4p
          L.Simon László a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára interjút adott az Örülünk Vincent blognak, an...

 

        L.Simon László a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára interjút adott az Örülünk Vincent blognak, annak apropóján, hogy a hét elején jelent meg esszékötete a "Szétbaszott zsidó kurvák segge a magyar sajtó tükrében" címmel. 

       Vincent:  Államtitkár úr, nem tudom szólíthatlak-e poézisünk őrangyalának, szelíden csibukoló kultúrpápánknak, vagy egyszerűen csak a mi Lacinknak. Azt írod egy helyütt, hogy megvádoltak azzal, hogy afrikai utad során nőket metéltél körül, miközben találtál egy marék végbélkúpot. Úgy érzem elevenedbe vágott ez a vád, beszéld ki nekünk a fájdalmad, a megtámadtatást, az igazságtalanság keselyűjének májat tépő vijjogását.

       LSL:  Tudod, amikor megtörlöm izzadtságtól sikamló homlokom, és kapámra támaszkodva zihálok kicsiny szőlőlugasomban, eszembe jut, hogy a magukat újságíróknak nevező hiénák, hogyan próbáltak lerántani a sárba pusztán azért mert segédkezet nyújtott nekem pár tucat ember a tőkék kötözésében, csak mert lábbilincs és korbács. Fáj ez nekem, de tűrök.

      Vincent: Nehéz kérdéssel kezdek. Deutsch Tamás és a kecske. Hogy így ez, hogy ez így?

      LSL:  Én is ezt kérdezem, pontosan ugyanezt. Lehet-e szabad-e az az ország, ahol egy politikus és egy érett, majdhogynem gondolkodó lény között nem alakulhat ki szép, intellektuális kapcsolat. Miért fáj az a balliberális újságírónak, hogy Tamás és ez a gyönyörű, hófehér teremtés együtt fedezi fel az együttlét csodáját?

      Vincent: Keressük a szavakat, olyan erős képek ezek. Lázár Jánost is szájára vette a sajtó, tudom, hogy ez is fáj neked, a te nagy szívednek. 

       LSL:  János munkája során néha arra kényszerül, hogy Rembrandt Infánsnő gránátalmával című festményével gyújtson rá egy-egy havannai szivarra. Nagy teher ez a vállon. Ő értünk gyújt rá azokra a szivarokra, értünk vesz langyfürdőt 1963-as Chateau Lafite-ban. Tudod milyen az, amikor az ember teljesen egyedül van egy londoni luxushotel lakosztályában, egyedül mint az ujjam, eltekintve egy jamaicai sztriptíztáncosnőtől?

      Vincent: Írod, egy turul és egy griff őrzi az álmod. Mégis hogyan magyarázza meg ez az álom azt, hogy Antal és Cecília egy éjszakai órán zsebükbe rakták a Dorottya utcát és felvitték a Pasa lakóparkba?

      LSL:  Nézd, mindenkinek tartoznia kell valakihez. A Dorottya utca csak egy üresség volt a város végtelen lelkében, zárvány, miskulancia, most pedig ott a szerény hajlékban, két gondoskodó szív között végre megnyugvást lelhet.

     Vincent:  Kósa Lajost azzal vádolták meg egyes orgánumok, hogy a Moulin Rouge tánckarával együtt utazott a Holdra? Vannak, akik szerint ez urizálás. Mit mondhat erről egy költő?

     LSL:  Ezek a sakálpofájú vérkakadúk Mr. 80 százaléknak nevezték Lalát, ezt az édesen bohó embert, aki a légynek sem árt, miközben azért örömökben részesíti, csak mert neki is csurran-cseppen. Néha. És az a húsz százalék ott fényesedik a köz bukszájában, ott integet a kisdedeknek, ott segíti fel az özvegyasszonyokat a járdáról, amikor azok félreértik Habony Árpád közeledését. Képtelenek őszintén örülni, büszkék lenni arra a húsz százalékra, ami csak a magyar népé, kivéve persze azt a négy és felet, ami az enyém meg a Dezsőé. Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen, hát valamiből élni kell, kurva jól élni pedig csak nyolcvan százalékból lehet, tudja szerkesztő úr mennyibe van ma egy Lamborghini Aventador ? És most képzelje el, hogy mennyibe van tizenkilenc darab Lamborghini Aventador a kárpithoz színben és formában illő bódisylvivel. 

    Vincent:  Búcsúznunk kell drága Lacink, téged vár a nemzet, akit szolgálsz.  Szinte tűkön ül a nemzet, és hát nem lehet olcsó két-három órára ez a nemzet ezzel a seggel, amit gondolom, ahogy a költő mondja, szét fogsz hánytorgatni. 

   

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Örülünk, Vincent? Helyrehamisítás
Privátbankár.hu | 2016. december 26. 10:43
A Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. tegnapi közleményét, melyben Orbán Viktor karácsonyi interjújának meghamisításá...
Örülünk, Vincent? Englishman in New York avagy a királynő beszéde
Privátbankár.hu | 2016. december 25. 19:52
          Ma, brit idő szerint délután háromkor, a legnagyobb nézettségű brit televíziós csatornák, a BBC, az ITV ...
Örülünk, Vincent? Nóra Ákosországban (megjegyzésposzt)
Privátbankár.hu | 2016. december 23. 01:10
           Nem írok színikritikát. Repülőgépet sem próbálok vezetni, azt majd a Fáy Miklós, két agyműtét köz
Örülünk, Vincent? A magyar intellektuális elit (sorozatunk 2. része)
Privátbankár.hu | 2016. december 21. 17:03
(1.rész)     1989 nyarának végén két fiatal indult el egy nyugati egyetem irányába Magyarországról. Orbán Viktor é...
Örülünk, Vincent? Brexit-blues
Privátbankár.hu | 2016. december 19. 12:53
           Karácsonykor sztrájk lesz a brit reptereken, a postán és Londontól délre a vasutaknál.  A jobboldali bul...
Örülünk, Vincent? A magyar értelmiség háborújáról 1.rész
Privátbankár.hu | 2016. december 18. 14:54
      Orbán Viktor  interjút adott az általa fenntartott 888.hu-nak, amelynek főszerkesztője nagyjából egy fejjel kise...
Örülünk, Vincent? Ingyen itt már senki sem hajlandó segget nyalni?
Privátbankár.hu | 2016. december 17. 11:44
        Orbán János Dénes, Bencsik Gábor, Lánczi Tamás, Jeszenszky Pubi, GFG és a többi. A rendszer kedvezményezettj...
Örülünk, Vincent? Igaza van-e Hoffmann Rózsáéknak?
Privátbankár.hu | 2016. december 14. 14:02
 "Sárospataki lány" nick adta az ötletet, hogy nézzek egy kicsit bele a PISA teszt nyilvános adatbázisába.  Az ember kiv...
Örülünk, Vincent? Orosz haladó
Privátbankár.hu | 2016. december 11. 10:29
  (Ezt a cikket most nem fogom behivatkozni, mert kapkodok, de amúgy sem hazai pálya számomra a külpolitika, ezért nyilván...
Örülünk, Vincent? Szakértők, avagy kit kérdezzünk meg a PISA-tesztről... (megjegyzésposzt)
Privátbankár.hu | 2016. december 8. 22:08
        A Wargo Közgazdasági Elemző- és Piackutatóintézet 2008-ban közölt egy tanulmányt a magyar neveléstudomány ...
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG