<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Cáfolta az MFB, hogy vezérigazgatója a Budapest Bank vezérigazgatói székébe távozna - elégedettek a jelenlegi menedzsmenttel. Ugyanakkor továbbra sem tudni, hogy lesz-e és ha igen hogyan, mikor BB-MKB fúzió.

Nagy Csaba a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgatója marad - jelezte reggeli cikkünkre válaszul maga az intézmény. Tájékoztatásuk szerint a leendő tulajdonos Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-nél, illetve a MFB Csoporthoz tartozó Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-nél nincs napirenden a Budapest Bank (BB) menedzsmentjének átalakítása, miután a Budapest Bank jól szervezett, üzletileg hatékonyan és eredményesen működő vállalkozás, ami nem teszi szükségessé a bank vezetésének átalakítását.

A sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben a Budapest Bank megvásárlását követően Nagy Csaba nem lesz a pénzintézet vezérigazgatója - jelzi a közlemény.

Azt még nem tudjuk, mi lesz a BB-vel

Zolnai György
hirdetés

A fejlesztési bank közleménye abban ismételten nem ad támpontot, hogy miként alakul majd a BB jövője. Márpedig ez a kérdés vélhetően fontos szempont lehet a jelenlegi, Zolnai György által vezetett menedzsment jövőbeli elképzeléseit illetően. (A nem túl régi időben volt rá példa, hogy egy bankvezető felállt a vezérigazgatói székből, miután a korábbi, fejlődési terveket átírták a tulajdonosok - Farkas Ádámról és az egykori Allianz Bankról beszélünk.)

Míg korábban sokan úgy képzelték el, hogy a nagyobb MKB olvasztja be a BB-t, ma már sokan úgy vélekednek, hogy a hatékonyabb BB lehet a fúzió irányítója, ráadásul egyes felmérések szerint a Budapest Bank márkaismertsége jóval nagyobb, mint az MKB-é. Egy BB-s irányítás mellett lezajló fúzió vélhetően vonzó kihívás lenne minden jelenlegi bankvezetőnek, ám vannak jelek, hogy a másik oldalon is komoly "erők" gyűlekeznek: ahogy az MFB (a saját tulajdonosi jogait gyakorló, az állami vagyon felügyeletéért felelős miniszter helyett) sietett kijelenteni, hogy nem lesz változás a bank első számú vezetőjének személyében, úgy a Magyar Nemzeti Bank továbbra sem cáfolja, hogy azt a hírt, hogy az MKB vezére Balog Ádám, jelenlegi jegybanki alelnök lehet.

E tekintetben tehát úgy fest, tovább kell várni, míg a füst felszáll és napvilágot látnak a két bank jövőjével és vezetésével kapcsolatos elvárások. Az ugyanakkor bizonyos, hogy ha vezérigazgatóját nem is adja az MFB a Budapest Banknak, a tulajdonosi joggyakorlás kapcsán a BB vezető testületeiben hangsúlyos szereplő lesz - vélhetően a bank elnökét is jelöli/adja majd.

Készült a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. támogatásával.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Méretes bírságot kapott több nagybank – lebuktak a trösztölők
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 17:17
Az Európai Unió négy nagybankra - a Barclays, az RBS, az HSBC és a Credit Suisse bankokra - szabott ki összesen 344 millió eurós (mintegy 124 milliárd forint) bírságot az unió trösztellenes szabályainak megszegése miatt - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.
Pénzügyi szektor Bemutatták az MNB klímastressz-tesztjét
Privátbankár.hu | 2021. december 1. 13:51
Az MNB a Planet Budapest Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó részeként rendezte meg ma immár hagyományos nemzetközi zöld pénzügyi konferenciáját. A rendezvény előadásai és panelbeszélgetései fókuszában a COP26 klímacsúcs pénzügyi rendszerre való következményei és a klímaváltozáson túli további környezeti anomáliák álltak. A konferencia keretében adták át a Zöld Pénzügyi Díjakat a „legzöldebb” pénzügyi intézmények, valamint a témával kapcsolatos tudományos kiválóságok részére.
Pénzügyi szektor Kellemetlen búcsúajándék: 41 milliós bírságot kapott az egyik magyar bank
Privátbankár.hu | 2021. november 25. 10:46
Az MNB átfogó vizsgálata nyomán a hitelezési kockázatok kezelésére vonatkozó, a vállalatirányítási, az értékvesztés- és tőkekövetelmény-számítási, az informatikai, a betétbiztosítást érintő, illetve az adatszolgáltatási hiányosságok miatt 41,3 millió forint bírságot szabott ki a Sberbankra. A bank a problémák egy részét már megoldotta, a többire pedig kész intézkedési terve van.
Pénzügyi szektor Csak látszólagos a növekedés a lízingpiacon, hiányoznak az új eszközök
Privátbankár.hu | 2021. november 23. 09:18
Növekedett a magyar lízingpiac az idén, a bővülés azonban elsősorban az eszközök, köztük a járművek drágulásával magyarázható, az új szerződések száma ugyanis mindössze 1 százalékkal emelkedett.
Pénzügyi szektor Joe Biden döntött: a Fed elnök folytathatja a munkát?
Privátbankár.hu | 2021. november 22. 17:13
Joe Biden amerikai elnök hétfőn bejelentette, hogy Jerome Powellt újabb - második - négyéves ciklusra jelöli a Federal Reserve (Fed) elnöki posztjára, ezzel is elismerve Powell érdemeit a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett brutális recesszió alatt, amikor a Fed rendkívül alacsony kamatláb-politikája segített megerősíteni a bizalmat és újjáéleszteni a munkaerőpiacot.
Pénzügyi szektor A vég leselkedik a hazai pénzügyi közvetítőkre?
Eidenpenz József | 2021. november 20. 14:55
Fintech vagy bank? A magyar hivatali és jogi nyelv annyira messze van tőlünk, mint Makó az Antarktisztól, a bürokrácia nyomasztó. Nagy szükség lenne egy átfogó rizsacsökkentésre, de ez csak a jéghegy csúcsa. Az igazi kérdés, amíg még aktuális egyáltalán, hogy a hagyományos bankok és hivatalok vannak értünk, vagy mi vagyunk őértük.  A piac majd eldönti? (Jegyzet.)
Pénzügyi szektor Már csak pár napig igényelhető a kamatmentes gyorskölcsön
Privátbankár.hu | 2021. november 16. 13:02
Az MFB a 10 éves futamidőre szóló, maximum 10 millió forintos hitelt a világjárvány gazdasági hatásait leginkább megszenvedő ágazatokban működő vállalkozások számára dolgozta ki.
Pénzügyi szektor Minden harmadik bankszámlát online nyitottak a K&H-nál
Privátbankár.hu | 2021. november 16. 09:14
A bankszámlanyitások jelentős része az online térbe költözött. A K&H-nál a harmadik negyedévben az összes bankszámlanyitás 33 százaléka digitálisan, a mobilapplikáción keresztül történt - közölte a pénzintézet.
Pénzügyi szektor K&H: 59 milliárd forint nyereség kilenc hónap alatt
Privátbankár.hu | 2021. november 15. 14:23
A K&H Bank 59 milliárd, a K&H Biztosító pedig 4,8 milliárd forintos adózás utáni eredményt ért el 2021 első kilenc hónapjában.
Pénzügyi szektor A hitelmoratóriumban lévők is felvettek új hiteleket
Privátbankár.hu | 2021. október 22. 10:36
A jegybank alelnöke is kiemelte – csak az vegye igénybe a hitelmoratórium hosszabbítását, akinek valóban szüksége van rá.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló