3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Alekszej Navalnij közeli szövetségese, Leonyid Volkov megfogadta, hogy "soha nem adja fel" a Vlagyimir Putyin elleni harcot, hogy a néhai orosz ellenzéki vezető "végső áldozata" - a halála - ne legyen hiábavaló.

Volkov először adaott tévéinterjújt litvániai otthona előtt, ahol száműzetésben él a márciusi brutális kalapácsos támadás óta. Azt mondta a BBC vasárnapi műsorába kerülő műsorban, hogy a támadás mögött az az üzenet állt, hogy "tudjuk, hol laksz és meg tudunk ölni".

Azt is mondta, hogy Navalnijt nem lehet helyettesíteni, de mindenki a feleségét, Julija Navalnaját látja az ellenzéki mozgalom új karizmatikus vezetőjeként, jóllehet az asszony soha nem akart ebben a közszerepben lenni.

A 47 éves Navalnij januárban halt meg hirtelen, miközben egy sarkvidéki börtönkolóniában tartották fogva politikai indíttatásúnak tartott vádak miatt. Volkov szerint barátja halála "nyílt seb a szívükben".

Alekszej Volkov először adott interjút azóta, hogy brutálisan megtámadták
Alekszej Volkov először adott interjút azóta, hogy brutálisan megtámadták
Fotó: Youtube

"Mindig is tudtuk, hogy Putyin ellen harcolunk, mint egy őrült, fasiszta diktátor ellen, aki nem ismer fel semmilyen vörös vonalat. Putyin több ezer embert ölt meg, legyenek azok politikai ellenfelek Oroszországban, Európában vagy Ukrajnában" - jelentette ki Volkov..

Navalnij barátja arra figyelmeztet, hogy „nincs olyan varázstrükk”, amely elűzhetné az orosz rezsimet.

Arra szólította fel a nyugati szövetségeseket, hogy küldjenek több fegyvert Ukrajnába, és a közelmúltbeli előrelépések ellenére ne fontolják meg a tárgyalásokat Oroszországgal. Szerinte "Putyin blöfföl, hogy sokkal erősebbnek mutassa magát, mint amilyen, és abban reménykedik, hogy ez elég lesz ahhoz, hogy Ukrajnát és nyugati szövetségeseit valamilyen tárgyalásra kényszerítse... senki ne hagyja magát becsapni blöffökkel!" - javasolja.

Volkov hozzátette, hogy Putyinra katonai, gazdasági és politikai nyomást kell egyszerre gyakorolni belülről és kívülről is.

"Ha van 50 dolog, amit megtehetünk, akkor mind az 50-et meg kell tennünk. Ha csak 49-et teszünk meg, az nem elég, mert ez a legnagyobb fenyegetés a világra, amit az elmúlt 80 évben láttunk."

Szó sincs arról, hogy Alekszej Volkov feladja a Navalnij Alapítványnál végzett munkáját. Szigorúbb szankciókat sürget Putyin szövetségesei ellen, mindent elkövet, hogy leleplezze a rezsim korrupcióját, és megpróbálják kihasználni a Kreml gyenge pontjait, valamint politikai támogatást akar kiépíteni.

Mint mondja: "Nem Alekszej Navalnij volt a Vlagyimir Putyin elnyomó rezsimje elleni politikai harc első áldozata, és lehet, hogy nem is ő lesz az utolsó".

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Oroszország újabb előrenyomulást jelentett be, de súlyos ára lehet
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 17:08
Magyarország is aláírta a svájci békecsúcs zárónyilatkozatát, Oroszország közben újabb település elfoglalását jelentette be, egy orosz katona pedig mészárszékről beszél. Összefoglaló.
Nemzetközi Vége a svájci békecsúcsnak - kiderült, hogy Magyarország aláírta-e a zárónyilatkozatot
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 15:32
A svájci békecsúcson résztvevő országok közül majdnem mindenki aláírta a záróközleményt, köztük Magyarország is.
Nemzetközi Putyin azt állítja, leülne a békéről tárgyalni - de a feltételek alapján az is lehet, hogy viccelt
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 15:01
Putyin akár le is ülne tárgyalni Ukrajnával a békéről, de olyan feltételekkel, amiket mindenki ésszerűtlennek, abszurdnak, komolytalannak tart a másik oldalon.
Nemzetközi Ki viszi el Putyinnak a Nyugat üzenetét? Hát majd Szijjártó Péter!
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 12:42
Mivel Magyarország nyitva tartotta a kommunikációs csatornákat Oroszországgal, a béke és további emberéletek megóvása érdekében készen áll a közvetítésre Oroszország felé - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a svájci békekonferencián.
Nemzetközi Politikai földindulás: százezrek vonultak utcára a szélsőjobb ellen
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 11:51
Negyedmilliós vagy bő félmilliós tüntetés lehetett Franciaországban a szélsőjobb ellen - beindult a választások előtti mozgósítás.
Nemzetközi Kiszivárgott egy dokumentum a békekonferenciáról - ez hozná el a háború végét?
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 10:58
Vasárnap is folytatódik a svájci békekonferencia - a kiszivárgott nyilatkozattervezet alapján béke biztosan nem lesz az eredmény. Az USA újabb másfél milliárd dollárt küld - összefoglaló.
Nemzetközi Putyin bedühödött az ukrajnai békecsúcsra
Káncz Csaba | 2024. június 16. 09:32
Ukrajna NATO-csatlakozása kedvezőtlenül hatna Biden újraválasztására, akinek már most is Izrael elhúzódó gázai háborújával és alacsony otthoni megítélésével kell foglalkoznia. A csúcstalálkozó azonban lehetőséget ad arra, hogy Ukrajna helyzete ismét a figyelem középpontjába kerüljön, miután hónapok óta Gáza áll a középpontban. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Ukrajnai békecsúcs: ezt a három témát tárgyalják szombaton
Privátbankár.hu | 2024. június 15. 18:04
Kína hiányzik a Svájcban szombaton kezdődött ukrajnai békecsúcsról, Putyin szerint a nyugat nem konstruktív a békejavaslataival. Háborús összefoglaló. 
Nemzetközi Kukucskálás a filmipar kulisszatitkaiba
Elek Lenke | 2024. június 15. 17:41
A világ egyik legnagyobb üzlete a filmgyártás, amely mára szorosan összefonódott a popzenével, a divattal, a reklámmal. A reflektorok fényes útvesztőiben még a művelt, jó családból való ifjak is elvesztik olykor tájékozódó képességüket. Régen sem volt ez másképp, mára pedig még bonyolultabb lett a helyzet.
Nemzetközi Letette az esküt Szlovákia új elnöke
Privátbankár.hu | 2024. június 15. 15:53
Peter Pellegrini, Robert Fico Ukrajna-szkeptikus miniszterelnök szövetségese szombaton letette az új szlovák elnöki hivatali esküt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG