<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az omikron variáns hírei és két fontos ember aggasztó nyilatkozatai nyomán ismét pesszimizmus uralkodik a tőkepiacokon, a tőzsdeindexek letörölték a teljes tegnapi nyereséget és még lejjebb mentek. Az OTP és a Mol sem tudott ezen felülemelkedni, a forint minimális erősödésre képes. Esik az olaj, emelkedik az ether

Az omikron-ijedelemnek távolról sincs vége, bár tegnap a Stoxx 600 európai index 0,7 százalékos emelkedést hozott össze, ma ennél többet veszít, 1,3 százalékot. Hétfőn a német piac volt a leggyengébb, alig emelkedett valamicskét, ma viszont a német, angol, francia mutatók nagyjából egységesen 1,3-1,4 százalékkal esnek.

Tegnap az amerikai technológiai szektornak volt jó napja, 2,3 százalékkal ment a Nasdaq 100-as index, de ma itt is esés valószínűsíthető a határidős index 0,4 százalékos esése alapján. Az S&P 500 és a Dow Jones futures értéke viszont több mint egy százalékkal van lejjebb.

Két ijesztő nyilatkozat jött

A hangulatot két nyilatkozat rontotta nagy mértékben, az egyik Jerome Powell Fed-elnöké volt, aki az omikron vírusvariáns által várható gazdasági visszaesést mérlegelte. A másik a Moderna oltóanyaggyártó vezére volt, aki arról beszélt, hogy az új mutációra nehezebb és lassabb lehet átállítani az oltóanyag-gyártást, mint gondolták. A régi oltóanyagok pedig biztosan alacsonyabb fokú védelmet adnak ellene. (Részletek: Moderna-főnök: Biztosan kevésbé védenek az oltások)

Itthon a BUX index egy százalékkal esik, ennyi a Mol süllyedése is. Az OTP 1,3, a Richter 0,7 százalékos mínuszban van. Ma ismét mínuszban az olaj is, 2,7 százalékkal.

Árfolyamok és grafikonok

Nehezen megy a forintnak az erősödés

Csak nagyon lassan csorog lefelé az euró ára, jelenleg 366,70. A múlt csütörtöki kamatemelés inkább csak megállította a forintgyengülést, számottevő erősödést nem hozott.

Ismét nőhet a nyomás a feltörekvő devizákon. A romló nemzetközi befektetői hangulat megint eladói nyomás alá helyezheti a forintot. Az euró-forintnál 369 forintnál látható ellenállás, míg 366,5 forintnál támasz írta az Equilor Befektetési Zrt. hírlevele.

Végleges a 4iG-vásárlás

A nap nyertese Budapesten a 4iG, négy százalékkal drágul a részvény. Bejelentette, hogy végleges adásvételi szerződést írt alá az RCS & RDS csoporttal a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. és leányvállalatai megvásárlásáról. Lásd:

Mit jelent Elon Musk rejtélyes tweetje?

ElonMusk a Twitteren egy hónapokkal ezelőtti üzenetre, saját levelének felemlegetésére válaszolt, amely arról szólt, hogy szerinte miért nem vezették be tőzsdére a SpaceX űrvállalkozást. Az idézett levél is jó régi, most annyit fűzött hozzá, hogy nyolc év alatt sok minden történt.

Elon Musk twitter-üzenete a SpaceX-ről (alul)Elon Musk twitter-üzenete a SpaceX-ről (alul)

Követői, akik minden egyes szavát lesik, mint egy messiásét, már ebből arra hajlamosak következtetni, hogy eljöhetett a SpaceX tőzsdei bevezetésének ideje. A SeekingAlpha pedig felsorolja azokat az amerikai  űr-ETF-eket, amelyekben a részvénynek remek helye lenne:

  • Procure Space ETF (NASDAQ:UFO)
  • iShares U.S. Aerospace & Defense ETF (BATS:ITA)
  • ARK Space Exploration & Innovation ETF (BATS:ARKX)

Sólyom hajtja a SpaceX Sárkányát a Nemzetközi ŰrállomásraSólyom hajtja a SpaceX Sárkányát a Nemzetközi Űrállomásra

Lemondott a Twitter vezére

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója lemondott tisztségéről, amit a részvény nagy ingadozással fogadott. Volt 12 százalékos pluszban is, hogy aztán a végén mínuszba süllyedjen. A menedzsert azzal támadták sokan, hogy nem jól vezeti a céget, illetve túl sok időt tölt egyéb vállalkozásainak sikerre vitelével (főleg a Square fizetési szolgáltatóval).

Jack Dorsey Twitter-üzenete a saját lemondásától.Jack Dorsey Twitter-üzenete a saját lemondásától.

Érdemes-e most olajmultikat venni?

Erre a kérdésre keresi a választ az Investing.com szerzője, miután pénteken az olajmultik árfolyama is nagyot esett. Az “omikron-gödörben” a Brent pénteken majdnem 13 százalékkal zuhant, a Vanguard Energy Index Fund ETF (VDE) pedig öt százalékkal ment le – egy idei 50 százalékos emelkedés után. Ma további esés várható.

Az db x-trackers MSCI World Energy UCITS ETF (XDW0), 1 év (Tradingview.com)Az db x-trackers MSCI World Energy UCITS ETF (XDW0), 1 év (Tradingview.com)

A cikk lényege, hogy az olajcégek nem mernek túl sokat beruházni az olajiparba, ami hosszabb távon alacsony kínálathoz és emelkedő árakhoz vezethet. A részvényesek és a közvélemény ezeket a beruházásokat már nem támogatja, így több cég inkább nagy összegeket fordít osztalékfiztetésre. Így hosszabb távon a magas olajár fennmaradhat, az olajcégek pedig jól kereshetnek, és sok osztalékot fizethetnek ki.

A db x-trackers MSCI World Energy UCITS ETF (XDW0), 5 év (Tradingview.com)A db x-trackers MSCI World Energy UCITS ETF (XDW0), 5 év (Tradingview.com)

Egy cég megint sok-sok bitcoint vett

A bitcoin ma kissé süllyed, 57 ezer dollárra, míg az ether három százalékos pluszban van 4440 dolláron. A Microstrategy vállalat bejelentette, hogy újabb 7000 darab bitcoint vásárolt, közel hatvanezer dolláros átlagáron, 414 millióért. Így már 121 ezer darabot birtokol (ez pedig most 6,9 milliárd dollárt ér).

Ez a társaság rendelkezik egyébként messze a legnagyobb bitcoin-pakettel a nyilvános társaságok közül, a második a Tesla 48 ezer darabbal.

Nyerőben az ethereum-gyilkos

A nap egyik nyertese a Tezos nevű “ethereum-gyilkosnak” is nevezett rivális volt 15-20 százalékos emelkedéssel. Ennek oka alighanem az lehetett, hogy a Tezos szövetkezett az NFTrade nevű céggel. Az NFT-k (egyedi kritptoérmék, gyűjthető, forgalmazható digitális javak) a kriptodeviza-világ egyik nagy slágerét jelentik az idén.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 17300 17150 17595 -2,20% 0 0 9 302 673 880 Ft 2022-01-21 17:14:35
MOL 2684 2620 2684 +1,21% 0 0 2 304 340 886 Ft 2022-01-21 17:13:23
MTELEKOM 422 419 425 -0,59% 0 0 129 927 268 Ft 2022-01-21 17:05:00
RICHTER 8460 8275 8460 +1,38% 0 0 2 099 933 015 Ft 2022-01-21 17:08:02
OPUS 220 216 220 -0,90% 0 0 23 642 408 Ft 2022-01-21 17:05:22
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Cunami lesz-e a kamatemelési és omikronhullámból?
Eidenpenz József | 2022. január 21. 12:55
Aggódnak a kamatemelés miatt, aggódnak Ukrajna miatt, aggódnak a járvány miatt, és még néhány rossz gyorsjelentés is érkezett. A tőzsdei befektetők hangulata olyan rossz, hogy abból akár emelkedés is lehet. A forint gyengül, de a cseh, lengyel pénzekkel együtt. A kriptodevizák is a tőzsdéket követik.
Részvény / Deviza / Áru Alulteljesített a budapesti börze, jó napja csak a Richternek volt
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 19:02
Korrigáltak a befektetők. A forgalom az átlagnál magasabb volt, ami főleg a gyógyszeripari vállalatnak köszönhető.
Részvény / Deviza / Áru Nem erősíti tovább az MNB a forintot, a Google kriptokártyát készít
Eidenpenz József | 2022. január 20. 12:18
A tegnapi technológiai vérengzés után már korrekcióról beszélnek a Nasdaq-on, de ma egyébként is javulni látszik a helyzet. Végre jött pár kedvező banki gyorsjelentés, és Kína is stimulálja a gazdaságát. Az energiafaló bitcoin-bányászat betiltását sürgetik, közben a Google egy olyan kártyán dolgozik, amelynek segítségével kriptodevizánkat elkölthetjük.
Részvény / Deviza / Áru Lehet, hogy kriptovaluta-témában nem Kim Kardashianra kell hallgatni?
Bíró Vilma | 2022. január 19. 18:31
Influenszerek mondják meg, milyen kriptovalutába fektessünk?
Részvény / Deviza / Áru Idegből megy a kereskedés, de ma ebből jól jöttünk ki
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 18:08
Szépen ment szerdán a BUX, a budapesti tőzsde a legjobban teljesítők között volt Európában, bár ennek különösebb oka nincsen. A forint is erősödött - az olaj ára pedig sokéves csúcsra emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Közeleg a 100 dolláros olaj, megvan a következő ezer unikornis
Eidenpenz József | 2022. január 19. 12:06
A tegnapi csúnya esés után ma az európai és a hazai részvények is magukhoz tértek, a forint is erősödött kicsit. Pedig jött egy csomó ijesztő hír a vírusról és a kamatemelési kilátásokról. Egyre feljebb araszol az olaj ára, az olajcégek jól keresnek, mégsem az övék a jövő.
Részvény / Deviza / Áru Siralmas volt a hangulat a pesti börzén
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 17:56
Jókora mínusszal zárt a BUX.
Részvény / Deviza / Áru Próbálják ráhúzni a kriptókra a vizeslepedőt, megint riogat a kamatmumus
Eidenpenz József | 2022. január 18. 12:13
Megint elromlott a hangulat a részvénypiacokon, aminek a fő oka kamatemelési várakozások erősödése, de a vírushírek sem mind jók. A forint is gyengült, az OTP és a Richter nagyot esik. Hét éves csúcson az olaj ára. Próbaperrel lehetetlenítenék el az amerikai kriptodeviza-vállalkozásokat.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP húzta ma a BUX-ot
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 18:08
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 833,11 pontos, 1,58 százalékos emelkedéssel, 53 509,01 ponton zárt hétfőn.
Részvény / Deviza / Áru Négy okból érdemes a szerelembe fektetni, visszaerősödött a forint
Eidenpenz József | 2022. január 17. 12:22
Az európai tőzsdék optimistán kezdték a hetet, a BUX is követte a trendet, mindegyik fontosabb részvényünk emelkedik. A forint hamar kiheverte a csúnya inflációs adatot. A Walmart kriptodevizákban és NFT-kben gondolkodik, az egyik nagy brókercég pedig a Tinder és társai felfutására számít.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló