<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
CIB Alapkezelő
Részvény / Deviza / Áru Részvénypiac: a halálomról szóló hírek erősen túlzóak
Eidenpenz József | 2022. január 28. 15:05
Bár erős az ellenszél, az idén a gazdasági növekedés folytatódik, a vállalati eredmények is tovább nőnek, és a monetáris és fiskális politika is minden szigorítás ellenére támogató marad. Továbbra is negatív a reálkamat, így nem várható tartós részvénypiaci lejtmenet – mondták az Eurizon Alapkezelő évnyitó sajtóbeszélgetésén.
Befektetési alapok Aki MÁP Plusz helyett devizakötvényt tartott, az sem érzi úgy, hogy rossz döntést hozott
Eidenpenz József | 2021. május 17. 15:10
A rövid futamidejű kockázatmentes befektetések szinte nem adnak hozamot, így a rövidkötvény-alapok jó alternatívát nyújtanak ma is. A kötvényhozamok tetőzhetnek, a dollár új erőre kaphat, a forint gyengülése pedig a jövőben is megmaradhat. Érdemes lehet ma is devizakötvényeket, részvényeket vásárolni. Interjú.
Befektetési alapok Két okból lehet jobb a BUX, mint a többi feltörekvő tőzsde
Eidenpenz József | 2021. április 29. 17:35
A növekvő átoltottság és a fokozatos nyitás nyomán erősödő optimizmus az év további részében a feltörekvő országok és Európa részvénypiacainak is jót tesz majd. A magyar piacban két okból van többletpotenciál. Erősödő inflációs nyomással is kell számolni az Eurizon Asset Management várakozásai szerint. A társaság, március végéig CIB Alapkezelő, 484 milliárd forintnyi vagyont kezelt alapjaiban.
Befektetési alapok Egy nehéz évben emelkedett csúcsra a kezelt vagyon a CIB Alapkezelőnél
Privátbankár.hu | 2021. április 14. 12:02
A 2021-ben nyolcadszorra átadott Klasszis díjak közül az CIB Alapkezelő két elismerést is begyűjtött - a cég vezérigazgatója adott rövid helyzetértékelést.
Vállalat Nevet váltott a CIB Alapkezelő
Privátbankár.hu | 2021. április 8. 13:41
A CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. felvette anyavállalata nevét, Eurizon Asset Management Hungary néven folytatja tevékenységét. 
Részvény / Deviza / Áru Minden ugyanarra mutat, a részvénypiacnak áll a zászló 2021-ben
Eidenpenz József | 2021. január 28. 17:14
A gazdasági fellendülés, a jegybankok és kormányok politikája, a piaci szereplők alulsúlyozottsága, a várható inflációs veszélyek egyaránt azt eredményezhetik, hogy 2021 is a részvények éve lesz – tartja a CIB Alapkezelő. A magyar piac is ebbe a képbe illik, így azt is felülsúlyoznák. A folyamatok az árupiacoknak is kedveznek.
Részvény / Deviza / Áru CIB Alapkezelő: az idei is a részvények éve lehet
Csabai Károly | 2020. február 6. 11:43
Pedig már most is csúcsra járnak. Optimizmusukat arra alapozzák, hogy szerinte továbbra is lazák maradhatnak a monetáris politikák, az ezzel járó alacsony kamatok miatt a befektetők a reálhozammal kecsegtető eszközöket kereshetik, köztük is a részvényeket.
Részvény / Deviza / Áru Mi jön a félelem éve után? Trump tőzsdebarát lesz?
Eidenpenz József | 2019. január 22. 12:30
Tavaly mindentől megijedtek a befektetők, minden várakozást alulmúló, száz éve nem látott pocsék éve volt a tőkepiacoknak. Miután minden rosszat beáraztak, az idén megnyugvás következhet. Lassan jön a következő elnökválasztás az USA-ban, ami tőzsdebarát politikát szokott hozni – mondja a CIB Alapkezelő.
Befektetési alapok Most kezdenek el érdeklődni a magyar kisbefektetők a részvények iránt?
Eidenpenz József | 2018. február 1. 12:40
Ez az év is a részvénypiacok éve lehet, az árfolyam-emelkedéseket a cégek eredményének emelkedése eddig visszaigazolta. Az USA-ban recesszió idején volt igazán részvénypiaci visszaesés, ennek viszont most nincs jele. Magyarországon a választások nem sok vizet zavarnak, de az év végétől az MNB-nek meggyűlhet a baja a nemzetközi folyamatokkal – mondták el a CIB Alapkezelőnél.
Részvény / Deviza / Áru A tárgyalóasztalnál dől el a piacok sorsa
Privátbankár.hu | 2015. február 12. 09:24
Az ukrajnai tárgyalások eredményeitől függően változhatnak a részvényárfolyamok csütörtökön a tőzsdéken, így a Budapesti Értéktőzsdén is.
Befektetési alapok Tegyük most a pénzünket befutott cégekbe?
Privátbankár.hu | 2014. február 25. 12:14
A CIB Alapkezelő az amerikai e-kereskedelmi vállalatokat ajánlja, és a K&H Alapkezelő is a fejlett piacokra küldené a befektetőket.
Pénzügyi szektor Ennyiért nem kell a bankbetét az embereknek
Privátbankár.hu | 2013. október 30. 10:50
Egy év alatt meghatszorozódott a befektetési alapokba vitt pénz, az ok: kamatcsökkenés.
Befektetési alapok Olvadnak a magyar kamatok: mi van a bankbetéten túl?
Privátbankár.hu | 2013. június 19. 13:11
Lassacskán beindulhat a magyar növekedés, bár bőven vannak gazdasági kockázatok is. Az alapkamattal együtt olvadnak a betéti kamatok - hol keressük idén a hozamot?
Befektetési alapok Körkép aranyárzuhanás után – vajon mi van a magyar árupiaci alapokban?
Eidenpenz József | 2013. május 10. 06:10
Nem sok örömet okoztak a befektetőknek az árupiaci termékek mostanában, a látványosan zuhanó aranyon kívül a többi is inkább lefelé tendált. Mintegy féltucatnyi hazai nyílt végű alap fektet viszont be ezen a területen, mi lehet a helyzet velük?
KKV Így húzták az idősek a gazdaságot a válságban
Privátbankár.hu | 2013. május 8. 19:30
A gazdasági recesszió ellenére a globális gyógyszerszektor az elmúlt 10 évben közel duplájára növelte dollárban számolt árbevételét és még a legnehezebb években is tudott növekedni. Ráadásul a trend várhatóan folytatódik a jövőben is.
Befektetési alapok Soha nem látott alacsony kamatok jöhetnek - interjú
Eidenpenz József | 2013. március 14. 06:00
Hacsak nem gyengül túlságosan a forint, akkor esély van arra, hogy soha nem látott szinten tartósan alacsony marad a forint kamatszintje. A befektetési alapok a kamatcsökkenésből már most is sokat profitálnak, és ebben az évben tovább folytatódhat a tőke átáramlása a betétekből az alapokba. Ennek megfelelően idén is folyamatosan piacon leszünk újabb és újabb tőkevédett alapokkal – mondja Komm Tibor, a CIB Alapkezelő vezérigazgatója.
Részvény / Deviza / Áru Német, svájci és svéd részvényeket kell venni?
Privátbankár.hu | 2013. február 20. 14:41
A svájci SMI részvényindex 47, a német DAX 169, a svéd OMX pedig 129 százalékkal növekedett az elmúlt tíz évben, mindhárom jelenleg is jelentős mértékben meghaladja a válság előtti szinteket. A CIB Alapkezelő továbbra is bízik ezen három ország tőzsdéjének jó teljesítményében.
Befektetési alapok Idén 21, jövőre 16 százalékkal mehet fel az arany a nagykutyák szerint
Eidenpenz József | 2012. február 9. 11:50
CIB Aranytartalék 2 néven új tőkevédett alapot indít a CIB Alapkezelő, amelynek hozama 85 százalékban az aranytól, 15 százalékban az ezüsttől függ majd. Az alapkezelő bízik az arany jövőjében, nagy világcégek által adott 2012-es prognózisok átlaga alapján 21 százalékos áremelkedés várható a nemesfémtől ebben az évben, és a 2013-as prognózisok is 16 százalékot vetítenek előre.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG