TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Öt fontos hír a mai tőzsdenaphoz. Ma megint rally-üzemmódban vannak a tőzsdék, a kereskedelmi optimizmus és a gyorsjelentések hajtják őket. A BUX is emelkedik, nincs messze történelmi csúcsától, az OTP pedig meg is döntötte eddigi rekordját. Ismét gyengélkedik viszont a forint. Érdekes számok jöttek az Airbnb-ről.

Jó a hangulat ma a tőzsdéken, amit elsősorban a kereskedelmi háborúval kapcsolatos hírek és a gyorsjelentések fűtenek. A tegnapi zárásban még bizonytalanok voltak az amerikai befektetők, a technológiai részvények estek, az S&P 500 inkább stagnált.

Az európai tőzsdék ismét rally-üzemmódban vannak, a német DAX index 0,8 százalékkal emelkedik. Fűti többek között a Siemens 4,5 százalékos emelkedése, a konszern jó eredményekről számolt be. Az USA-ban a határidős indexek szintén fél százalékos pluszban vannak, ami szép emelkedés előjele lehet.

Itthon a BUX index újabb 0,3 százalékos pluszt produkált eddig, ami 43 403 pontot jelent. Ez már nagyon közel van az áprilisban beállított 43 563,38 pontos mindenkori csúcshoz. A forint viszont gyengécske, a 332,50 forintos euróár újabb 70 fillérrel magasabb a tegnap estinél.

További, friss árfolyamok itt láthatók

1. Decemberre tolódhat a kereskedelmi megállapodás

Az amerikai-kínai kereskedelmi háborút lezárni hivatott megállapodás novemberre tervezett aláírása várhatóan decemberre tolódik ki – jelentették amerikai hírügynökségek. Ez a hír azonban inkább szerdán este okozott bizonytalanságot a tőzsdéken.

Ma már egy pozitívabb információt értékelnek nagyra, mely szerint addig is megkezdődhet az eddig kivetett vámok lebontásának előkészítése. A legtöbb nyugati kommentár ma is a “kereskedelmi optimizmussal” magyarázza a jó tőzsdei hangulatot.

2. Megjött a Magyar Telekom-jelentés

Mind az árbevétel, mind a nyereség soron javuló számok láthatók a Magyar Telekom szerda este publikált jelentésében. A befektetők mégsem lehetnek maradéktalanul elégedettek, hiszen az elemzői konszenzus alapján kedvezőbb számokat lehetett várni – írtuk ma reggel.

A részvény ma egyébként alig mozdult, 439 és 441 forint között változott az ára a kereskedés elején. A tegnapi zárás 440 forinton volt.

Az anyavállalat, a Deutsche Telekom profitja egyébként rekordszintre nőtt, főleg az erős amerikai eredményeknek köszönhetően. A menedzsment javított az idei eredménykilátásokon, de csökkentette az osztalékot, mivel a vártnál többet költöttek el a frekvencia-tendereken.

3. Optimistább várakozásokat közölt a Mol

A Mol közzétette londoni befektetői napjának prezentációját. Ebből az derül ki, hogy több területen is javította korábbi várakozásait a vállalat vezetése - írtuk nemrég.

4. 42 milliárd dollárt érhet az Airbnb?

A Financial Times szerint intézményi befektetők, hedge fund-ok, kockázatitőke-befektetők egy esetleges jövőbeli IPO (elsődleges részvénykibocsátás) előtt már most nagyon igyekeznek bevásárolni az Airbnb részvényeiből. A pletykák alapján az így kialakult árakon (mintegy 150 dollár részvényenként) 42 milliárdot érhet a globális turisztikai óriás.

Az Airbnb-t 2011-ben, amikor utoljára tőkét vont be egymilliárd dollár értékben, még 11 milliárd dollárral kevesebbre, 31 milliárdra értékelték az akkori árakon. Az egyelőre zárt körű cég nyilatkozatai szerint a második negyedévben egymilliárd dolláros bevételt ért el és 3,5 milliárdos készpénz-vagyonnal rendelkezik – írták.

5. Történelmi csúcson az OTP

Végül, de nem utolsó sorban érdemes megemlíteni, hogy az OTP árfolyama soha nem látott szintre kapaszkodott ma. A papír 14 120 forint, újabb 0,8 százalékkal ment fel, ami az eddigi 14 030 forintos rekordot írja felül. A forgalom jelentős, már viszonylag korán, 11 óra előtt elérte a 2,5 milliárd forintot.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Megroggyant a forint, merre tovább, MNB? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 25. 19:32
Izgalmas hét volt a devizapiacon, a forint ugyanis felült a hullámvasútra, amelynek tempóját részben az MNB lépései határozták meg.
Részvény / Deviza / Áru Eladták a CIG Pannónia negyedét, Dánia felhajtja a Tesla árát
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 18:58
Európában rossz volt a hangulat, a fontosabb tőzsdék mínuszban zártak, a BUX index éppen hogy pluszban tudott maradni. De legalább négy részvényünkből három pluszban zárt. Bejelentették a CIG Pannónia Életbiztosító eladását, a vevőt egy nagyon híres dunántúli faluban jegyezték be. Dániában nagyon drága lesz a Tesla.
Részvény / Deviza / Áru Megszületett egy láthatatlan euró/forint árfolyamplafon?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 12:33
A BUX index ma ledolgozta a tegnapi csúnya esés több mint felét, ismét 9000 fölött jár az OTP és javított a Mol is. Európában valamivel több a mínusz a tőzsdéken, mint a plusz, de nincs határozott irány. A forint enyhén erősödik, elemzők szerint azért, mert egy bizonyos sávban az MNB közbeléphet. Warren Buffet meglepően régimódi befektetést eszközölt.
Részvény / Deviza / Áru El sem hinnéd, melyik két országban volt ma kamatemelés
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 18:51
A rossz hír lett a jó hír, a munkanélküli kérelmek meglehetősen magas száma ellenére Amerikában felfelé indultak el a tőzsdeindexek. Arra számítanak, hogy a rossz adatok kikényszerítik a gazdaságpolitikusok válaszlépéseit. A BUX 1,9 százalékos eséssel zárt, a Mol és az OTP húzta le. A forint kissé erősödni tudott, ehhez azonban az MNB közbelépésére is szükség volt.
Részvény / Deviza / Áru Támadó üzemmódban a német elektromosautó-gyártók, csökkentették a Mol célárát
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 11:20
A tegnap esti csúnya amerikai esés után ma Európában és Ázsiában is lefelé tartanak az indexek. A fő okok a járvány terjedése és az amerikai mentőcsomag hiánya lehetnek. A BUX is süllyed, főleg a Mol húzza le. Egy elemző csökkentette a Mol-ra vonatkozó célárát és az egész piacot pesszimistán látja. A Tesla beperli az amerikai kormányzatot a Kínával szemben kivetett büntetővámok miatt.
Részvény / Deviza / Áru Óriási részvénykibocsátás készül, nemsoká 370 lehet az euró
Eidenpenz József | 2020. szeptember 23. 18:44
Az európai tőzsdék még pluszban tudtak végezni, de elromlott a hangulat az amerikai értékpapír-piacon, elsősorban a technológiai részvényeket adják. Jött egy kellemetlen adat az amerikai gazdasági aktivitásról, sokan már a karácsonyi szezont temetik. Jött egy ígéretes hír az egyik oltóanyagról, de tönkremehet néhány német bank. Kilenc százalékkal esik a Tesla, gyengécske a forint.
Részvény / Deviza / Áru Bárki is vezeti az informatikai robbanást, ez a cég benne lesz a sűrűjében
MFC Equity | 2020. szeptember 23. 15:11
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat 7. részében a Lam Research vállalatot elemzik, amely sokat profiltálhat a növekvő adatigényekből a felhőalapú számítástechnika térnyerésével.
Részvény / Deviza / Áru A gyenge forint esete a kolbásztöltéssel, Tesla-meghallgatás Berlinben
Eidenpenz József | 2020. szeptember 23. 11:23
Miután tegnap este szép emelkedéssel zárt Amerika, ma jó a hangulat Európában is, másfél-két százalékos pluszban vannak az indexek. A BUX index épphogy kilóg kicsit ebből a tartományból, elsősorban az OTP és a Richter viszi. A forint kissé tovább süllyedt, elemzők szerint az MNB enyhe csalódást okozott tegnap. Nagyot esett a Tesla, nem volt meggyőző a bemutatója.
Részvény / Deviza / Áru Nem lesz több segélycsomag? Fúziók a bankszektorban?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 22. 19:00
Mára megnyugodtak a tőkepiacok, az indexek többsége emelkedik, bár kivételek is vannak. A BUX előnye a nap végére csökkent, végül csak 0,2 százalékos pluszban végzett. Főleg a Mol tartotta meg, miközben az OTP folytatta az esést. Az MNB nagy napján tovább drágult az euró, nincs már túl messze a tavasszal beállított történelmi csúcstól. Fúziókról beszélnek az európai bankszektorban, nem várható második csomag az USA-ban.
Részvény / Deviza / Áru A forint gyengülése hosszú távú trend, a pénzbőség hajtja az árupiacokat
Eidenpenz József | 2020. szeptember 22. 13:05
A magyar gazdaság 2022-re érheti el a válság előtti szintet, a forintnak pedig lehetnek erősödő szakaszai, de hosszú távon megmaradhat a lassú gyengülő trend – mondja az Equilor Befektetési Zrt. A pénzbőség meglepetéseket hozott az árupiacokon is, több terméknél kitarthat az emelkedés lendülete. Az OTP-t alulsúlyozásra, a Richtert felülsúlyozásra javasolják.
hírlevél