<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Cáfolta az MFB, hogy vezérigazgatója a Budapest Bank vezérigazgatói székébe távozna - elégedettek a jelenlegi menedzsmenttel. Ugyanakkor továbbra sem tudni, hogy lesz-e és ha igen hogyan, mikor BB-MKB fúzió.

Nagy Csaba a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgatója marad - jelezte reggeli cikkünkre válaszul maga az intézmény. Tájékoztatásuk szerint a leendő tulajdonos Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-nél, illetve a MFB Csoporthoz tartozó Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-nél nincs napirenden a Budapest Bank (BB) menedzsmentjének átalakítása, miután a Budapest Bank jól szervezett, üzletileg hatékonyan és eredményesen működő vállalkozás, ami nem teszi szükségessé a bank vezetésének átalakítását.

A sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben a Budapest Bank megvásárlását követően Nagy Csaba nem lesz a pénzintézet vezérigazgatója - jelzi a közlemény.

Azt még nem tudjuk, mi lesz a BB-vel

Zolnai György

A fejlesztési bank közleménye abban ismételten nem ad támpontot, hogy miként alakul majd a BB jövője. Márpedig ez a kérdés vélhetően fontos szempont lehet a jelenlegi, Zolnai György által vezetett menedzsment jövőbeli elképzeléseit illetően. (A nem túl régi időben volt rá példa, hogy egy bankvezető felállt a vezérigazgatói székből, miután a korábbi, fejlődési terveket átírták a tulajdonosok - Farkas Ádámról és az egykori Allianz Bankról beszélünk.)

Míg korábban sokan úgy képzelték el, hogy a nagyobb MKB olvasztja be a BB-t, ma már sokan úgy vélekednek, hogy a hatékonyabb BB lehet a fúzió irányítója, ráadásul egyes felmérések szerint a Budapest Bank márkaismertsége jóval nagyobb, mint az MKB-é. Egy BB-s irányítás mellett lezajló fúzió vélhetően vonzó kihívás lenne minden jelenlegi bankvezetőnek, ám vannak jelek, hogy a másik oldalon is komoly "erők" gyűlekeznek: ahogy az MFB (a saját tulajdonosi jogait gyakorló, az állami vagyon felügyeletéért felelős miniszter helyett) sietett kijelenteni, hogy nem lesz változás a bank első számú vezetőjének személyében, úgy a Magyar Nemzeti Bank továbbra sem cáfolja, hogy azt a hírt, hogy az MKB vezére Balog Ádám, jelenlegi jegybanki alelnök lehet.

E tekintetben tehát úgy fest, tovább kell várni, míg a füst felszáll és napvilágot látnak a két bank jövőjével és vezetésével kapcsolatos elvárások. Az ugyanakkor bizonyos, hogy ha vezérigazgatóját nem is adja az MFB a Budapest Banknak, a tulajdonosi joggyakorlás kapcsán a BB vezető testületeiben hangsúlyos szereplő lesz - vélhetően a bank elnökét is jelöli/adja majd.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Erősödött csütörtök estére a forint
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 18:09
rősödött a forint csütörtök estére a reggeli szintekhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Már elérhető a Széchenyi Kártya Program MAX hitelei a Magyar Bankholding tagbankjainál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 13:37
Elindult a Széchenyi Kártya Program MAX, amely a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését célozza. Az MKB Bank és a Takarékbank, amely élen járt az eddigi Széchenyi Kártya Programok hitelkihelyezésében, az elsők között nyújtja az ügyfelek részére a megújult program konstrukcióit.
Pénzügyi szektor A cégbíróság is rábólintott a Magyar Bankholding két alapkezelő leányvállalatának egyesülésére
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 5. 15:26
Bejegyezte a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága az MKB-Pannónia Alapkezelő beolvadását a Budapest Alapkezelőbe.
Pénzügyi szektor Újabb hitel fajtákból élhetnek túl a hazai kkv-k
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 1. 17:15
Itt az államilag támogatott Széchenyi Kártya Program MAX.
Pénzügyi szektor Mészáros Lőrinc bankja átvette a Sberbank hitelállományát
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 1. 13:18
Megtörtént a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország Zrt. mintegy 330 milliárd forint értékű hitelportfóliójának átvétele az MKB Bank Nyrt. részéről. A tranzakciónak köszönhetően mintegy 35 000 lakossági és mintegy 3000 vállalati ügyféllel bővül az MKB  ügyfélköre.
Pénzügyi szektor Egymilliárd euró fölé nőtt az Erste nettó nyeresége
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 1. 10:51
918 millió euróról 1,14 milliárd euróra.
Pénzügyi szektor Ez lehet a segítség a futószalagon érkező kamatemelésekre
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 11:10
Az egyre gyorsabban változó kamatkörnyezetben az ügyfelek számára komoly kedvezmény, összességében pedig versenyelőny lehet az, hogy már van bank, aki a bírálati időtől függően a hiteligény befogadásakor érvényes kamat mellett hajlandó folyósítani a lakáshitelt.
Pénzügyi szektor Még ismerkednek az emberek az okos ATM-ekkel
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 10:23
Úgy tűnik, egyre többen ismerik fel, hogy az ATM-eket nem csupán pénzfelvételre lehet használni. Az automatákon keresztüli befizetési forgalom évről-évre növekszik, az elmúlt két évben átlagosan 35 százalékkal bővült.
Pénzügyi szektor Egyre többen költik kártyáról a fizetésüket
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 09:53
Mérföldkövet ért el a K&H a fizetésüket bankszámlára kérő ügyfelek segítségével: a számuk jelenleg közel 520 ezernél tart - közölte a pénzintézet. Ezzel párhuzamosan az arányuk is növekedett, 2016-ban a lakossági bankolók 50 százaléka utaltatta a fizetését a bankszámlájára, míg idén már 67 százalékos volt az arány. Ők a bankkártyájukkal is egyre nagyobb összeget költenek a fizetésükből.
Pénzügyi szektor Kész átverés: Csányi Sándorral reklámozzák a kriptovalutás bizniszt
Privátbankár.hu | 2022. július 25. 12:03
Az utóbbi hónapokban egyre gyakoribb, hogy internetes csalók ismert emberek nevével és arcképével visszaélve, kitalált történetekkel csábítanak kriptovalutás befektetésekre.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG