<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Jó gyorsjelentések mellé rekordnagyságú inflációs adat érkezett Európában, ami nem tett jót a tőzsdei hangulatnak. Budapest viszont tartja magát, és a forint is erősödő pályára látszik állni. Ismét 60 ezer felett a bitcoin, az ether pedig egyenesen rekordot döntött. Sokat elárul a Facebook holding új neve.

A német index 1,2, a francia 0,7, a brit 0,5 százalékkal esik ma, miután a várakozásoknál jóval magasabb inflációs adat érkezett az eurózónából, ami elnyomta néhány remek gyorsjelentés kedvező hatását. Igaz, már reggel is mínuszban kezdtek. Tegnap az USA-ban újabb történelmi rekordok születtek, de ma itt is esés várható. Az S&P 500 határidős értéke ugyanis 0,6, a Nasdaq technológiai indexé 1,0 százalékos esést mutat ma délben.

Itthon a BUX index viszont 0,3 százalékos pluszban van, miután a csúcsdöntést követő pár rossz nap után kisebb pozitív korrekció indult az OTP-nél. A bankpapír 0,4, a Mol 0,2, a Telekom 0,5 százalékkal megy fel, a Richter pedig 0,4 százalékkal süllyed. Az előző napi emelkedés után 3,5 százalékkal esik az AutoWallis, amelynél részvényjegyzés zajlik.

A forint, amely a hét elején nagyon gyenge volt, tegnap és ma is sokat erősödött. Ma reggel a 360-as szintet is súrolta, jelenleg pedig 360,90 az euró ára. A cseh korona és a lengyel zloty is javulgat. Az olaj csekély pluszban van ma.

Árfolyamok és grafikonok

A Richter miatt van az izgalom

Várjuk az Abbvie eredményét, amely kora délután jelenhet meg – írja az Erste Befektetési Zrt. Az izgalom a Richter miatt van.

A Vraylar értékesítés az elemzői várakozások szerint 470,9 millió dollárra rúg az elmúlt három hónapban, amely jelentős emelkedést jelentene a tavalyi 358 millió és a második negyedéves 432 millió dollárt követően. Ha ez teljesülne, akkor csak ez a tétel mintegy 26 milliárd forintot jelenthetne a Richter harmadik negyedéves eredményében.

Csúnya infláció az Eurózónában

Az Eurózóna inflációja októberben elérte történelmi csúcsát, monetáris politikai dilemmát okozva az Európai Központi Banknak, amely eddig következetesen alábecsülte a gazdaság újranyitása okozta stresszt – írja a Reuters. Az eurót használó 19 országban az infláció októberben 4,1 százalékra emelkedett az egy hónappal korábbi 3,4 százalékról, ami felülmúlja az elemzők által becsült 3,7 százalékot is. Egyben ez a legmagasabb érték 2008 óta, és ennyi az 1997-ben indított idősorok eddigi legmagasabb értéke is.

Hiperinflációs pengő (E. J.)
Hiperinflációs pengő (E. J.)

Az inflációt elsősorban a magasabb energiaárak és az adóemelések vezérelték, de a kínálati oldal szűk keresztmetszetei a szolgáltatások és az iparcikkek árának emelkedésében is megmutatkoztak – idézik az Eurostat jelentését. Az eurózóna gazdasága 2,2 százalékkal nőtt év/év alapon, a várakozásokat is jóval megelőzte.

Jelentettek a technológiai óriások

Csalódás az Amazon

Az Equilor Befektetési Zrt. szerint az Amazon árbevétel- és eredménysoron is elmaradt a várakozásoktól. A vállalat egy részvényre jutó eredménye 6,12 dollárra csökkent, ami jelentősen kisebb az elemzők által várt 8,96 dollárnál. A menedzsment ráadásul hozzátette, hogy a költségek több milliárd dollárral nőhetnek a jelenlegi negyedév során

  • a munkaerőhiány,
  • a bérek emelkedése,
  • az ellátásilánc-problémák,
  • valamint a megemelkedett szállítási költségek miatt.

A zárás utáni kereskedésben négy-öt százalékot esett a részvény árfolyama.

A Facebook, az Amazon és az Apple egy éves árfolyamváltozása (Tradingview.com)
A Facebook, az Amazon és az Apple egy éves árfolyamváltozása (Tradingview.com)

Az Apple-nek is a fáj a chiphiány

A vállalat 83,4 milliárd dolláros árbevétele elmarad az elemzők által jósolt 84,7 milliárdos prognózistól. Egy részvényre jutó eredménye (1,24 dollár) pedig megegyezik a Wall Street előrejelzésével.

A vállalat vezérigazgatója a sokkot a chiphiánynak és a koronavírusnak tulajdonítja. A chiphiány szinte az összes terméküket érinti. A zárás utáni kereskedésben 3,5 százalékot esett a papír.

Lassan tér magához a Starbucks

A kávézólánc árbevétele 8,15 milliárd dollárra nőtt, ami jelentős növekedés a tavalyi 6,2 milliárd dollárról, de 500 millióval elmaradt a cég az elemzők jóslatától. Az egy részvényre jutó igazított profit 1 dollárra nőtt, a tavalyi 51 centről, ami 1 centtel jobb az előrejelzésnél. A tőzsdén kívül ez a részvény is 4,7 százalékot esett.

Meglepetés a BNP Paribas-tól, magas profit a Daimlernél

A vártnál jobb eredményt ért el és jelentős sajátrészvény-visszavásárlást határozott el a BNP Paribas. Egymilliárd euróért részvényt vásárolhatnak vissza novembertől februárig, és jövőre is növelhetik a tulajdonosoknak való kifizetéseket, a mostani 50 százalékról 60 százalékra.

A vártnál alacsonyabb értékesítési számokat, de magasabb profitot vár a Daimler. A harmadik negyedévben 3,6 milliárd eurós EBIT-et ért el a cég, szemben a várt 3,31 milliárd euróval. Az autógyár részvénye 1,6 százalékos pluszban áll.

A Facebook, az Amazon és az Apple öt éves árfolyamváltozása (Tradingview.com)
A Facebook, az Amazon és az Apple öt éves árfolyamváltozása (Tradingview.com)

Meta lesz a Facebook új neve

Persze nem a közösségi oldalé, hanem az anyavállalaté, a holdingé, amely a Facebook mellett egy sor más cég tulajdonosa is (Whatsapp, Instagram, Oculus stb.). (Hasonlóan ahhoz, ahogy a Google-részvények többségét birtokló Google-holdingot néhány éve Alphabet névre keresztelték át.) Ezt jelentették be tegnap, miután a névváltási terv pár nappal korábban már kiszivárgott.

A Meta a metaverzumra utal, egy virtuális, digitális világra, amellyel sok cég folytat kísérleteket. A Facebook szerint itt a fizikai és a digitális világ találkozik majd. Az emberek egymással találkozhatnak, tárgyakat szkennelhetnek be, hogy ott megmutassák, illetve virtuális tárgyakat a jövőben hologramként a valós térbe vetíthetnek.

Egymilliárd virtuális Meta-ügyfelet várnak

Ahelyett, hogy az emberek egy képernyőre bámulnának, az Oculus virtuálisvalóság-szemüvege segítségével maguk is beléphetnek a virtuális világba, az események részesei lehetnek – mondja a Facebook a Finanzen.net szerint. Ehhez Horizon Home néven bejelentettek egy új kezdőoldalt, kezelői felületet is.

A Facebook azt reméli, hogy 2030-ra metaverzumának egymilliárd felhasználója lesz, és több százmillió dolláros üzleti forgalmat bonyolít majd a segítségével.

Új csúcsokon a Tesla

A Tesla napról napra új és új rekordokat dönt azóta, hogy a hét elején nagy értékű megrendelést kapott a Herz autókölcsönzőtől, majd megemelte árait. Új történelmi csúcsa napon belül 1081 dollár volt.

Ether-rekord, 60 ezer feletti bitcoin

A két nappal ezelőtti minipánik után, amikor a bitcoin ára egy-két óra alatt négyezer dollárt esett, 58 ezerig, mára visszaállni látszik a korábbi árszint. Az első számú kriptodeviza reggel 62 ezer dollár is volt, most 61 körül jár. A második számú ether 4340 dollár. De az ether árfolyama volt hajnalban 4401 dollár is, ezzel megdőlt az előző, május 12-i 4362,35 dolláros csúcs.

Dogecoin után shiba inu-őrület

A 10. helyen álló mém-kriptodevizát, a sok éve létező dogecoint megelőzte egy új klón, a shiba inu (SHIB). Ez utóbbi a kilencedik helyre jött fel a teljes piacon levő mennyiség aktuális árfolyamon vett összértéke (a kapitalizáció) szerint, amely most 39 milliárd dollár. Az új őrület az után tört ki végleg, hogy kisbefektetők tízezrei írtak alá egy petíciót, hogy a shiba inut vegyék fel a Robinhood alkalmazás kereskedési listájára.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

 

A rovat támogatója a 4iG

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 11250 11250 11500 -1,32% 0 0 4 201 550 495 Ft 2023-01-27 17:06:13
MOL 2788 2744 2802 +1,46% 0 0 1 760 277 546 Ft 2023-01-27 17:10:32
MTELEKOM 370 370 378 -2,12% 0 0 136 566 730 Ft 2023-01-27 17:05:15
RICHTER 8240 8205 8380 -0,60% 0 0 944 532 380 Ft 2023-01-27 17:05:16
OPUS 132 132 134 -1,49% 0 0 10 700 339 Ft 2023-01-27 17:08:23
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Részvény / Deviza / Áru Péntek estéhez képest gyengült, de azért még tartja magát a forint
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 07:41
1-2 forinttal kérnek többet a főbb devizákért.
Részvény / Deviza / Áru Emelkedett a BUX a héten, a forgalom csökkent
Privátbankár.hu | 2023. január 29. 08:57
Csökkenő forgalom mellett emelkedett a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 46 645 ponton zárt pénteken, 0,44 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.
Részvény / Deviza / Áru Most akkor örüljünk? 390 alatt zárta a hetet a forint
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 19:14
Pénteken gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon, a hetet viszont erősödéssel fejezte be.
Részvény / Deviza / Áru Öngerjesztő folyamat lehet a forinterősödésből? Csúcsjanuár felé tart a bitcoin
Eidenpenz József | 2023. január 27. 11:28
A forint jól áll, az árfolyam a 387-et kerülgeti, de este jön egy hitelminősítői értékelés. A részvények kifújják magukat a tegnapi menetelés után, a befektetők emésztik a tengernyi gyorsjelentést. A bitcoin januári 40 százalékos emelkedéséből még tíz éves rekord is lehet.
Részvény / Deviza / Áru Továbbra is 390 alatt az euró
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 07:28
Kisebb gyengüléssel nyitott pénteken a forint az euróval szemben, ám az árfolyam így is biztató, hiszen továbbra is a 390-es szint alatt van.
Részvény / Deviza / Áru Az járt jól, aki sok dollárt vett forintért ma reggel
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 19:19
Gyengült csütörtökön a forint.
Részvény / Deviza / Áru Zöldben zártak a főbb európai tőzsdék
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 19:11
Indexemelkedéssel fejeződött be csütörtökön a kereskedés az európai értékpapírpiacokon az előző napi veszteségek után.
Részvény / Deviza / Áru Felülteljesített a BUX - örülhetnek a Mol és az OTP részvényesei
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 17:40
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,23 százalékos emelkedéssel, 46 817 ponton zárt csütörtökön.
Részvény / Deviza / Áru Hét-nyolc hónapos csúcson áll a forint, óriási fordulat a Hindenburgnál
Eidenpenz József | 2023. január 26. 11:48
Az európai tőzsdék megint optimisták, és a hazai BUX azon belül is jól áll, szépen húz az OTP és a Mol. Az euró/forint és a dollár/forint is tavaly nyár eleje óta nem látott szinten áll. A Tesla jó jelentése nyomán nagyot emelkedhet, de még a bitcoin árára is kedvezően hatott. Újabb állam vezetné be a bitcoint fizetőeszközként – az USA-ban.
Részvény / Deviza / Áru Rossz irányba fordult a gáz ára
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 10:36
Megtört az eddigi trend.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG