<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Miközben a világ vezetői Hamburgban jópofiznak és alkudoznak, a háttérben nem kis politikai feszültségek vannak. Amerikai és dél-koreai harci gépek az észak-koreai határ közelében mutattak be elrettentő gyakorlatot, az amerikai hadsereg pedig rakétakísérletre rakétakísérlettel készül válaszolni. Ami már túlmutat Koreán.
THAAD-rakéta indítása (Wikimedia Commons)

Az amerikai légierő két B-1B Lancer típusú gépe koreai és japán repülőkkel tíz órás gyakorlaton vett részt az észak-koreai határ (demarkációs vonal) közelében, amelynek során földi célpontok támadását gyakorolták – jelentette a német DPA hírügynökség a FAZ szerint. Az amerikai katonai hatóságok szerint ez válasz Észak-Korea legújabb rakétakísérletére és az ország atomprogramjára.

A hosszú hatótávolságú bombázók a Guam szigetén levő támaszpontról szálltak fel, és észak-koreai célpontok támadását szimulálták. Emlékeztetnek arra, hogy az északiak kedden, az amerikai Függetlenség Napján először folytattak kísérletet interkontinentális ballisztikus rakétával. Az USA attól tart, hogy az észak-koreai sztálinista diktatúra atomrakétáival elérheti területét.

Rakétáid rakétáimmal elfogom

Az amerikai katonai vezetés másról is szivárogtat, két katonatisztre hivatkozva a Reuters részletes beszámolót közölt arról, hogy a THAAD rakétavédelmi rendszer tesztelését tervezik a következő napokban.

A THAAD-rendszernek (Terminal High Altitude Area Defense, „végfázisú nagy magassági területvédelmi rendszer”) ez lenne az első tesztje közepes hatótávolságú ballisztikus rakéták (IRBM) ellen. A THAAD elfogó rakétáit Alaszkából lőnék ki. Eközben az USA-nak vannak ilyen elfogó rakétái Guam szigetén is, amelyeket pont olyan országok rakétatámadásai ellen terveznek, mint Észak-Korea.

100 százalékos találati arány

Az USA rakétavédelemmel foglalkozó ügynöksége, az MDA megerősítette a terveket. Elmondták, hogy 2006 óta a rendszert 13 alkalommal tesztelték, és ez idő alatt 100 százalékos találati arányt értek el. A rendszer rövid-, közép- és hosszú hatótávolságú ballisztikus rakéták elfogására egyaránt alkalmas, az atmoszférán belül és kívül egyaránt.

Moszkva és Peking tiltakozik

A rendszer jelentősége azonban túlmutat Koreán, a hírügynökség emlékeztet arra, hogy a THAAD dél-koreai telepítését az idén Kína is elítélte, mert a rendszerhez tartozó radarok mélyen belátnak az ő területére is. Nemrég pedig Moszkva és Peking együtt szólítottak fel a THAAD-ok telepítésének leállítására.

Az amerikaiak 2017 szeptembere és 2018 októbere között újabb 52 THAAD-rakétát állítanának hadrendbe, ezzel a számuk 210-re nőne 2011 óta.

A mostani események egyébként kísértetiesen hasonlítanak ahhoz, ami május elején is lezajlott.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Összegyűjtötték az aláírásokat az ellenzéki népszavazáshoz
Valkai Nikoletta | 2022. január 20. 18:31
A két kérdéshez összesen 470 ezer aláírást szedtek össze.
Makro / Külgazdaság Putyin elképesztő eszköztára - világszerte képes beavatkozni konfliktusokba
Káncz Csaba | 2022. január 20. 15:35
Noha az orosz gazdaság a világ összes GDP-jének csak 3,1 százalékát teszi ki, katonailag hatékonyan avatkozik be világszerte a különböző konfliktusokba. Áttekintjük, hogy a Kreml milyen módszereket vonultat fel a geopolitikai céljai eléréséhez. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Népszámlálást tartottak Szlovákiában: hányan vallották magukat magyarnak?
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 12:52
36 ezerrel csökkent Szlovákiában a magukat magyar nemzetiségűnek vallók száma az elmúlt tíz évben, fogyatkozásuk üteme jelentősen lassult.
Makro / Külgazdaság Óriási sztrájk – lebénította a főváros közlekedését a vezetők tiltakozása Romániában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:37
Egyetlen villamos, busz vagy trolibusz sem állt forgalomba a reggeli műszakra előirányzott, csaknem 1500 jármű közül.
Makro / Külgazdaság Szlávik János: akár már idén megjelenhet az oltás, amely a koronavírus minden variánsa ellen hatékony
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:06
Szlávik János főorvos, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának vezetője volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.
Makro / Külgazdaság Az erősödő forint megnyugtathatta Matolcsy Györgyéket
Csabai Károly | 2022. január 20. 10:49
Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma sem emelt kamatot, ugyanúgy 4 százalékot fizet a kereskedelmi bankok nála egy hétre elhelyezett betéteiért, mint az utóbbi három alkalommal.
Makro / Külgazdaság Megvan a dátum: ekkor találkozik Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:57
Szijjártó Péter a TASZSZ hírügynökségnek beszélt arról, hogy mikor esedékes a találkozó.
Makro / Külgazdaság Újabb drámai rekordot döntött a koronavírus Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:13
A tegnapi csúcs után ismét sosem látott szintre nőtt a napi új fertőzöttek száma.
Makro / Külgazdaság Lassul a gazdaság – egyből hozzányúltak a kamatokhoz Kínában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:37
A kínai jegybank csökkentette az egy- és ötéves hitelek referenciakamatát, hogy ezzel is segítse a lassuló gazdaság élénkítését.
Makro / Külgazdaság Joe Biden megmagyarázta a bizonyítványt – Amerika arra készül, hogy Putyin megszállja Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 06:48
Hivatalba lépése egyéves évfordulója alkalmából a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján Joe Biden amerikai elnök védelmébe vette elnöksége eddigi mérlegét, megpróbálta kicsinyíteni elnöksége kudarcait, külpolitikáról szólva pedig azt mondta, hogy szerinte Vlagyimir Putyin bevonul majd Ukrajnába.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló