BUX
36 302.78
+0.97%
+350.00
OTP
10 880.00
+4.31%
+450.00
MOL
1 810.00
-1.63%
-30.00
RICHTER
7 030.00
-1.68%
-120.00
MTELEKOM
387.00
+1.84%
+7.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 7. 19:04

Megszakadt a napokig tartó emelkedő trend a világ legfontosabb tőzsdéin, az európai indexek egész nap mínuszban jártak, Amerika is eséssel kezdett. Valamelyest javítani tudott a rossz hangulaton, hogy a Citigroup emelte az év végére vonatkozó részvénypiaci várakozásait, és jött egy viszonylag kedvező munkaerő-piaci adat is. Az arany több mint kilenc éve nem látott csúcson van, a forint viszont újra gyengülő pályára állt.

Ma egész nap mínuszban voltak a vezető tőzsdék, az amerikai részvénypiacon megszakadt egy öt napig tartó, régen nem látott emelkedő trend. A délelőtti állapothoz képest az európai zárás valamivel kisebb esést jelentett. A német DAX index 0,9, a francia mutató 0,7, A brit index pedig másfél százalékos eséssel búcsúzott.

Amerikában is mínuszban kezdtek az indexek, de ez azután később mérséklődött. Este hat körül az S&P 500 0,2, a Dow Jones ipari átlag 0,8 százalékos mínuszban volt. A Nasdaq Composite viszont megint emelkedni tud, 0,2 százalékkal, lehet, hogy ma is új rekordot dönt.

Napon belül kilőtt az arany

Budapesten a BUX index két százalékos mínuszban búcsúzott, a vezető részvények hasonlóan viselkedtek. Az OTP 2,4 százalékkal 10 1940 forintra, a Richter százalékban ugyanennyivel 6655-re, a Mol két százalékkal 1822 forintra esett. A Telekom és az Opus záróára ezúttal nem változott. A forint gyengült, majdnem két forinttal drágább lett az euró, 353,9 az ára.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

Újra megindult az arany, 0,8 százalékkal 1807,7 dollárra ment fel. Ráadásul úgy, hogy délelőtt még hasonló mértékű mínuszban volt. A sárga fém 2011 ősze óta nem látott magasságokban jár, vagyis bő kilenc éves csúcson. Közel három százalékkal ugrik a platina árfolyama és valamelyest erősödik az ezüst is.

Grafikon: Az arany (GC), a Nasdaq 100 (NDX) és a Dow Jones Ipari Átlag (DJI) egy éve. (Tradingview.com) Grafikon: Az arany (GC), a Nasdaq 100 (NDX) és a Dow Jones Ipari Átlag (DJI) egy éve. (Tradingview.com)

Az arany végső soron már tavaly május óta emelkedő trendben mozog, sőt mások szerint valójában 2016 óta. A koronavírus-járvány, a központi bankok ezzel kapcsolatos pénzmennyiség-bővítő intézkedései azonban tovább növelték iránta a keresletet. A tovább eső kamatok, kötvényhozamok és a viszonylag gyenge dollár is segítik a nemesfémeket.

Pesszimista az EB

A rossz részvénypiaci hangulat egyik oka az volt, hogy az Európai Bizottság lefelé módosította az EU GDP-jére vonatkozó becslését a következő 18 hónapra. Az idén az eurózónában 8,7 százalékos lehet a zsugorodás a korábban várt 7,7 helyett. A következő évre pedig 6,1 százalékos emelkedést várnak 6,3 százalék helyett.

A közzétételre azért is vártak a piacok, mert tavasszal úgy tűnt, hogy az akkori becslés gyakorlatilag találgatásokon alapult. Szinte nem is léteztek még ugyanis számok a karantén hónapjainak gazdasági teljesítményéről. Most a konkrétabb adatok ismeretében tudták az új prognózist elkészíteni. (Lásd még: Sötét jövőt és nehéz kilábalást jósol az Európai Bizottság, Katasztrofális helyett csak rémes hatással lehetett a koronavírus az euróövezeti gazdaságokra)

A Citigroup célárat emelt

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos amerikai adatok továbbra sem megnyugtatók, egyes államokban új és új rekordokat jegyeznek fel. Valamelyest segített azonban az amerikai részvényeknek az, hogy a Citigroup emelte az S&P 500 index év végi értékére vonatkozó becslését. Azzal az indoklással, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve lépései folyamatosan támogatni fogják a részvénypiacot. (Ugyanez támogatja a nemesfémeket is - a szerk.) Jött egy viszonylag kedvező amerikai munkaerő-piaci adat, bár már kicsit régi, májusra vonatkozik. Eszerint 5,4 millióval nőtt a rendelkezésre álló állások száma az áprilisi ötmillióról, meghaladva ezzel az elemzők 4,5 milliós várakozását.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 221 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 292 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 623 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Megjöttek a vevők a magyar tőzsdére, száguldanak az ipari fémek
Eidenpenz József | 2020. augusztus 10. 18:43
A múlt héthez hasonlóan ma is főleg az amerikai-kínai kapcsolatok romlása és a várható amerikai gazdasági stimulus határozta meg a tőzsdei kereskedést. Ezenkívül jönnek a gyorsjelentések, és miközben a dollár alig mozog, a legtöbb árupiaci termék drágul. Itthon az OTP húzta fel a BUX indexet, de a Telekom és az Opus is szépen megindult. Erősödött a forint, az arany, nagyot ugranak az ipari fémek.
Részvény / Deviza / Áru Ügyes húzás Trumptól, jön a Twit-Tok?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 10. 11:20
Egyelőre bizonytalanok az európai tőzsdék, de összességében több részvény tart lefelé, mint felfelé. A BUX index ismét felül teljesítő, az OTP három-négy százalékkal drágul. Felfelé tartanak az árupiaci termékek, drágul az olaj, az arany, az ezüst és éves csúcsához közelít a bitcoin. Új kérője akadt a TikTok-nak, állítólag a Twitter is tárgyalásokat folytat a tulajjal.
Részvény / Deviza / Áru Tikk-takk, TikTok! Estére feltámadt a Mol
Eidenpenz József | 2020. augusztus 7. 19:01
Európában szerény pluszban, az Egyesült Államokban mérsékelt mínuszban járnak a tőzsdeindexek. Az amerikai munkaerő-piaci adat valamivel jobb lett a vártnál, de ez nem tudta igazán feldobni a hangulatot. A szenátus egyelőre nem egyezett meg a gazdaságélénkítő csomagról, a TikTok után a WeChat betiltását viszont még Amerikában is sokan rossz néven vették. A BUX messze túlteljesítette az összes európai indexet.
Részvény / Deviza / Áru Kárpótolná részvényeseit az OTP
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 7. 12:05
Rendhagyó módon online tájékoztató keretében ismertették az OTP Bank féléves eredményének részleteit, ahol Bencsik László vezérigazgató helyettes azt jelezte, hogy sok ügyfelük nem él a hitelmoratórium lehetőségével. A vezető arra is kitért, hogy szeretnék kárpótolni a részvényeseket azt követően, hogy most nem volt osztalékfizetés.
Részvény / Deviza / Áru Tízmilliárdos OTP-meglepi, plusz két másik ok, amiért nagy nap lesz a mai
Eidenpenz József | 2020. augusztus 7. 11:30
Egyelőre eléggé bizonytalanok vagy enyhén pesszimisták a tőzsdék különböző fontos adatokra és eseményekre várva. A BUX index viszont szépen emelkedik két fontos gyorsjelentés nyomán, a forint pedig minimális mértékben gyengült. Az OTP jelentéséről egyértelműen pozitívan nyilatkoztak az elemzők, a Molé viszont némileg ellentmondásos.
Részvény / Deviza / Áru Pozitív meglepetés az OTP-től
Király Béla | 2020. augusztus 7. 08:12
Az első negyedéves számok után az elemzők óvatos várakozásokat közöltek az OTP eredménye kapcsán. A bank pénteken közzétett beszámolója szerint a konszolidált adózás utáni nyeresége 10 milliárd forinttal haladta meg az elemzői konszenzust. A gazdasági környezet ugyan jelentősen romlott, ám az eredményeket javította, hogy az első negyedéves rekordmértékű tartalékképzés után ezúttal már kisebb összeg elkülönítésére került sor.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus súlyos veszteséget hozott a Molnak
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 7. 06:56
Pénteken tette közzé második negyedéves számait a Mol, amely a második negyedévben 41,5 milliárdos veszteséget szenvedett el. A vállalat ugyanakkor jelezte, hogy a szabad cash flow továbbra is pozitív volt, ami azt jelenti, hogy a veszteségek ellenére is stabil a működésük. A vállalat a második félévre is kedvezőtlen gazdasági környezettel számol.
Részvény / Deviza / Áru Alaposan elintézte a koronavírus a Zwackot, nagy nap lesz a holnapi
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 18:57
Európában fél – egy százalékos mínuszban zártak a vezető tőzsdeindexek, Amerika viszont nem találja az irányt. A BUX index viszont felülteljesítő, 0,9 százalékos pluszban zárt. Erősödött a forint is, tovább menetelnek a nemesfémek, nagyot gyengült viszont a török líra. A Zwack jelentésében töredékére csökkent az eredmény és visszaesett a bevétel a koronavírus miatt. Holnap OTP és Mol jelentés jön.
Részvény / Deviza / Áru Jobb internetkapcsolaton dolgozik a Telekom, sokkot okozhat a tőkepiacon az oltás
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 11:32
Esnek az európai tőzsdeindexek, de a német és a magyar index még tartja magát. Ismét hatalmas mennyiségű gyorsjelentés jött, a magyar brókercégek enyhén negatív meglepetésnek tartják a Magyar Telekom számait. Határozottan gyengül a forint, tart az arany és az ezüst menetelése. A TikTok Európában is meg akarja vetni a lábát. Az oltás nagy felfordulást okozhat a tőkepiacokon.
Részvény / Deviza / Áru Végre megindult a BUX, Amerika helyett Kínában rendezik a gigakibocsájtást
Eidenpenz József | 2020. augusztus 5. 18:57
Szerdán is jó volt a hangulat a tőzsdéken, az európai és az amerikai részvénypiacok egyaránt fél százalék körüli pluszt értek el átlagosan. Jött néhány jó makróadat, és a gyorsjelentések által rajzolt kép is kedvezőbb volt, mint az előző napon. Új csúcsokra érkezett az arany, folytatja erősödését az ezüst és a platina. Végre megindult a BUX is.
hírlevél