<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
7p

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

Enyhe pluszban vannak a tőzsdeindexek Európában, de Budapesten a Richter száguldása átlag feletti indexemelkedést okozott. A piacok az amerikai politikán és vírushíreken rágódnak, miközben új fejleményekre várnak. Meghatározták a Zoom Video eladási árát. A Tesla megjelent Indiában, a Facebook pedig védekezésre kényszerül a WhatsApp alkalmazás adatvédelme kapcsán.

Kivárásos hangulat érződik ma a tőzsdéken, ami nem is csoda annak fényében, hogy holnap Joe Biden új amerikai elnök beszédet tart, amelyben gazdasági terveiről fog részleteket elárulni. Közben újabb kísérletet tesznek Donald Trump elnök idő előtti elmozdítására. A járvánnyal kapcsolatos hírek nem túl jók, Németországban a kancellár felvetette, hogy legalább március végéig maradhatnak a mozgási korlátozások.

Az európai tőzsdék 1-3 ezrelékes indexemelkedést mutatnak, hasonló az amerikai határidős indexek változása is. Varsóban esés van, Budapesten viszont 1,1 százalékos emelkedést mutat az index. Ez főleg a Richter 4,3 százalékos ugrásának köszönhető. A Mol 0,6, a Telekom 0,3 százalékkal megy fel, az OTP viszont 0,6 százalékkal esik.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

A forint kissé gyengül, 359,20 az euró, 60 fillérrel van a tegnap esti ára fölött. A dollár minimális mértékben gyengül, szerény pluszban járnak a nemesfémek és az olaj. Nemsokára jön a Fed bézs könyve és az amerikai inflációs adat, amelyek megmozgathatják a kötvényhozamokat, a dollárt, és esetleg a részvénypiacokat is.

A lengyelek mozdíthatják el ma a forintot

A forint is a lengyel jegybankra figyelhet ma az Erste Befektetési Zrt. szerint.

A mai lengyel kamatdöntést és kommunikációját kiemelt érdeklődés övezi, ugyanis decemberben a lengyel jegybank hasonló szinten már interveniált a zloty erősödésének megállítása érdekében. A lengyel döntés pedig a zloty-val jellemzően együtt mozgó forintra is hatással lehet. Tegnap nagyot erősödött a forint, az EUR/HUF 359-ig esett, letörve a rövidtávú mozgóátlagokat. Az MNB bejelentette, hogy a Növekedési Kötvényprogram összegét növeli, valamint a program több paraméterén is lazít. A bejövő európai makroadatok komor képet festenek.

Nem lesz idén 370 felett az euró?

Lesz-e 370 felett az EUR/HUF? – teszi fel a kérdést a Danube Capital blog. Az MKB Elemzési Központja elkészítette előrejelzését, megadva a választ. Ebben év végére 355 forintos euró/forint és 293,4 forintos dollár/forint szerepel. (Tavaly év végén 365, illetve 297 körül voltak az MNB-középárfolyamok.) A 2022-es év végére pedig már csak 352, illetve 290,9 forintot várnak.

Az MNB nyilatkozatai alapján rövid távon nem várható további alapkamat-csökkentés. Az MNB további finomhangolásokat végezhet a monetáris politikai eszköztáron. Nem várható tartósan magas infláció. A járvány első hullámához képest kevésbé volatilis, alacsonyabb EUR/HUF-árfolyampályára számítunk, de kockázatot jelent a koronavírus-járvány elhúzódása (a vírus mutációja, oltások elhúzódása), ami a piacokon újabb turbulenciák forrása lehet írják.

Eurócentek (Pixabay.com)Eurócentek (Pixabay.com)

Jön a Zoom-kibocsátás, lezárult az Affirm-IPO

Másodlagos részvénykibocsátásra készül a Zoom. A vállalat korábbi bejelentése szerint 1,5 milliárd dollár tőkét szeretnének bevonni, de tegnap meghatározták az árat, 340 dolláron, ami már 1,75 milliárdot jelent. A Zoom részvények árfolyama kezdetben esett, de végül a szerdai tegnapi kereskedés során 5,7 százalékot emelkedett, 356,81 dollárra.

Magasan IPO-zott a PayPal társalapítója által létrehozott Affirm (AFRM) írta az Equilor Befektetési Zrt. A vállalat ingyenes részletfizetési megoldásokat kínál, ahol a felhasználók saját maguk oszthatják fel a részleteket. Korábban 33-38 dolláros árfolyamon vezették volna be a tőzsdére a vállalat részvényeit, ezt az IPO előtt aztán végül felfele módosították 41-44 dollárra, de a jelentős kereslet miatt még az utóbbi sávot is túlszárnyalta az Affirm és végül 49 dolláron került tőzsdére. Az ügylet során 1,2 milliárd dollár tőkét sikerült bevonni.

Bejegyezték a Tesla vállalatát Bengaluruban

A Tesla elindítja indiai leányvállalatát “Tesla India Motors And Energy Private Limited” néven, Bengaluru (Bangalore) városban, Karnataka államban – írta a SeekingAlpha. Kineveztek három igazgatót is. A Tesla indiai terjeszkedéséről már 2016 óta szállingóztak pletykák és információk.

Az ETAuto december végi híre szerint a kínálat a legnagyobb szériában értékesített Model 3-al indul, amelyre januárban már lehet rendeléseket leadni és júniusban szállítanák az első darabokat.

Menekülnek a Whatsapp-felhasználók?

A WhatsApp tisztázza az adatvédelmi irányelveit, miután a felhasználók a titkosított Signal és Telegram alkalmazások felé menekülnek – írta a SeekingAlpha. Ennek előzménye, hogy Elon Musk Tesla-vezér - aki néhány napja a világ leggazdagabb embere - arra biztatta Twitter-követőit, hogy adatvédelmi okokból használják a WhatsApp helyett a Signal üzenetküldő alkalmazást. (Erről itt is írtunk.) A Facebook (FB) most védekezik, közleményt adott ki a január 4-én bejelentett WhatsApp adatkezelési változásokról.

Az adatvédelmi aggályok a Sensor Tower adatai szerint már eddig is arra késztették a felhasználókat, hogy tömegesen álljanak át a riválisokhoz. A Signalt világszerte 8,8 millió alkalommal töltötték le a héten, az előző heti 246 ezer alkalommal szemben. A Telegram letöltései 6,5 ​​millióról 11,9 millióra nőttek, a WhatsApp pedig a bejelentést követően 9,7 millió letöltést regisztrált, ami 14 százalékos csökkenés.

A legújabb frissítések után a Facebook és a WhatsApp megoszt bizonyos fizetési és tranzakciós adatokat a reklámok fellendítése érdekében.

Az AAA… A1 Auto tőzsdére készül

Az Auto1 használtautó-platform eurómilliárdos IPO-t tervez az év elején Frankfurtban – írta az N.Tv.de. Mint emlékezetes, a hasonló profilú, cseh AAA Auto sok éve Budapesten is tőzsdén volt, amíg ki nem vezették.

A tőkeemelésnek egymilliárd eurót kellene hoznia a "wirkaufendeinauto.de" és más online portálok üzemeltetőjének, amint azt a berlini társaság bejelentette. Emellett a meglévő részvényesek is akarnak papírokat eladni. Az Auto1 bevételéből 750 millió eurót szándékozik saját növekedésébe fektetni, a fennmaradó részt pedig átváltható kötvény visszafizetésére fordítja. Az Auto1 lenne az év első tőzsdei bevezetése Németországban.

 

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 17135 17130 17575 -4,62% 0 0 22 721 730 770 Ft 2021-11-26 17:05:29
MOL 2450 2422 2464 -0,97% 0 0 3 761 189 642 Ft 2021-11-26 17:12:50
MTELEKOM 422 422 428 -1,63% 0 0 214 874 344 Ft 2021-11-26 17:07:04
RICHTER 8625 8530 8675 -1,71% 0 0 3 696 449 365 Ft 2021-11-26 17:07:28
OPUS 219 216 222 -1,79% 0 0 71 447 197 Ft 2021-11-26 17:05:07
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Új mutációtól rémültek meg a tőzsdék, jön az AdiVerzum és a NikeLand
Eidenpenz József | 2021. november 26. 11:39
Egy új, dél-afrikai, potenciálisan veszélyes vírusmutáció nagy riadalmat okozott a piacokon, az európai tőzsdék csúnya mínuszban vannak ma délelőtt, és az USA-ban is ez várható. Az árupiacok és a kriptodevizák is pánikolnak. Mit keresnek a metaverzumban a sportszergyártók?
Részvény / Deviza / Áru Egekbe szökött egy kis magyar részvény árfolyama
Privátbankár.hu | 2021. november 25. 17:32
Vegyesen szerepelt ma a BUX, a vezető részvények közül a Mol hatalmasat esett.
Részvény / Deviza / Áru Ma is kamatot emelt az MNB, száguldásba fogott a 4iG
Eidenpenz József | 2021. november 25. 11:56
A mai MNB-tenderen ismét magasabb a kamat, ami a forintot erősítő tényező. Miközben az USA-ban pulykát sütnek ma, az európai tőzsdéken kellemesen optimista a hangulat. Mit csinál majd az új német koalíció? Mely kriptodevizák a legdivatosabbak, és mi az a GameFi?
Részvény / Deviza / Áru Német hadiipari óriás száll be a 4iG-be - 100 milliárdos tőke érkezik a magyar cégbe
Privátbankár.hu | 2021. november 25. 08:55
Háromoldalú előzetes megállapodást kötött Jászai Gellért befektető társasága, a KZF Vagyonkezelő Kft., a 4iG Nyrt., valamint a Rheinmetall AG. 100 miliárd forintot meghaladó tőke érkezhet a vállalathoz.
Részvény / Deviza / Áru Jó napot zártak Budapesten, és ez az OTP-nek köszönhető
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 17:52
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1111,71 pontos, 2,16 százalékos emelkedéssel, 52 535,97 ponton zárt szerdán.
Részvény / Deviza / Áru Nehéz lesz így letörni az olajárat
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 14:21
Kedden sokan gondolták azt, hogy Joe Biden bejelentését, mely szerint 50 millió hordót felszabadítanak a stratégiai tartalékokból, más országok is követik, a plusz kínálat pedig segít letörni az árakat. Ez elsőre nem jött be.
Részvény / Deviza / Áru Újra 370 alatt az euró, de sorsdöntő hír jöhet holnap
Eidenpenz József | 2021. november 24. 11:59
Határozottan 370 alá bukott az euró árfolyama, ez azonban keveset mond a jövőre nézve. Feszült figyelemmel várja a piac, mit lép holnap az MNB, emeli-e újra a kamatot. Az OTP magához tért, egy pletyka szerint az MNB kevésbé sújtott le rá, mint sokan tartottak tőle. Damoklész kardja lebeg a bitcoin felett.
Részvény / Deviza / Áru Menthetetlen a líra, stabilizálódott a forint
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 07:42
A 370-es szint alá került a forint, ami a keddi 372-es történelmi mélyponthoz képest kismértékű erősödést jelent. A tegnapi nap nagy vesztese, a török líra viszont továbbra sem tudja magát összeszedni.
Részvény / Deviza / Áru Jókora mozgások voltak ma a pesti börzén
Privátbankár.hu | 2021. november 23. 18:22
A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek.
Részvény / Deviza / Áru Kedden is volt egy kis tűzijáték a forint piacán
Király Béla | 2021. november 23. 17:35
A hétfői nagy gyengülés után kedden sem tudott erősödni a magyar fizetőeszköz. A forint az euróval szemben a 370-es lélektani szint gyengébb oldalán ragadt.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló