<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

Jó gyorsjelentések mellé rekordnagyságú inflációs adat érkezett Európában, ami nem tett jót a tőzsdei hangulatnak. Budapest viszont tartja magát, és a forint is erősödő pályára látszik állni. Ismét 60 ezer felett a bitcoin, az ether pedig egyenesen rekordot döntött. Sokat elárul a Facebook holding új neve.

A német index 1,2, a francia 0,7, a brit 0,5 százalékkal esik ma, miután a várakozásoknál jóval magasabb inflációs adat érkezett az eurózónából, ami elnyomta néhány remek gyorsjelentés kedvező hatását. Igaz, már reggel is mínuszban kezdtek. Tegnap az USA-ban újabb történelmi rekordok születtek, de ma itt is esés várható. Az S&P 500 határidős értéke ugyanis 0,6, a Nasdaq technológiai indexé 1,0 százalékos esést mutat ma délben.

Itthon a BUX index viszont 0,3 százalékos pluszban van, miután a csúcsdöntést követő pár rossz nap után kisebb pozitív korrekció indult az OTP-nél. A bankpapír 0,4, a Mol 0,2, a Telekom 0,5 százalékkal megy fel, a Richter pedig 0,4 százalékkal süllyed. Az előző napi emelkedés után 3,5 százalékkal esik az AutoWallis, amelynél részvényjegyzés zajlik.

A forint, amely a hét elején nagyon gyenge volt, tegnap és ma is sokat erősödött. Ma reggel a 360-as szintet is súrolta, jelenleg pedig 360,90 az euró ára. A cseh korona és a lengyel zloty is javulgat. Az olaj csekély pluszban van ma.

Árfolyamok és grafikonok

A Richter miatt van az izgalom

Várjuk az Abbvie eredményét, amely kora délután jelenhet meg – írja az Erste Befektetési Zrt. Az izgalom a Richter miatt van.

A Vraylar értékesítés az elemzői várakozások szerint 470,9 millió dollárra rúg az elmúlt három hónapban, amely jelentős emelkedést jelentene a tavalyi 358 millió és a második negyedéves 432 millió dollárt követően. Ha ez teljesülne, akkor csak ez a tétel mintegy 26 milliárd forintot jelenthetne a Richter harmadik negyedéves eredményében.

Csúnya infláció az Eurózónában

Az Eurózóna inflációja októberben elérte történelmi csúcsát, monetáris politikai dilemmát okozva az Európai Központi Banknak, amely eddig következetesen alábecsülte a gazdaság újranyitása okozta stresszt – írja a Reuters. Az eurót használó 19 országban az infláció októberben 4,1 százalékra emelkedett az egy hónappal korábbi 3,4 százalékról, ami felülmúlja az elemzők által becsült 3,7 százalékot is. Egyben ez a legmagasabb érték 2008 óta, és ennyi az 1997-ben indított idősorok eddigi legmagasabb értéke is.

Hiperinflációs pengő (E. J.)Hiperinflációs pengő (E. J.)

Az inflációt elsősorban a magasabb energiaárak és az adóemelések vezérelték, de a kínálati oldal szűk keresztmetszetei a szolgáltatások és az iparcikkek árának emelkedésében is megmutatkoztak – idézik az Eurostat jelentését. Az eurózóna gazdasága 2,2 százalékkal nőtt év/év alapon, a várakozásokat is jóval megelőzte.

Jelentettek a technológiai óriások

Csalódás az Amazon

Az Equilor Befektetési Zrt. szerint az Amazon árbevétel- és eredménysoron is elmaradt a várakozásoktól. A vállalat egy részvényre jutó eredménye 6,12 dollárra csökkent, ami jelentősen kisebb az elemzők által várt 8,96 dollárnál. A menedzsment ráadásul hozzátette, hogy a költségek több milliárd dollárral nőhetnek a jelenlegi negyedév során

  • a munkaerőhiány,
  • a bérek emelkedése,
  • az ellátásilánc-problémák,
  • valamint a megemelkedett szállítási költségek miatt.

A zárás utáni kereskedésben négy-öt százalékot esett a részvény árfolyama.

A Facebook, az Amazon és az Apple egy éves árfolyamváltozása (Tradingview.com)A Facebook, az Amazon és az Apple egy éves árfolyamváltozása (Tradingview.com)

Az Apple-nek is a fáj a chiphiány

A vállalat 83,4 milliárd dolláros árbevétele elmarad az elemzők által jósolt 84,7 milliárdos prognózistól. Egy részvényre jutó eredménye (1,24 dollár) pedig megegyezik a Wall Street előrejelzésével.

A vállalat vezérigazgatója a sokkot a chiphiánynak és a koronavírusnak tulajdonítja. A chiphiány szinte az összes terméküket érinti. A zárás utáni kereskedésben 3,5 százalékot esett a papír.

Lassan tér magához a Starbucks

A kávézólánc árbevétele 8,15 milliárd dollárra nőtt, ami jelentős növekedés a tavalyi 6,2 milliárd dollárról, de 500 millióval elmaradt a cég az elemzők jóslatától. Az egy részvényre jutó igazított profit 1 dollárra nőtt, a tavalyi 51 centről, ami 1 centtel jobb az előrejelzésnél. A tőzsdén kívül ez a részvény is 4,7 százalékot esett.

Meglepetés a BNP Paribas-tól, magas profit a Daimlernél

A vártnál jobb eredményt ért el és jelentős sajátrészvény-visszavásárlást határozott el a BNP Paribas. Egymilliárd euróért részvényt vásárolhatnak vissza novembertől februárig, és jövőre is növelhetik a tulajdonosoknak való kifizetéseket, a mostani 50 százalékról 60 százalékra.

A vártnál alacsonyabb értékesítési számokat, de magasabb profitot vár a Daimler. A harmadik negyedévben 3,6 milliárd eurós EBIT-et ért el a cég, szemben a várt 3,31 milliárd euróval. Az autógyár részvénye 1,6 százalékos pluszban áll.

A Facebook, az Amazon és az Apple öt éves árfolyamváltozása (Tradingview.com)A Facebook, az Amazon és az Apple öt éves árfolyamváltozása (Tradingview.com)

Meta lesz a Facebook új neve

Persze nem a közösségi oldalé, hanem az anyavállalaté, a holdingé, amely a Facebook mellett egy sor más cég tulajdonosa is (Whatsapp, Instagram, Oculus stb.). (Hasonlóan ahhoz, ahogy a Google-részvények többségét birtokló Google-holdingot néhány éve Alphabet névre keresztelték át.) Ezt jelentették be tegnap, miután a névváltási terv pár nappal korábban már kiszivárgott.

A Meta a metaverzumra utal, egy virtuális, digitális világra, amellyel sok cég folytat kísérleteket. A Facebook szerint itt a fizikai és a digitális világ találkozik majd. Az emberek egymással találkozhatnak, tárgyakat szkennelhetnek be, hogy ott megmutassák, illetve virtuális tárgyakat a jövőben hologramként a valós térbe vetíthetnek.

Egymilliárd virtuális Meta-ügyfelet várnak

Ahelyett, hogy az emberek egy képernyőre bámulnának, az Oculus virtuálisvalóság-szemüvege segítségével maguk is beléphetnek a virtuális világba, az események részesei lehetnek – mondja a Facebook a Finanzen.net szerint. Ehhez Horizon Home néven bejelentettek egy új kezdőoldalt, kezelői felületet is.

A Facebook azt reméli, hogy 2030-ra metaverzumának egymilliárd felhasználója lesz, és több százmillió dolláros üzleti forgalmat bonyolít majd a segítségével.

Új csúcsokon a Tesla

A Tesla napról napra új és új rekordokat dönt azóta, hogy a hét elején nagy értékű megrendelést kapott a Herz autókölcsönzőtől, majd megemelte árait. Új történelmi csúcsa napon belül 1081 dollár volt.

Ether-rekord, 60 ezer feletti bitcoin

A két nappal ezelőtti minipánik után, amikor a bitcoin ára egy-két óra alatt négyezer dollárt esett, 58 ezerig, mára visszaállni látszik a korábbi árszint. Az első számú kriptodeviza reggel 62 ezer dollár is volt, most 61 körül jár. A második számú ether 4340 dollár. De az ether árfolyama volt hajnalban 4401 dollár is, ezzel megdőlt az előző, május 12-i 4362,35 dolláros csúcs.

Dogecoin után shiba inu-őrület

A 10. helyen álló mém-kriptodevizát, a sok éve létező dogecoint megelőzte egy új klón, a shiba inu (SHIB). Ez utóbbi a kilencedik helyre jött fel a teljes piacon levő mennyiség aktuális árfolyamon vett összértéke (a kapitalizáció) szerint, amely most 39 milliárd dollár. Az új őrület az után tört ki végleg, hogy kisbefektetők tízezrei írtak alá egy petíciót, hogy a shiba inut vegyék fel a Robinhood alkalmazás kereskedési listájára.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

 

A rovat támogatója a 4iG

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 8158 7920 8340 +0,07% 0 0 7 771 608 700 Ft 2022-07-06 17:11:13
MOL 2902 2884 2974 -1,02% 0 0 1 910 329 484 Ft 2022-07-06 17:08:30
MTELEKOM 320 314 324 -1,54% 320 0 211 191 234 Ft 2022-07-06 17:06:50
RICHTER 7225 6960 7240 +2,70% 0 0 1 625 860 750 Ft 2022-07-06 17:13:53
OPUS 169 160 169 +1,44% 0 0 22 783 225 Ft 2022-07-06 17:05:23
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Este sikerült megtámasztani a forintot vagy újabb mélypont felé rohanunk?
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 07:17
Miután majdnem 417 forintot is kellett adni egy euróért szerdán, este az MNB alelnöke szóbeli intervenciót hajtott végre. Lett is némi hatása a devizapiacon - az ígéretre 2 százalékot erősödött a forint az euróval szemben, ma meglátjuk, hogy az ígéret betartása adhat-e újabb lökést, vagy megint mélypontra kerül a jegyzés.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot erősödött a Richter, szabadesésben a forint
Privátbankár.hu | 2022. július 6. 18:14
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,24 százalékos emelkedéssel 39 352 ponton zárt szerdán.
Részvény / Deviza / Áru 416 felett járt az euró - szerdán is megütötték a forintot
Privátbankár.hu | 2022. július 6. 15:36
Miközben a globális környezet sem kedvez a kockázatos eszközöknek a forint bajai mögött ennél több áll. Szerda délután már 416 forintot kellett egy euróért adni, igaz onnan minimálisan korrigált.
Részvény / Deviza / Áru Az euró 410, dollár 401, de legalább az OTP emelkedik
Eidenpenz József | 2022. július 6. 12:21
Ma is történelmi csúcsot döntött az euró és a dollár forintban, miközben az euró húsz éves mélyponton van dollárban. A részvénypiacok viszont magukhoz tértek, az OTP-vel az élen a BUX is. A Ford vágtázik a Tesla nyomában, felfelé tör a beomlott olajár, és az EU szabályozza a kriptodevizákat.
Részvény / Deviza / Áru Ma csak a Richter tudta tartani magát
Privátbankár.hu | 2022. július 5. 17:29
A forgalom is alacsony volt kedden a pesti börzén. 
Részvény / Deviza / Áru Ismét részvényeket vásárolt a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. július 5. 14:41
Összesen 19 ezer darabot vettek. 
Részvény / Deviza / Áru Roncsderbi-esélyes a forint, két fő oka van az új gödörnek
Eidenpenz József | 2022. július 5. 12:11
A forint euróban és dollárban is új történelmi gödörben van, egy év alatt pedig jobban csökkent az értéke, mint az argentin peso-é. A részvények is esnek, de nem jobban, mint másutt Európában. A recessziós félelmek miatt zuhannak az ipari fémek, de az olaj tartja magát, a gáz pedig tovább emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Nagyon alacsony forgalom mellett zárt pluszban a BUX
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 19:04
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 375,86 pontos, 0,96 százalékos emelkedéssel, 39 707,19 ponton zárt hétfőn.
Részvény / Deviza / Áru Megemberelte magát az OTP, megint felülről kerülgeti a 400-at az euró
Eidenpenz József | 2022. július 4. 12:10
Az európai tőzsdék kellemes pluszban állnak, a BUX-ot mozgató papírok közül az OTP emelkedik ki, a forint azonban megint gyenge. Ajánlat hírére száguld a Waberer’s. Az olajat több tényező is drágíthatja, de legfőképpen az, hogy a szaúdiak nem növelik a termelést.
Részvény / Deviza / Áru A pesti börze is megérezte a bizonytalan nemzetközi hangulatot
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 18:02
Felemás napon vannak túl a vezető részvények is. 
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG