hogy a repülőgépeket lehallgatják, ha nem rendelkeznek egyedi azonosító kóddal, nem adtak meg repülési tervet, és ha nincs kétirányú beszélgetés.

A The Guardian pedig azt írja, hogy az orosz védelmi minisztérium szerint az orosz stratégiai bombázók rutinrepüléseket hajtottak végre nemzetközi vizek felett az Északi-sarkvidéken.

Oroszország rendszeresen repíti nemzetközi vizek felett Tu-160-as és Tu-95-ös nagy hatótávolságú bombázóit, amelyek nukleáris cirkálórakéták szállítására is képesek.

A minisztérium közleményében azt írta:

Valamennyi repülést a nemzetközi légtérszabályok szigorú betartásával hajtották végre. Hozzátette, hogy a leghosszabb repülés több mint hét órán át tartott.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Szaúd-Arábia beelőzte a 2030-as világkiállítás indulóit
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 19:41
Rijád nyerte el kedden a 2030-as világkiállítás rendezési jogát, újabb diplomáciai sikert aratva az Öböl-menti országok számára a tavalyi, katari rendezésű labdarúgó világbajnokság után.
Makro / Külgazdaság Egyre biztosabb, ki lesz a NATO következő főtitkára
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 19:33
Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára abban bízik, hogy az USA továbbra is támogatni fogja Ukrajnát, és lassan körvonalazódik, ki követi ő posztján jövőre. Háborús összefoglaló este.
Makro / Külgazdaság Hatalmas fordulat jönne a háborúban, ha ez a nő lenne Oroszország elnöke
Wéber Balázs | 2023. november 28. 18:59
Oroszországban nem életbiztosítás szembeszállni a hatalommal, egy háromgyerekes édesanya mégis erre készül. Jekatyerina Duncova befejezné a háborút, demokratizálná az országot, és ennek érdekében választásokon győzné le Vlagyimir Putyint. Vadul hangzik, de Oroszországgal kapcsolatban már semmin sem lepődünk meg. Nagyító alatt ezúttal Jekatyerina Duncova.
Makro / Külgazdaság Prolongálná az energiavészhelyzeti kitűzéseket az Európai Bizottság
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 18:34
Egyes uniós energiavészhelyzeti intézkedések meghosszabbítását javasolja az Európai Bizottság – írja az MTI a brüsszeli testület keddi közleményére hivatkozva.
Makro / Külgazdaság Érdekes dolgokat állít Putyin mai beszédében
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 17:32
Oroszország agressziónak fog tekinteni minden olyan külső provokációt, amelynek célja a vallások és etnikumok közötti belső konfliktusok szítása - figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök az Orosz Népi Világtanács 25. kongresszusának keddi ülésén megtartott beszédében.
Makro / Külgazdaság Putyin dühönghet: kemény lépésre szánt el magát Oroszország szomszédja
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 16:47
Az út zárva van – közölték a finnek.
Makro / Külgazdaság Fura dolog történt Észak-Koreában
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 16:22
Észak-Korea arról számolt be kedden, hogy voltak ellenszavazatok a két nappal korábbi helyhatósági választásokon, amire a Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint évtizedek óta nem volt példa, noha mindenféle választás csak formalitás a diktatórikus országban.
Makro / Külgazdaság WHO: Gázában nagyobb pusztítást végezhetnek a járványok, mint a bombázások
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 15:53
Amennyiben nem javul gyorsan az egészségügyi helyzet a Gázai övezetben, többen halhatnak meg betegségek következtében, mint a bombázások miatt - figyelmeztetett kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
Makro / Külgazdaság Látni sem akarják Szergej Lavrovot Szkopjéban
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 14:33
Egyre növekszik az ellenkezés, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter részt vegyen az EBESZ szkopjei ülésén. Észtország, Lettország és Litvánia kedden azt mondta, hogy vezető diplomatáik nem vesznek részt, Ukrajna bojkottot hirdetett.
Makro / Külgazdaság A szomszédba jön a NATO elitalakulatainak regionális parancsnoksága
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 14:13
A marosvásárhelyi helyőrség keretében hozzák létre a NATO regionális különleges műveleti komponensparancsnokságát (Regional Special Operations Component Command - R-SOC). Klaus Iohannis román államfő ezzel kapcsolatos kezdeményezését keddi együttes ülésén hagyta jóvá a kétkamarás bukaresti parlament.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG