TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A múlt héthez hasonlóan ma is főleg az amerikai-kínai kapcsolatok romlása és a várható amerikai gazdasági stimulus határozta meg a tőzsdei kereskedést. Ezenkívül jönnek a gyorsjelentések, és miközben a dollár alig mozog, a legtöbb árupiaci termék drágul. Itthon az OTP húzta fel a BUX indexet, de a Telekom és az Opus is szépen megindult. Erősödött a forint, az arany, nagyot ugranak az ipari fémek.

Lanyha kezdés után valamelyest javítottak a nap folyamán az európai tőzsdeindexek, a német vezető index 0,1, a francia 0,4, a londoni 0,3 százalékkal emelkedett a nap végére. Az Egyesült Államokban az ipari részvények szerepelnek jobban, a Dow Jones egy százalékos pluszban van. Közben a technológiai papírok Nasdaq Composit indexe 0,7 százalékos esést mutat. Így a Dow Jones több mint öt hónapos csúcsra érkezett. Ez lehet egy korrekciója annak, hogy mostanában a technológiai részvények teljesítettek felül és a Nasdaq sorra döntötte a történelmi rekordokat.

Itthon a BUX index egy százalékkal emelkedett, főleg az OTP 4,3 százalékos ugrásának hatására. De a Magyar Telekom 1,8 százalékos emelkedése is segítette, az Opus pedig 5,5 százalékkal ment fel. A CIG Pannonia 6,3 százalékkal ugrott meg. A mérleg másik serpenyőjében a a Richter 1,7 és a Mol 1,6 százalékos süllyedése volt.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

Megint drágulnak a fémek

Erősebb a forint, az euró 1,3 forinttal lett olcsóbb, így az árfolyam 344,70. A dollár erősödött az euróhoz képest, a keresztárfolyam 1,1750. Ismét emelkedett az arany 0,6 százalékkal, de igazán nagyot az ipari fémek mentek. Nagyrészt ipari fémnek számít az ezüst, amely öt százalékkal 28,97 dollárra ugrott. A palládium hat és fél, a platina 4,3 százalékkal drágult meg. A réz is 2,6 százalékkal ment fel.

Magyarországon a napokban szintet lépett a koronavírus-esetszám:

 

 

Az olaj másfél-két százalékos emelkedése miatt az olajtársaságok is jól szerepeltek. Németországban a Deutsche Bank 3,6 százalékos drágulása és a Varta akkumulátor-gyártó 4,7százalékos emelkedése volt kiemelkedő. Az utóbbi pár napja megegyezett a Samsunggal. Most új pletyka, hogy autó-akkumulátorokat is gyártana.

 

 

Véget ért a BUX korrekciója

Megjöttek a vevők a magyar piacra, így véget ért a korrekció a BUX-nál az Erste Befektetési Zrt. szerint.

Azzal, hogy az index áttörte a rövidtávú mozgóátlagokat és a 35 900 környékén lévő technikai szintet, hivatalosan is véget vetett a június közepe óta tartó korrekciónak. A következő ellenállás 37 434 pontnál található, ezt követően pedig gyakorlatilag a 200 napos mozgóátlag kerülhet célkeresztbe írják. Megtartották a 10 ezer környéki szintek az OTP árfolyamát, ahonnan egy jó negyedéves gyorsjelentést követően el is tudott rugaszkodni. Így a trendcsatorna tetejét ostromolja.
A
Molnál megjöttek a vevők. Bár a júliusi finomítói marzsok sem voltak túl acélosak, a negyedéves jelentés inkább megnyugtató lehetett. Ezzel az árfolyam hosszú idő után át tudta verekedni magát a 20, 30 napos mozgóátlagokon, ami teret adhat további emelkedésre. Megindult a Telekom is, de falba ütközött a Richter.

A KBC Equitas is élénkülést lát a hazai tőzsdén.

A négy legnagyobb magyar blue chip letudta a második negyedéves gyorsjelentését, amelyek összességében inkább pozitív meglepetéseket okoztak. A hét második felére így javult a hangulat, ami ma is kitart. A pénteki jelentés után ismét erőteljes emelkedésben jár az OTP, a BUX indexet egy százalékos pluszba húzta fel. Így a magyar tőzsdeindex felülteljesítőnek mondható. A BUX ráadásul a technikailag fontos 50 napos mozgóátlagot és a 36 ezer pontos szintet is a maga mögött hagyhatja, ha a zárásig kitart a lendület. (Kitartott, a BUX 36 303 ponton zárt – a szerk.)

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Megbízhatatlanok a Tesla-modellek?
Eidenpenz József | 2020. november 27. 18:50
Alacsony forgalom mellett ugyan, de szépen emelkednek az indexek a nyugati tőzsdéken. A Mol húzta fel a BUX-ot, az OTP nem igazán tudta, merre menjen, a forint gyengült kissé. A Tesla-modellek megbízhatóságát egy amerikai fogyasztóvédelmi szervezet csúnyán lepontozta a tulajdonosok jelzései alapján. De a papír csak száguld.
Részvény / Deviza / Áru Mindenkit mosolyra fakaszt ez a cég – a vevőket és a részvényeseket is
MFC Equity | 2020. november 27. 18:04
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat következő részében az Align Technology nevű vállalatot járják körül a szakértők, amely forradalmi fogszabályzóinak köszönhetően nagy növekedésnek nézhet elébe. 
Részvény / Deviza / Áru Jön végre az elektromos népautó?
Eidenpenz József | 2020. november 27. 12:01
Szerény pluszban vannak az európai tőzsdék, itthon a Richter és a Mol tud emelkedni. A Ford és a Volkswagen is új elektromos modellt tervez, az utóbbi valóságos népautó lehet 20 ezer eurós kezdő árával. Az Apple és a Foxconn elköltözteti a gyártást Kínából, a Tesla viszont újabb gyárat kezd építeni ugyanott.
Részvény / Deviza / Áru 30 ezer autót hív vissza a Mercedes, alulteljesített a Mol
Eidenpenz József | 2020. november 26. 19:03
A hálaadás-nap és a fekete péntek a szokásosnál visszafogottabb ugyan, de így is komoly következményekkel járhat a kiskereskedelemben és a vírus terjedésében. Az európai indexek és a BUX nyugodtak voltak, Pesten a Mol húzta vissza a mutatót. Károsanyag-kibocsátásuk miatt hívja vissza járműveit a Mercedes.
Részvény / Deviza / Áru Kiugró OTP-célár jött ki, a Nio az új kedvenc
Eidenpenz József | 2020. november 26. 11:54
Miközben Amerikában pulykasütögetéssel vannak elfoglalva, emelkednek a német technológiai részvények. Az online cégek profitálhatnak abból, hogy szigorítanak a járványügyi előírásokon Németországban. A német fogyasztói bizalom viszont nagyon rossz lett. Alig emelték meg az elemzők a Teslára és a Nióra vonatkozó céláraikat, az élet máris túlszaladt rajtuk, az árfolyam lehagyta az ajánlásokat.
Részvény / Deviza / Áru Mit tett a járvány a Mollal? A hulladékból csinálna bombaüzletet a cég
Privátbankár.hu | 2020. november 26. 10:39
Az olajipar a leggyengébben teljesítő szektor 2020-ban a részvénypiacokon, ami a Mol árfolyamán is meglátszik, mostanra viszont a jobban teljesítők közé került a társaság. Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató szerint ez a petrolkémiának és a kiskereskedelemnek köszönhető. A jövőben jobban ráfekszenek a hulladékkezelésre.
Részvény / Deviza / Áru Musk parkolási gondja miatt jöhet a kompakt Tesla, óvakodj a bitcoin-klónoktól!
Eidenpenz József | 2020. november 25. 18:52
Nem találják az irányt ma a tőzsdék az amerikai szünnap előtt, a hagyományos szektorok részvényei inkább süllyednek, a technológiai papírok viszont emelkednek New Yorkban. Európában is vegyes képet mutatnak az indexek, a BUX is alig változott. Elon Musk az Európaiaknak szánt kompakt Teslát tervez, Buffett pedig valami nagy dobásra készül.
Részvény / Deviza / Áru Extrém-e az optimizmus a tőzsdéken? Csúcsra járnak a német lakásárak
Eidenpenz József | 2020. november 25. 12:27
Ma egyelőre takaréklángon működnek a tőzsdék Európában, de a nap folyamán még fontos hírek érkeznek. Két részvényünk pluszban, kettő mínuszban, a forint pedig gyengül. A tőzsdéket annyi pozitív behatás érte az utóbbi napokban, hogy ezt nehéz lesz überelni, miközben holnap az USA-ban Hálaadás lesz. Négy éve nem ugrottak ekkorát a lakásárak Németországban.
Részvény / Deviza / Áru Felrobbantak a piacok: rekordszint körül a Bitcoin, történelmi csúcson a Dow
Király Béla | 2020. november 24. 18:47
A befektetők úgy vásárolnak, mintha nem lenne holnap, számos eszköz állított fel kedden újabb történelmi rekordot, vagy közelítette még látványosan az évekkel korábban felállított csúcsszintet. A járvány várható kezelése, a potenciális vakcinákról érkező kedvező hírek nagyot lendítettek a piacokon.
Részvény / Deviza / Áru Nem Trump lelépése az egyetlen dolog, aminek ma lehet örülni a piacon
Gáspár András | 2020. november 24. 11:22
Trump ujjait egyesével kell lefejteni a kormányrúdról, de lassan csak beletörődik abba, hogy át kell adnia a hatalmat - a befektetők örülnek a bizonytalanság elmúlásának, és a tömeges oltások közeledtével a gyors gazdasági fellendülésben bíznak, amit az USA-ban egy régi ismerős arc pénzügyminiszteri kinevezése is segíthet. Budapesten a CIG vezeti a tőzsdei erősödést, a BUX azonban továbbra is csak oldalazni tud - a forint pedig teljesen beállt.
Friss
hírlevél