2p

Három rakétát lőttek ki a Kijevtől északra fekvő Csernyihivre, de az ukrán légvédelem tehetetlen volt: nem volt semmijük, amivel védekezhettek volna. Tucatnyi civil áldozat, rengeteg sebesült.

Az észak-ukrajnai Csernyihiv városára mért szerdai orosz csapás áldozatainak száma 13-ra emelkedett és 61 embert megsebesült - jelentette az Agence France-Presse (AFP). A sebesültek között két gyermek is van. Három embert már kimentettek a romok alól, de sokan lehetnek még a jórészt megsemmisült épület törmelékei alatt. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az eset kapcsán jelezte: az ukrán légvédelemnek nem állt rendelkezésére elegendő muníció ahhoz, hogy a Csernyihivre kilőtt három rakétát megsemmisíthessék. Emiatt újra sürgette szövetségeseit: küldjenek rakétákat Ukrajnának, hogy az orosz légitámadásokat el tudják hárítani.

Az Ukrán Állami Készenléti Szolgálat által kiadott képen mentők dolgoznak egy rakétacsapás helyszínén az ukrajnai Csernyihiv városában, 2024. április 17-én. Legalább 13 ember meghalt, és több mint 60-an megsebesültek. A Kijevtől északra fekvő Csernyihivben a reggeli rakétatámadás következtében civil épületek rongálódtak meg, egyebek mellett egy kórház és több lakóépület.
Az Ukrán Állami Készenléti Szolgálat által kiadott képen mentők dolgoznak egy rakétacsapás helyszínén az ukrajnai Csernyihiv városában, 2024. április 17-én. Legalább 13 ember meghalt, és több mint 60-an megsebesültek. A Kijevtől északra fekvő Csernyihivben a reggeli rakétatámadás következtében civil épületek rongálódtak meg, egyebek mellett egy kórház és több lakóépület.
Fotó: EPA / Ukrán Állami Készenléti Szolgálat

"Ez nem történt volna meg, ha Ukrajna elegendő légvédelmi felszerelést kapott volna, és ha a világ kellően elszánt lett volna az orosz terrorral szembeni ellenálláshoz" - írta az X-en a közösségi médiában közzétett bejegyzésében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Beállt a jégkorszak a francia és a német párt között
Káncz Csaba | 2024. május 24. 09:31
A német populista jobboldali AfD párt támogatottsága csökken, míg francia megfelelője, a Rassemblement National vezet a felmérésekben. A két párt stratégiája egyre inkább távolodik egymástól és a héten meg is szakították hivatalos kapcsolataikat. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Kitoloncolná Európából az illegális migránsokat von der Leyen
Privátbankár.hu | 2024. május 24. 08:56
Legalábbis erről beszélt Brüsszelben a csúcsjelöltek vitáján. 
Nemzetközi Eszkalálódhat a háború: a lengyel légvédelem is beszállhat Ukrajna védelmébe
Privátbankár.hu | 2024. május 24. 07:16
Ez történt az éjjel az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Nemzetközi Megvan, ki nyerheti az EP-választásokat Olaszországban
Privátbankár.hu | 2024. május 24. 06:29
A Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI) jobboldali kormánypárt továbbra is a legnagyobb politikai erőnek számít, és 26 százalék feletti támogatottságot mutat - derült ki az európai parlamenti választások előtti utolsó nyilvánosságra hozott felmérésekből csütörtök este.
Nemzetközi Sötét üzelmekre készülnek Magyarországon a kínai minisztérium emberei?
Litván Dániel | 2024. május 24. 05:41
A kínai hatóságok igyekeznek nagyon erős kontrollt gyakorolni a külföldön élő és tanuló kínaiak felett, az eszközökben pedig nem válogatnak. A legsötétebb üzelmeket pedig pontosan az az ártatlannak látszó kínai minisztérium bonyolítja, amelynek vezetőjével rendészeti egyezményeket kötött a magyar kormány.
Nemzetközi Brutális orosz támadás érte Harkivot - Zelenszkij kiakadt
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 19:36
Az orosz-ukrán háború 820. napja volt a csütörtöki. Esti hírösszefoglalónk. 
Nemzetközi Kirúgják a német AfD-t a szélsőjobboldali EP-frakcióból
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 18:03
Az Alternatíva Németországért már az Európai Parlament szélsőségesebb frakciójának is vállalhatatlanná vált.
Nemzetközi Valami olyan történt Magyarország szomszédjában, ami nálunk sosem fog
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 17:38
Népszavazást tartanak egy atomerőmű-bővítésről.
Nemzetközi Érdekes részlet derült ki Robert Fico merénylőjéről
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 16:58
A támadó egyúttal elnézést is kért.
Nemzetközi Putyin új húzása miatt nézhetnek nagyot nyugaton
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 16:00
Az orosz elnök elővette a szemet szemért-elvet.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG