TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A részvényeknek nem volt ma jó napjuk, nálunk főleg a Mol esett, míg az OTP ismét emelkedni tudott. A forintot nem nagyon hatotta meg az MNB újabb intézkedése, a dollár erős, az olaj lefelé tart, a font gyengült. A gyorsjelentések mozgatják a piacot, ma jön az Apple.
Kép forrása: MTI

Úgy tűnik, főleg a gyorsjelentések mozgatják most a részvényeket, nem csoda, van belőlük annyi, hogy felsorolni is elég. Nemsokára jön például a Deutsche Banké, kérdés, mekkora piacvesztést és bevételcsökkenést kell a megtépázott banknak elszenvednie. Talán ezért szakadt az árfolyam nap közben három százalékkal is, a nap végén beérte 1,6 százalékkal. Leginkább azonban az egészségügyi részvények süllyedtek.

A nap végére a német DAX alig változott, a francia CAC 0,3 százalékkal esett, a brit index 0,4 százalékkal emelkedett. Eközben azonban az angol font is hasonló mértékben esett, míg a Lordok Házában az angol jegybank vezetése referált a Brexit várható hatásairól. Az sem tehetett jót a brit devizának, hogy a skótok nagyon mozgolódnak, nem akarnak távozni az EU-ból.

A BUX index a nap elején még volt pluszban, de végül 0,3 százalékos eséssel végzett. A Mol esett nagyobbat, 1,5 százalékkal 18 050 forintra, míg az OTP 0,7 százalékkal 7850-re ment fel. A Richter negyed százalékkal 6025 forintra, a Telekom egy százalékkal 467-re süllyedt.

A forint az MNB azon bejelentésére, hogy szűkíti kissé a kamatfolyosót, valamelyest gyengült, de inkább csak a reggeli állapotához képest. Az esti 308,70 forintos árfolyam már csak 20-30 fillérrel magasabb a hétfő estinél. A dollár nap közben átmenetileg erősödött egy nagyot, ezzel is magyarázzák, hogy az olaj árfolyama esni kezdett. Egy százalék körüli süllyedés után a WTI 49,90, a Brent 50,80 dollár körül van.

Az amerikai fogyasztói hangulat októberben a vártnál jobban esett a kutatások szerint. A főbb amerikai indexek talán emiatt is 0,3-0,5 százalékos esésnél tartanak. Ma piaczárás után teszi közzé az Apple negyedéves gyorsjelentését.

Az Equilor közleménye szerint a várakozásoknak megfelelően „az MNB Monetáris Tanácsa nem változtatott az irányadó alapkamaton, azonban a kamatfolyosó felső szélét 10 bázisponttal, 1,15%-ról 1,05%-ra csökkentette. A forint piacán a várakozásaink szerint az év vége felé nem a fenti tényezők lesznek majd meghatározóak, inkább a nagyobb külföldi jegybankok intézkedései befolyásolhatják az árfolyamot” - írják.

A KBC Equitas szerint bár az elemzők egyre inkább egyetértenek abban, hogy elérte a csúcsot az amerikai autóipar, ennek egyelőre még nyoma sem látszott sem a Fiat Chrysler, sem a General Motors legutóbbi negyedévében. A GM rekord harmadik negyedéves bevételt ért el, a Fiat Chrysler pedig idén már másodjára emelte meg év végi profitcélját. Ennek ellenére a Fiat csak egy százalékkal emelkedett, a GM pedig közel négy százalékkal esett.

A felszín alatt átalakul a magyar kötvénypiac az Equilor blogja szerint, a külföldi befektetők visszatértek, a rövid lejáratú állampapírok szerepe csökkent és egyre inkább a hazai befektetők terepévé váltak.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Az autóipari munkahelyeket megszüntetik, ugye?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 28. 19:15
Sorra jönnek hírek német autógyárak és beszállítóik foglalkoztatotti létszámának csökkentéséről, gyáregységek bezárásáról. Közben azonban az iparági jövőjét sok szakember viszonylag pozitívan látja, mert erős például a kínai export. Mi az oka ennek a kettősségnek? Lehet, hogy a koronavírus csak ürügy a leépítésekre? Lehet, hogy ezek az állások eleve megszűnésre voltak ítélve?
Részvény / Deviza / Áru Felrobbant a Mol, elszállt az OTP
Király Béla | 2020. szeptember 28. 18:59
Pozitívra váltott a nemzetközi tőzsdei hangulat, amelynek a magyar tőzsde nagy nyertese lett. A hétfői kereskedésben az OTP és a Mol is jelentős emelkedéssel zárt.
Részvény / Deviza / Áru Benzin– és dízeltilalom jöhet Németországban, szárnyakat kapott a Mol
Eidenpenz József | 2020. szeptember 28. 11:54
Remekül kezdődött a hét a tőzsdéken, ami jó kínai ipari adatoknak és a vállalatfelvásárlási hullámnak köszönhető, de az amerikai mentőcsomaggal kapcsolatos reményeknek is. Európát a német index vezeti, de a BUX sem maradt le tőle sokkal. A Molt valószínűleg a sajátrészvény-vásárlásokról szóló hír mozgatta meg. Felmerült, hogy idővel Németországban is be kéne szüntetni a hagyományos üzemanyagú autók eladását.
Részvény / Deviza / Áru Megroggyant a forint, merre tovább, MNB? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 25. 19:32
Izgalmas hét volt a devizapiacon, a forint ugyanis felült a hullámvasútra, amelynek tempóját részben az MNB lépései határozták meg.
Részvény / Deviza / Áru Eladták a CIG Pannónia negyedét, Dánia felhajtja a Tesla árát
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 18:58
Európában rossz volt a hangulat, a fontosabb tőzsdék mínuszban zártak, a BUX index éppen hogy pluszban tudott maradni. De legalább négy részvényünkből három pluszban zárt. Bejelentették a CIG Pannónia Életbiztosító eladását, a vevőt egy nagyon híres dunántúli faluban jegyezték be. Dániában nagyon drága lesz a Tesla.
Részvény / Deviza / Áru Megszületett egy láthatatlan euró/forint árfolyamplafon?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 12:33
A BUX index ma ledolgozta a tegnapi csúnya esés több mint felét, ismét 9000 fölött jár az OTP és javított a Mol is. Európában valamivel több a mínusz a tőzsdéken, mint a plusz, de nincs határozott irány. A forint enyhén erősödik, elemzők szerint azért, mert egy bizonyos sávban az MNB közbeléphet. Warren Buffet meglepően régimódi befektetést eszközölt.
Részvény / Deviza / Áru El sem hinnéd, melyik két országban volt ma kamatemelés
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 18:51
A rossz hír lett a jó hír, a munkanélküli kérelmek meglehetősen magas száma ellenére Amerikában felfelé indultak el a tőzsdeindexek. Arra számítanak, hogy a rossz adatok kikényszerítik a gazdaságpolitikusok válaszlépéseit. A BUX 1,9 százalékos eséssel zárt, a Mol és az OTP húzta le. A forint kissé erősödni tudott, ehhez azonban az MNB közbelépésére is szükség volt.
Részvény / Deviza / Áru Támadó üzemmódban a német elektromosautó-gyártók, csökkentették a Mol célárát
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 11:20
A tegnap esti csúnya amerikai esés után ma Európában és Ázsiában is lefelé tartanak az indexek. A fő okok a járvány terjedése és az amerikai mentőcsomag hiánya lehetnek. A BUX is süllyed, főleg a Mol húzza le. Egy elemző csökkentette a Mol-ra vonatkozó célárát és az egész piacot pesszimistán látja. A Tesla beperli az amerikai kormányzatot a Kínával szemben kivetett büntetővámok miatt.
Részvény / Deviza / Áru Óriási részvénykibocsátás készül, nemsoká 370 lehet az euró
Eidenpenz József | 2020. szeptember 23. 18:44
Az európai tőzsdék még pluszban tudtak végezni, de elromlott a hangulat az amerikai értékpapír-piacon, elsősorban a technológiai részvényeket adják. Jött egy kellemetlen adat az amerikai gazdasági aktivitásról, sokan már a karácsonyi szezont temetik. Jött egy ígéretes hír az egyik oltóanyagról, de tönkremehet néhány német bank. Kilenc százalékkal esik a Tesla, gyengécske a forint.
Részvény / Deviza / Áru Bárki is vezeti az informatikai robbanást, ez a cég benne lesz a sűrűjében
MFC Equity | 2020. szeptember 23. 15:11
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat 7. részében a Lam Research vállalatot elemzik, amely sokat profiltálhat a növekvő adatigényekből a felhőalapú számítástechnika térnyerésével.
Friss
hírlevél