<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy év alatt meghatszorozódott a befektetési alapokba vitt pénz, az ok: kamatcsökkenés.

A betéti kamatok folyamatos csökkenése mellett tovább szárnyalhatnak a befektetési alapok: augusztus végéig a hazai alapkezelői piac csaknem 30 százalékkal növekedett, ami a 2012-es teljes évi növekedés csaknem hatszorosa, az állomány az év első nyolc hónapjában 667,2 milliárd forinttal növekedett a hazai piacon.

Két hónap alatt 300 milliárd forintot vett ki a lakosság a lekötött betétekből. Ezzel párhuzamosan az értékpapír-alapú megtakarítások 257 milliárddal nőttek. Augusztus végén 5650 milliárd forintnyi értékpapír volt a lakosság kezében, ez júniushoz viszonyítva 4,7 százalékos bővülést jelent. Részletek>>

A megtakarítási trendeket vizsgálva a CIB szakemberei szerint megállapítható, hogy miközben a lakosság tudatosabban bánik a pénzével, az ügyfelek továbbra is konzervatív befektetési politikát folytatnak, azaz változatlanul fontos számukra a biztonság. Ennek megfelelően a tőkevédett alapok egyre nagyobb teret hódítanak a befektetési alapok között. A CIB alapokban kezelt állomány piaci átlag feletti növekedést produkált az elmúlt időszakban: míg az idei év első nyolc hónapjában a hazai alappiac mintegy 30 százalékkal növekedett, addig a CIB állománya több mint 50 százalékkal gyarapodott. Ez az eredmény részben annak köszönhető, hogy a befektetési alapokba több mint 60 százalékkal nagyobb összeg áramlott az idei évben a CIB megtakarítási termékein belül.

A CIB szakemberei az alapkamatot év végére 3-3,3 százalékra várják, ezért folytatódhat a megtakarítások befektetési alapokba áramlása. A folyamatos kamatcsökkentés azonban meglepő módon nem szab gátat a rendszeres, kisebb összegű megtakarításoknak sem, hiszen a CIB rendszeres megtakarítási számlája esetében az állomány több mint 30 százalékkal hízott az előző évhez képest.

A hosszú távú megtakarítások bővülésében továbbra is komoly szerepe lehet a Tartós Befektetési Számlának: a TBSZ-ek száma és a rajtuk elhelyezett megtakarítások egyaránt jelentősen növekedtek az év során. A CIB-nél 2013-ban közel annyi TBSZ számlát nyitottak, mint az azt megelőző három évben összesen. Az ilyen számlákon egyébként 3,1 millió forintot, míg az értékpapírszámlákon átlagosan 5,7 millió forintot helyeztek el az ügyfelek az idei évben a bankban.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Téved, aki azt hiszi, a kamatstopnál nincs jobb megoldás
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 11:02
Még a kamatstopban beégetett törlesztőrészletnél is kisebb törlesztőrészlet-ajánlatot kaphatnak a változó kamatozású kölcsönnel rendelkezők annak köszönhetően, hogy az új hitelek kamatfelára töredékére esett a korábbiaknak. A referenciakamatok eltérő mértékű emelkedése miatt több esetben a végig fix hitelek kamatai ma már alacsonyabbak, mint a hosszabb időre fixált hiteleké – de gyorsan lépni kell.
Pénzügyi szektor Lapunknak eltitkolta, másnak kiadta a pénzmosási adatokat a Pénzügyminisztérium
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 18:21
Rengeteg a gyanús eset, alig győzik jelenteni a pénzügyi szolgáltatók.
Pénzügyi szektor Még várat magára a Revolut leánybankká alakulása 
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 11:55
Az MNB adott ki erről egy állásfoglalást.
Pénzügyi szektor Vesztesek és nagy nyertesek: mi történt a hazai befektetési alapok piacán tavaly?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 17:19
A Bamosz tagok 7851 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban, összesen pedig 14 százalékkal nőtt az alapokban kezelt vagyon egy év alatt.
Pénzügyi szektor Öntötte a pénzt az EBRD tavaly a térségünkbe
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 06:57
Rekordösszegű finanszírozást nyújtott zöldberuházásokra a működési térségéhez tartozó felzárkózó gazdaságokban tavaly az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).
Pénzügyi szektor Brutálisan megdrágultak a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 12:39
Alig több mint két hónap alatt ötödével emelkedtek a korábban legkeresettebbnek számító, 10 éves kamatperiódusra kínált jelzáloghitelek top-kamatai.
Pénzügyi szektor Kitűnően zárta az évet a svájci jegybank
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 09:03
A nyereség egy részét kötelezően fizeti be a központi és tartományi költségvetésekbe.
Pénzügyi szektor Megvan, miért kell a vállalkozóknak a Gránit Bankba utalni a pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 6. 13:11
Röviden: mert rendkívül kedvező ajánlatot kaptak.
Pénzügyi szektor Idén sem vár könnyű év a HR szakmára
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 11:03
Viharos, lezárásokkal és újranyitásokkal nehezített évet hagytunk magunk mögött, és könnyen elképzelhető, hogy 2022 sem lesz könnyebb - véli a K&H HR igazgatója.
Pénzügyi szektor Óriási átalakulás a lízingpiacon: Euroleasing néven folytatják a Bankholding lízingcégei
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 14:01
Nagy fúzióval indul az év.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló