2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az Egyesült Államok bojkottálja az ENSZ csütörtöki tiszteletadását Ebrahim Raiszi iráni elnök előtt, aki a hónap elején halt meg egy helikopter-balesetben - közölte egy amerikai tisztviselő.

A 193 tagú ENSZ Közgyűlés a hagyományokat követve azért ül össze, hogy megemlékezzen a világ egyik vezetőjéről, aki halálakor államfő volt. A tisztelgésen Raisziról szóló beszédek hangzanak el.

AZ ENSZ Közgyűlése a hagyományokat követi, vitatott esetben is
AZ ENSZ Közgyűlése a hagyományokat követi, vitatott esetben is
Fotó: wikipedia

„Semmilyen minőségben nem veszünk részt ezen az eseményen" - mondta a Reutersnek egy névtelenül nyilatkozó amerikai tisztviselő. Az amerikai bojkottról korábban nem számoltak be.

Irán New York-i ENSZ-képviselete nem kívánta kommentálni a hírt.

A keményvonalas Raiszi, akit Ali Hamenei ajatollah legfelsőbb vezető potenciális utódjaként tekintettek, meghalt, amikor helikoptere rossz időben lezuhant az azerbajdzsáni határ közelében lévő hegyekben május 19-én.

„Az Egyesült Nemzetek Szervezetének az iráni nép mellett kell kiállnia, nem pedig több évtizedes elnyomójuknak kell emléket állítani" - mondta az amerikai tisztviselő. „Raiszi számos szörnyű emberi jogi visszaélésben vett részt, beleértve több ezer politikai fogoly 1988-as bírósági eljárás nélküli meggyilkolását."

„A feljegyzett legsúlyosabb emberi jogi visszaélések némelyike, különösen az iráni nők és lányok ellen, az ő hivatali ideje alatt történt" - mondta a tisztviselő.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa május 20-án egy független ülés elején már egy pillanatnyi néma csenddel megemlékezett a helikopter-baleset áldozatairól. Robert Wood, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövet-helyettese vonakodva állt 14 kollégája mellé.

Az Egyesült Államok „hivatalos részvétét” fejezte ki Raiszi halála miatt – közölte az amerikai külügyminisztérium május 20-án. John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője már aznap kijelentette: „Kétségtelen, hogy ez egy olyan ember volt, akinek sok vér tapadt a kezéhez. "

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Lakóövezetet ért orosz rakétacsapás, sok az áldozat
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 19:56
Ez történt szerdán az orosz-ukrán háborúban.
Nemzetközi Évente minimum 30 ezer menedékkérőt terít szét az EU, de lehet felmentést kapni
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 17:46
A migrációs és menekültügyi paktum elfogadásával az Európai Unió állandó, jogilag kötelező, de rugalmas szolidaritási mechanizmussal rendelkezik annak biztosítására, hogy egyetlen tagállam se maradjon migrációs nyomás alatt, célja tehát a tagállamok közötti szolidaritás működőképessé tétele - közölte az Európai Bizottság a migrációs és menekültügyi csomag szerdán ismertetett közös uniós végrehajtási tervében.
Nemzetközi Akkora a baj, hogy ismét tiltott zónát hoz létre Lengyelország a határnál
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 16:44
Aláírta Tomasz Siemoniak lengyel belügyminiszter a lengyel-fehérorosz határsáv egyes szakaszaira vonatkozó belépési tilalomról szóló rendeletet - közölte szerdán a varsói belügyi tárca.
Nemzetközi Néppárti nagyágyúval tárgyal Magyar Péter pénteken
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 15:17
Arról egyeztetnek, hogy a tiszás EP-képviselők csatlakozzanak a néppárti frakcióhoz.
Nemzetközi Megkongatta a vészharangot Emmanuel Macron
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 14:16
Emmanuel Macron francia államfő szerdán felszólította mindazokat, akik "nemet tudnak mondani a szélsőségekre", hogy fogjanak össze az előrehozott nemzetgyűlési választások "előtt vagy után ", amelyeket azt követően írt ki, hogy az európai parlamenti választáson a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés nagyarányú győzelmet aratott, és a köztársasági elnök által fémjelzett centrista pártszövetség messze lemaradva a második helyen végzett.
Nemzetközi Párizs és Róma szabja át az Európai Uniót
Káncz Csaba | 2024. június 12. 09:34
Scholz és Macron pozíciójának jelentős gyengülése Kijevben megkongatja a vészharangokat. A két leszerepelt centrista politikus helyén megjelent két bivalyerős támogatottságú populista, akik látszólag ellentétben állnak egymással, de az elkövetkező években jelentős hatással lesznek az EU irányvonalára. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Megint csak blöfföl Putyin, vagy nagyon megbánja a Nyugat, hogy fegyvereivel Oroszországot lövik?
Litván Dániel | 2024. június 12. 05:44
Miután egymás után engedélyezik a NATO országai, hogy az ukránok fegyvereikkel orosz területre lőjenek, megjöttek az orosz fenyegetések is válaszul. De mivel vághatnak vissza az oroszok, és valóban megint közelebb kerülünk ezzel a világháborúhoz?
Nemzetközi Újabb eurómilliárdokat ígértek Ukrajnának, de a fronton egyre rosszabb a helyzet
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 20:03
Kedd esti összefoglaló Oroszország ukrajnai inváziójáról.
Nemzetközi Cáfol a román elnök: nem zárják ki Magyarországot a keleti NATO-klubból
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 18:52
A román államfő cáfolta, hogy a NATO keleti szárnyának tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek (B9) Magyarország kizárását fontolgatnák, amiért a magyar kormány állítólag "rendszeresen szembehelyezkedik" a partnerek döntéseivel.
Nemzetközi Trump dörzsölheti a tenyerét: illegális fegyvertartás miatt elítélték Joe Biden fiát
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 17:42
Az amerikai elnök fiát, Hunter Bident bűnösnek találta a szövetségi bíróság három, illegális fegyvertartással kapcsolatos vádpontban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG