BUX
36 363.83
+0.17%
+61.00
OTP
10 920.00
+0.37%
+40.00
MOL
1 795.00
-0.83%
-15.00
RICHTER
7 075.00
+0.64%
+45.00
MTELEKOM
385.00
-0.52%
-2.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. november 7. 11:44

Öt fontos hír a mai tőzsdenaphoz. Ma megint rally-üzemmódban vannak a tőzsdék, a kereskedelmi optimizmus és a gyorsjelentések hajtják őket. A BUX is emelkedik, nincs messze történelmi csúcsától, az OTP pedig meg is döntötte eddigi rekordját. Ismét gyengélkedik viszont a forint. Érdekes számok jöttek az Airbnb-ről.

Jó a hangulat ma a tőzsdéken, amit elsősorban a kereskedelmi háborúval kapcsolatos hírek és a gyorsjelentések fűtenek. A tegnapi zárásban még bizonytalanok voltak az amerikai befektetők, a technológiai részvények estek, az S&P 500 inkább stagnált.

Az európai tőzsdék ismét rally-üzemmódban vannak, a német DAX index 0,8 százalékkal emelkedik. Fűti többek között a Siemens 4,5 százalékos emelkedése, a konszern jó eredményekről számolt be. Az USA-ban a határidős indexek szintén fél százalékos pluszban vannak, ami szép emelkedés előjele lehet.

Itthon a BUX index újabb 0,3 százalékos pluszt produkált eddig, ami 43 403 pontot jelent. Ez már nagyon közel van az áprilisban beállított 43 563,38 pontos mindenkori csúcshoz. A forint viszont gyengécske, a 332,50 forintos euróár újabb 70 fillérrel magasabb a tegnap estinél.

További, friss árfolyamok itt láthatók

1. Decemberre tolódhat a kereskedelmi megállapodás

Az amerikai-kínai kereskedelmi háborút lezárni hivatott megállapodás novemberre tervezett aláírása várhatóan decemberre tolódik ki – jelentették amerikai hírügynökségek. Ez a hír azonban inkább szerdán este okozott bizonytalanságot a tőzsdéken.

Ma már egy pozitívabb információt értékelnek nagyra, mely szerint addig is megkezdődhet az eddig kivetett vámok lebontásának előkészítése. A legtöbb nyugati kommentár ma is a “kereskedelmi optimizmussal” magyarázza a jó tőzsdei hangulatot.

2. Megjött a Magyar Telekom-jelentés

Mind az árbevétel, mind a nyereség soron javuló számok láthatók a Magyar Telekom szerda este publikált jelentésében. A befektetők mégsem lehetnek maradéktalanul elégedettek, hiszen az elemzői konszenzus alapján kedvezőbb számokat lehetett várni – írtuk ma reggel.

A részvény ma egyébként alig mozdult, 439 és 441 forint között változott az ára a kereskedés elején. A tegnapi zárás 440 forinton volt.

Az anyavállalat, a Deutsche Telekom profitja egyébként rekordszintre nőtt, főleg az erős amerikai eredményeknek köszönhetően. A menedzsment javított az idei eredménykilátásokon, de csökkentette az osztalékot, mivel a vártnál többet költöttek el a frekvencia-tendereken.

3. Optimistább várakozásokat közölt a Mol

A Mol közzétette londoni befektetői napjának prezentációját. Ebből az derül ki, hogy több területen is javította korábbi várakozásait a vállalat vezetése - írtuk nemrég.

4. 42 milliárd dollárt érhet az Airbnb?

A Financial Times szerint intézményi befektetők, hedge fund-ok, kockázatitőke-befektetők egy esetleges jövőbeli IPO (elsődleges részvénykibocsátás) előtt már most nagyon igyekeznek bevásárolni az Airbnb részvényeiből. A pletykák alapján az így kialakult árakon (mintegy 150 dollár részvényenként) 42 milliárdot érhet a globális turisztikai óriás.

Az Airbnb-t 2011-ben, amikor utoljára tőkét vont be egymilliárd dollár értékben, még 11 milliárd dollárral kevesebbre, 31 milliárdra értékelték az akkori árakon. Az egyelőre zárt körű cég nyilatkozatai szerint a második negyedévben egymilliárd dolláros bevételt ért el és 3,5 milliárdos készpénz-vagyonnal rendelkezik – írták.

5. Történelmi csúcson az OTP

Végül, de nem utolsó sorban érdemes megemlíteni, hogy az OTP árfolyama soha nem látott szintre kapaszkodott ma. A papír 14 120 forint, újabb 0,8 százalékkal ment fel, ami az eddigi 14 030 forintos rekordot írja felül. A forgalom jelentős, már viszonylag korán, 11 óra előtt elérte a 2,5 milliárd forintot.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Robinhood-titkokra derült fény, ma lemaradt a BUX a többitől
Eidenpenz József | 2020. augusztus 11. 18:55
Európában kiváló, az USA-ban legalábbis nem rossz a tőzsdék hangulata, bár a technológiai részvények megint alul teljesítettek. Alulteljesített még a magyar BUX index is, de legalább pozitívban tudott zárni. Elsősorban a Mol húzta le, és kissé a forint is gyengült. A Robinhood-alkalmazás érdekes forgalmi adatokat tett közzé, más adatokat viszont ezentúl nem fognak publikálni.
Részvény / Deviza / Áru A kínai autópiac a mi reménységünk, Erdogan megint unortodoxkodik
Eidenpenz József | 2020. augusztus 11. 11:42
Nagyon jó a hangulat az európai tőzsdéken, számos index ugrása a két százalékot is meghaladja. Budapesten azonban pár nagyon jó nap után egy kis szünet következhet, az OTP és a Richter még tud egy kicsit menni, de a Mol és a Telekom visszahúzó erő. Erdogan török elnök tovább gyengítheti a lírát, Trump a leggazdagabbaknak kedvező adócsökkentése készül, Peking pedig kesztyűs kézzel vág vissza.
Részvény / Deviza / Áru Megjöttek a vevők a magyar tőzsdére, száguldanak az ipari fémek
Eidenpenz József | 2020. augusztus 10. 18:43
A múlt héthez hasonlóan ma is főleg az amerikai-kínai kapcsolatok romlása és a várható amerikai gazdasági stimulus határozta meg a tőzsdei kereskedést. Ezenkívül jönnek a gyorsjelentések, és miközben a dollár alig mozog, a legtöbb árupiaci termék drágul. Itthon az OTP húzta fel a BUX indexet, de a Telekom és az Opus is szépen megindult. Erősödött a forint, az arany, nagyot ugranak az ipari fémek.
Részvény / Deviza / Áru Ügyes húzás Trumptól, jön a Twit-Tok?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 10. 11:20
Egyelőre bizonytalanok az európai tőzsdék, de összességében több részvény tart lefelé, mint felfelé. A BUX index ismét felül teljesítő, az OTP három-négy százalékkal drágul. Felfelé tartanak az árupiaci termékek, drágul az olaj, az arany, az ezüst és éves csúcsához közelít a bitcoin. Új kérője akadt a TikTok-nak, állítólag a Twitter is tárgyalásokat folytat a tulajjal.
Részvény / Deviza / Áru Tikk-takk, TikTok! Estére feltámadt a Mol
Eidenpenz József | 2020. augusztus 7. 19:01
Európában szerény pluszban, az Egyesült Államokban mérsékelt mínuszban járnak a tőzsdeindexek. Az amerikai munkaerő-piaci adat valamivel jobb lett a vártnál, de ez nem tudta igazán feldobni a hangulatot. A szenátus egyelőre nem egyezett meg a gazdaságélénkítő csomagról, a TikTok után a WeChat betiltását viszont még Amerikában is sokan rossz néven vették. A BUX messze túlteljesítette az összes európai indexet.
Részvény / Deviza / Áru Kárpótolná részvényeseit az OTP
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 7. 12:05
Rendhagyó módon online tájékoztató keretében ismertették az OTP Bank féléves eredményének részleteit, ahol Bencsik László vezérigazgató helyettes azt jelezte, hogy sok ügyfelük nem él a hitelmoratórium lehetőségével. A vezető arra is kitért, hogy szeretnék kárpótolni a részvényeseket azt követően, hogy most nem volt osztalékfizetés.
Részvény / Deviza / Áru Tízmilliárdos OTP-meglepi, plusz két másik ok, amiért nagy nap lesz a mai
Eidenpenz József | 2020. augusztus 7. 11:30
Egyelőre eléggé bizonytalanok vagy enyhén pesszimisták a tőzsdék különböző fontos adatokra és eseményekre várva. A BUX index viszont szépen emelkedik két fontos gyorsjelentés nyomán, a forint pedig minimális mértékben gyengült. Az OTP jelentéséről egyértelműen pozitívan nyilatkoztak az elemzők, a Molé viszont némileg ellentmondásos.
Részvény / Deviza / Áru Pozitív meglepetés az OTP-től
Király Béla | 2020. augusztus 7. 08:12
Az első negyedéves számok után az elemzők óvatos várakozásokat közöltek az OTP eredménye kapcsán. A bank pénteken közzétett beszámolója szerint a konszolidált adózás utáni nyeresége 10 milliárd forinttal haladta meg az elemzői konszenzust. A gazdasági környezet ugyan jelentősen romlott, ám az eredményeket javította, hogy az első negyedéves rekordmértékű tartalékképzés után ezúttal már kisebb összeg elkülönítésére került sor.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus súlyos veszteséget hozott a Molnak
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 7. 06:56
Pénteken tette közzé második negyedéves számait a Mol, amely a második negyedévben 41,5 milliárdos veszteséget szenvedett el. A vállalat ugyanakkor jelezte, hogy a szabad cash flow továbbra is pozitív volt, ami azt jelenti, hogy a veszteségek ellenére is stabil a működésük. A vállalat a második félévre is kedvezőtlen gazdasági környezettel számol.
Részvény / Deviza / Áru Alaposan elintézte a koronavírus a Zwackot, nagy nap lesz a holnapi
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 18:57
Európában fél – egy százalékos mínuszban zártak a vezető tőzsdeindexek, Amerika viszont nem találja az irányt. A BUX index viszont felülteljesítő, 0,9 százalékos pluszban zárt. Erősödött a forint is, tovább menetelnek a nemesfémek, nagyot gyengült viszont a török líra. A Zwack jelentésében töredékére csökkent az eredmény és visszaesett a bevétel a koronavírus miatt. Holnap OTP és Mol jelentés jön.
hírlevél