2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Oroszország behívta az Egyesült Államok nagykövetét a krími rakétacsapás miatt.

Az orosz külügyminisztérium hétfőn behívatta az Egyesült Államok nagykövetét, hogy közölje vele, Moszkva Kijevet és Washingtont egyformán hibáztatja a krími Szevasztopol városa elleni halálos rakétatámadásért .

„Washington ilyen intézkedései… nem maradnak válasz nélkül. Biztosan lesznek válaszintézkedések" - áll a minisztérium közleményében.

A moszkvai védelmi minisztérium közölte, hogy amerikai szakértők amerikai kémműholdak információi alapján határozták meg az Atacms rakéták repülési koordinátáit, ami azt jelenti, hogy Washington közvetlenül a felelős.

A hírek szerint a Krím-félsziget elleni ukrán Atacms-rakétákkal végrehajtott támadásban legalább négy ember, köztük két gyermek meghalt, és további 151-en megsebesültek. Eddig sem Ukrajna, sem az Egyesült Államok nem kommentálta a támadást.

A nagyszabású támadásért Ukrajnát és Amerikát hibáztatja a Kreml
A nagyszabású támadásért Ukrajnát és Amerikát hibáztatja a Kreml
Fotó: Ukrinform

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője „abszolút barbárnak” nevezte a támadást, és kijelentette, hogy Moszkva reagálni fog az Egyesült Államok részvételére – jelentette a Reuters.

Kifejezései azután érkeztek, hogy a moszkvai védelmi minisztérium közölte, hogy amerikai szakemberek amerikai kémműholdak információi alapján határozták meg az Atacms rakéták repülési koordinátáit, ami azt jelenti, hogy Washington közvetlenül a felelős.

A múlt hónapban Joe Biden engedélyezte Ukrajnának, hogy egyesült államokbeli fegyvereket használjon az orosz határ egy része felett, hogy Kijev erői védekezhessenek a Harkiv városát célzó offenzíva ellen, enyhítve Ukrajna védekezési képességének fontos korlátait.

A tisztviselők ugyanakkor hangsúlyozták, hogy az Egyesült Államok nagy hatótávolságú fegyvereinek, például a hadsereg taktikai rakétarendszerének (Atacms) használatára vonatkozó korlátozások továbbra is érvényben maradnak. (The Gardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Magyar Pétert megválasztották, Deutsch Tamás kiakadt
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 15:46
A Tisza Párt alelnöke tisztséget kapott.
Nemzetközi Pénz áll a házhoz Ukrajnában, orosz pénz is
Mester Nándor | 2024. július 23. 15:03
Elkezdik oda csöpögtetni a lefoglalt mintegy 300 milliárd eurós orosz vagyonból származó jövedelmek egy részét. Közben az Európai Unió jóváhagyta a 4,2 milliárd eurós segélyt.
Nemzetközi A Hamász rakétája pusztíthatott el egy gázai iskolát?
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 13:56
A Hamász palesztin terrorszervezet Izraelre irányzott rakétája még a Gázai övezetben lezuhant, és Nuszeirat menekülttábor iskolájának épületén landolt - jelentette az izraeli hadsereg szóvivője kedden.
Nemzetközi Külön védelmet kapnak az izraeli és az ukrán sportolók Párizsban
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 12:35
A párizsi olimpián résztvevő izraeli delegációt a nap 24 órájában a francia csendőrség különleges alakulata (GIGN) őrzi - írta a Le Monde Gerald Darmanin francia belügyminiszter közlésére hivatkozva.
Nemzetközi Az izraeli légierő alaposan odacsapott
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 10:33
Az izraeli hadsereg kedden légicsapással megölte a palesztin Hamász katonai szárnyának helyi parancsnokát és az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű palesztin katonai szervezet helyi vezetőjét Ciszjordániában.
Nemzetközi Egymásra talált a Fatah és a Hamász Kínában
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 09:52
A Fatah, a Hamász és más palesztin csoportok képviselői kedden közös egységnyilatkozatot írtak alá Pekingben, a megállapodásban a köztük lévő megosztottság megszüntetésére és a palesztin egység megerősítésére tettek ígéretet - közölte a kínai állami média kedden.
Nemzetközi Vajon van-e elég kraft Kamala Harrisben ahhoz, hogy elérje, amit Hillary Clintonnak nem sikerült? 
László Éva Lilla | 2024. július 23. 09:31
Főhet az amerikai Demokrata Párt feje, hogy kit indítson az elnökválasztáson Donald Trump ellen. Sokak szerint Kamala Harris, a jelenlegi alelnök lenne a legkézenfekvőbb jelölt. De nem ő az egyetlen, aki szóba jöhet. 
Nemzetközi Izrael soha nem látott pusztítást végez
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 09:00
Az ENSZ becslése szerint az izraeli offenzíva az 1980-as évek szintjére lökte vissza az oktatást és az egészségügyet a Gázai övezetben.
Nemzetközi Ime az legjobb európai meddőségi klinikák listája
Kormos Olga | 2024. július 23. 08:33
Összeállították Európa legjobb meddőségi klinikáinak sorrendjét, és nem találtunk magyarországi centrumokat közöttük. Hiába járt egykor fél Európa hozzánk az 1992-ben alapított Kaáli Intézetekbe, majd az azokat követő magánklinikákra – lekerültünk a térképről.
Nemzetközi Lemond a Trump elleni merénylet felelőse?
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 07:51
Közösen szólították fel lemondásra a titkosszolgálat igazgatóját republikánus és demokrata kongresszusi tagok hétfőn, a Donald Trump elleni merényletkísérletről szóló meghallgatáson.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG