BUX
36 302.78
+0.97%
+350.00
OTP
10 880.00
+4.31%
+450.00
MOL
1 810.00
-1.63%
-30.00
RICHTER
7 030.00
-1.68%
-120.00
MTELEKOM
387.00
+1.84%
+7.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 8. 18:52

Míg Európában az indexek süllyedtek, addig az Egyesült Államokban szerény pluszokat lehet látni, főleg a technológiai szektorban. A BUX szintén emelkedni tudott, ám a forint ismét gyengült. A nap egyik nyertese az arany, amely 1820 dollár fölött új kilencéves rekordokat döntöget. Az ezüst pedig egy hirtelen ugrással átlépte a 19 dolláros határt.

Különbözően viselkednek ma az európai és az amerikai piacok, kontinensünkön az indexek egy százalék körüli süllyedést mutatnak, miközben az USA-ban pluszban vannak. Az ipari részvények az USA-ban csak erőtlenül emelkednek, igazi lendületet a technológiai szektor tud produkálni, 0,9 százalékkal megy fel a Nasdaq Composite index.

Továbbra is a gazdasági adatok és a járványhírek között ingadozik a befektetők figyelme. A gazdaság élénkülésére utaló korai jelek azonban ma túlsúlyban voltak a járvánnyal, a gazdaság újbóli lezárásával kapcsolatos félelmekkel szemben – írta a Reuters. Pedig a legújabb amerikai adatok eléggé ijesztőek, a fertőzöttek száma átlépte a hárommilliót, ami átlagosan már majdnem három személy száz lakosra vetítve. Egyetlen nap alatt több mint 60 ezer új fertőzöttet regisztráltak. Florida, Kalifornia, Hawaii, Misouri, Montana, Oklahoma és Texas egyaránt megdöntötte az előző rekordját az egy nap alatt regisztrált új fertőzések számát tekintve.

Mire jó a gyorsjelentési szezon?

Jövő héten indul be a gyorsjelentési szezon a nagy amerikai bankok jelentésével. A piaci várakozások szerint az S&P 500 társaságainak eredménye 40 százalékkal eshet év/év alapon, legalábbis ezt mutatják a IBES Refinitiv cég által gyűjtött adatok. De az elemzők szerint a Wall Street már a 2021-es évet figyeli, és figyelmen kívül hagyja a 2020-as számokat.

Itthon a BUX index szembemenve Európával 0,5 százalékkal emelkedett. Prágában is volt egy kis emelkedés, miközben Varsó 0,7 százalékos csökkenést mutatott. Az OTP 0,2 százalékkal, a Telekom fél százalékkal süllyedt, a Mol 2,4 százalékkal ment fel, a Richter 0,6 százalékkal emelkedett. A forint ma is gyengült, 90 fillérrel 355,10-re emelkedett az euró. Az arany új kilenc éves csúcson van, 1822 dolláron. Az ezüst egy nagyobb, két százalékos ugrással elérte a 19 dollárt, és két százalékkal ment fel a platina is.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

A kissé romló tőkepiaci hangulatban megint a forint tűnik a leggyengébb láncszemnek, pedig a magyar fundamentumok jobbak, mint számos más régiós országé, s akkor még a járványügyi helyzetről nem is beszéltünk. Úgy tűnik ugyanakkor, hogy az alacsony alapkamat megteszi a hatását. Így a forint újra gyengülő pályára állt az euróval szemben, és ez így is maradhat írta az Erste Ötletgyár hírlevele.

Mi viszi fel az aranyat?

Az utóbbi 14 hónapban negyven százalékkal emelkedett az arany ára, és már nincs messze a 2011-ben beállított, 1920,3 dolláros mindenkori rekordtól – írja a Reuters. Az év végéig el fogjuk érni a kétezer dollárt – idéznek elemzőket Az arany egyértelműen bika piacon mozog. A mozgást a gazdasági és politikai bizonytalanság táplálja, valamint a központi bankok lépései, amelyek a válságra a kamatok visszavágásával és a piacokra öntött friss pénzzel reagáltak.

Aranytárgyak Aranytárgyak

Ez jelentősen megnövelte az inflációs félelmeket. A legtöbb kötvényjellegű, kamatozó befektetés reálhozama, vagyis infláció feletti hozama elolvadt, a reálkamatok negatívak.

A Reuters szerint az aranyat vásároló tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) 734 tonnányi aranyat vásároltak az első félévben, ami közel negyven milliárd dollárt ér. Ez több, mint korábban bármely fél éves időszakban, és a fele annak, amennyi sárga nemesfémet ez idő alatt a világ összes aranybányái kitermeltek – írják a World Gold Council nevű szervezetre hivatkozva.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 221 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 292 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 623 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Megjöttek a vevők a magyar tőzsdére, száguldanak az ipari fémek
Eidenpenz József | 2020. augusztus 10. 18:43
A múlt héthez hasonlóan ma is főleg az amerikai-kínai kapcsolatok romlása és a várható amerikai gazdasági stimulus határozta meg a tőzsdei kereskedést. Ezenkívül jönnek a gyorsjelentések, és miközben a dollár alig mozog, a legtöbb árupiaci termék drágul. Itthon az OTP húzta fel a BUX indexet, de a Telekom és az Opus is szépen megindult. Erősödött a forint, az arany, nagyot ugranak az ipari fémek.
Részvény / Deviza / Áru Ügyes húzás Trumptól, jön a Twit-Tok?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 10. 11:20
Egyelőre bizonytalanok az európai tőzsdék, de összességében több részvény tart lefelé, mint felfelé. A BUX index ismét felül teljesítő, az OTP három-négy százalékkal drágul. Felfelé tartanak az árupiaci termékek, drágul az olaj, az arany, az ezüst és éves csúcsához közelít a bitcoin. Új kérője akadt a TikTok-nak, állítólag a Twitter is tárgyalásokat folytat a tulajjal.
Részvény / Deviza / Áru Tikk-takk, TikTok! Estére feltámadt a Mol
Eidenpenz József | 2020. augusztus 7. 19:01
Európában szerény pluszban, az Egyesült Államokban mérsékelt mínuszban járnak a tőzsdeindexek. Az amerikai munkaerő-piaci adat valamivel jobb lett a vártnál, de ez nem tudta igazán feldobni a hangulatot. A szenátus egyelőre nem egyezett meg a gazdaságélénkítő csomagról, a TikTok után a WeChat betiltását viszont még Amerikában is sokan rossz néven vették. A BUX messze túlteljesítette az összes európai indexet.
Részvény / Deviza / Áru Kárpótolná részvényeseit az OTP
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 7. 12:05
Rendhagyó módon online tájékoztató keretében ismertették az OTP Bank féléves eredményének részleteit, ahol Bencsik László vezérigazgató helyettes azt jelezte, hogy sok ügyfelük nem él a hitelmoratórium lehetőségével. A vezető arra is kitért, hogy szeretnék kárpótolni a részvényeseket azt követően, hogy most nem volt osztalékfizetés.
Részvény / Deviza / Áru Tízmilliárdos OTP-meglepi, plusz két másik ok, amiért nagy nap lesz a mai
Eidenpenz József | 2020. augusztus 7. 11:30
Egyelőre eléggé bizonytalanok vagy enyhén pesszimisták a tőzsdék különböző fontos adatokra és eseményekre várva. A BUX index viszont szépen emelkedik két fontos gyorsjelentés nyomán, a forint pedig minimális mértékben gyengült. Az OTP jelentéséről egyértelműen pozitívan nyilatkoztak az elemzők, a Molé viszont némileg ellentmondásos.
Részvény / Deviza / Áru Pozitív meglepetés az OTP-től
Király Béla | 2020. augusztus 7. 08:12
Az első negyedéves számok után az elemzők óvatos várakozásokat közöltek az OTP eredménye kapcsán. A bank pénteken közzétett beszámolója szerint a konszolidált adózás utáni nyeresége 10 milliárd forinttal haladta meg az elemzői konszenzust. A gazdasági környezet ugyan jelentősen romlott, ám az eredményeket javította, hogy az első negyedéves rekordmértékű tartalékképzés után ezúttal már kisebb összeg elkülönítésére került sor.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus súlyos veszteséget hozott a Molnak
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 7. 06:56
Pénteken tette közzé második negyedéves számait a Mol, amely a második negyedévben 41,5 milliárdos veszteséget szenvedett el. A vállalat ugyanakkor jelezte, hogy a szabad cash flow továbbra is pozitív volt, ami azt jelenti, hogy a veszteségek ellenére is stabil a működésük. A vállalat a második félévre is kedvezőtlen gazdasági környezettel számol.
Részvény / Deviza / Áru Alaposan elintézte a koronavírus a Zwackot, nagy nap lesz a holnapi
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 18:57
Európában fél – egy százalékos mínuszban zártak a vezető tőzsdeindexek, Amerika viszont nem találja az irányt. A BUX index viszont felülteljesítő, 0,9 százalékos pluszban zárt. Erősödött a forint is, tovább menetelnek a nemesfémek, nagyot gyengült viszont a török líra. A Zwack jelentésében töredékére csökkent az eredmény és visszaesett a bevétel a koronavírus miatt. Holnap OTP és Mol jelentés jön.
Részvény / Deviza / Áru Jobb internetkapcsolaton dolgozik a Telekom, sokkot okozhat a tőkepiacon az oltás
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 11:32
Esnek az európai tőzsdeindexek, de a német és a magyar index még tartja magát. Ismét hatalmas mennyiségű gyorsjelentés jött, a magyar brókercégek enyhén negatív meglepetésnek tartják a Magyar Telekom számait. Határozottan gyengül a forint, tart az arany és az ezüst menetelése. A TikTok Európában is meg akarja vetni a lábát. Az oltás nagy felfordulást okozhat a tőkepiacokon.
Részvény / Deviza / Áru Végre megindult a BUX, Amerika helyett Kínában rendezik a gigakibocsájtást
Eidenpenz József | 2020. augusztus 5. 18:57
Szerdán is jó volt a hangulat a tőzsdéken, az európai és az amerikai részvénypiacok egyaránt fél százalék körüli pluszt értek el átlagosan. Jött néhány jó makróadat, és a gyorsjelentések által rajzolt kép is kedvezőbb volt, mint az előző napon. Új csúcsokra érkezett az arany, folytatja erősödését az ezüst és a platina. Végre megindult a BUX is.
hírlevél