3p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem titok többé, hogy mi a cél északon. Ukrajna sem hagyta viszont válasz nélkül az orosz bombázásokat, Moszkva környékén is láttak ukrán drónt. Szombat délelőtti háborús hírek.

  • Péntekről szombatra virradó éjjel jelentős dróntámadást indított orosz célpontok ellen Ukrajna, legalább 50 drónt észleltek az orosz légtérben. A legtöbb támadó eszköz a belgorodi régiót támadta, de többet észleltek a kurszki régió felett, de Moszkva környékére is legalább egy drón eljutott. A jelentések szerint a célpontok az orosz villamosenergia-hálózat elemei, illetve olajipari létesítmények voltak. Moszkvai források szerint az összes támadó eszközt lelőtték, károkat csupán azok lezuhanó roncsai okoztak.
  • Az ukrán katonai hírszerzés feje, Kirilo Budanov megerősítette, hogy ukrán találat miatt zuhant le egy orosz Tu-22M3 stratégiai bombázó az ukrán ellenőrzés alatt álló területekről bő 300 kilométerre. „Csak azt mondhatom, hogy a gépet 308 kilométer távolságban érte találat, igencsak messze” – fogalmazott Budanov. A Reuters hírszerzési forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a csapást egy S-200-as légvédelmi rendszerhez tartozó, módosított rakétával hajtották végre.
    Orosz források szerint a bombázó technikai hiba miatt zuhant le, a legénység négy tagja elhagyta a gépet, kettejüket épségben megtalálták, egyikőjük meghalt, a legénység egy tagját pedig még keresik.
  • Szergej Lavrov orosz külügyminiszter arról beszélt, hogy az orosz erők a közeljövőben jelentős hadműveletet indíthatnak Harkiv városának elfoglalására. A háború előtt 1,7 millió lakossal Ukrajna második legnagyobb városának számító nagyvárost hetek óta intenzíven bombázza az orosz haderő rakétavetők, siklóbombák és más eszközök bevetésével, miközben a határ orosz oldaláról orosz csapatösszevonásokról érkeztek hírek.
  • A Privátbankár állandó külpolitikai szakértője, Káncz Csaba szerint Andrzej Duda lengyel elnök szerdai, Donald Trump amerikai exelnökkel elköltött vacsorája hozta meg a régóta várt fordulatot az Ukrajnának (és Izraelnek) szánt, összesen 95 milliárd dolláros amerikai katonai segélycsomag ügyében, amelyről a republikánusok blokkolásának feloldása után a napokban szavazhat az amerikai kongresszus. Trump döntését befolyásolhatta közel 9 millió, magát lengyel származásúnak tartó amerikai választópolgár szimpátiájának elvesztésétől való félelem is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Rekordszámú droglabort számoltak fel Hollandiában
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 19:44
A holland rendőrség 151 droglaborra bukkant tavaly, szemben a 2022-ben fellelt valamivel több mint százzal, ugyanakkor kevesebb marihuánaültetvényt találtak, mint a megelőző évben.
Nemzetközi Putyin forronghat: befagyasztott orosz pénzekből fegyverkezhetnek az ukránok 
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 19:17
Összefoglalónk az orosz-ukrán háború 817. napjáról.
Nemzetközi Könnyített a letelepedési feltételeken a brit kormány
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 17:01
Megkönnyíti a brit kormány az előzetes letelepedett státus alapján Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok számára a végleges letelepedési jogosultság megszerzését.
Nemzetközi Mit szól majd ehhez az adathoz Orbán Viktor?
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 15:13
Februárban az előző év azonos hónapjának adataihoz képest két százalékkal több, 75 445 nem uniós állampolgár nyújtott be első alkalommal nemzetközi védelem iránti kérelmet az Európai Unió valamely tagállamában- közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden.
Nemzetközi Meglepő helyen látnák szívesen Orbán Viktort
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 13:47
A lépés jót tenne Európának az Osztrák Szabadságpárt politikusa szerint.
Nemzetközi Olyan jogszabályt hoztak a mesterséges intelligencia miatt, ami még nem volt
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 13:18
Az Európai Unió Tanácsa a mesterséges intelligenciáról (MI) fogadott el rendeletet, amely az EU egységes piacán "mind a magán-, mind a közszereplők körében elő kívánja mozdítani a biztonságos és megbízható MI-rendszerek fejlesztését és elterjedését az alapvető állampolgári jogok tiszteletben tartásának szavatolása mellett".
Nemzetközi Most nagy bajba került a királyság
Káncz Csaba | 2024. május 21. 09:31
A Hasemita Királyság diplomáciai kapcsolatokat tart fenn Izraellel, de a lakosság lázad ez ellen. Ammán geopolitikai örlő-malomban találta magát. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Nagyon meglepő dolgot mondott Zelenszkij nyugati szövetségeseiről
Privátbankár.hu | 2024. május 20. 18:01
Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Nemzetközi Haladékot kapott a börtönben senyvedő Assange, aki háborús bűnöket leplezett le
Privátbankár.hu | 2024. május 20. 16:01
Engedélyezte a londoni felsőbíróság, hogy Julian Assange, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítója fellebbezést nyújthasson be az amerikai kiadatását lehetővé tévő legutóbbi bírósági végzés ellen.
Nemzetközi Nagyon rossz hírt kapott Izrael
Privátbankár.hu | 2024. május 20. 15:16
Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben háborús és emberiesség elleni bűnök feltételezett elkövetése miatt.  
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG