BUX
36 489.42
+1.55%
+558.00
OTP
11 210.00
+4.18%
+450.00
MOL
1 859.00
+0.05%
+1.00
RICHTER
6 820.00
+0.37%
+25.00
MTELEKOM
383.00
-0.52%
-2.00
 
2019. november 7. 11:44

Öt fontos hír a mai tőzsdenaphoz. Ma megint rally-üzemmódban vannak a tőzsdék, a kereskedelmi optimizmus és a gyorsjelentések hajtják őket. A BUX is emelkedik, nincs messze történelmi csúcsától, az OTP pedig meg is döntötte eddigi rekordját. Ismét gyengélkedik viszont a forint. Érdekes számok jöttek az Airbnb-ről.

Jó a hangulat ma a tőzsdéken, amit elsősorban a kereskedelmi háborúval kapcsolatos hírek és a gyorsjelentések fűtenek. A tegnapi zárásban még bizonytalanok voltak az amerikai befektetők, a technológiai részvények estek, az S&P 500 inkább stagnált.

Az európai tőzsdék ismét rally-üzemmódban vannak, a német DAX index 0,8 százalékkal emelkedik. Fűti többek között a Siemens 4,5 százalékos emelkedése, a konszern jó eredményekről számolt be. Az USA-ban a határidős indexek szintén fél százalékos pluszban vannak, ami szép emelkedés előjele lehet.

Itthon a BUX index újabb 0,3 százalékos pluszt produkált eddig, ami 43 403 pontot jelent. Ez már nagyon közel van az áprilisban beállított 43 563,38 pontos mindenkori csúcshoz. A forint viszont gyengécske, a 332,50 forintos euróár újabb 70 fillérrel magasabb a tegnap estinél.

További, friss árfolyamok itt láthatók

1. Decemberre tolódhat a kereskedelmi megállapodás

Az amerikai-kínai kereskedelmi háborút lezárni hivatott megállapodás novemberre tervezett aláírása várhatóan decemberre tolódik ki – jelentették amerikai hírügynökségek. Ez a hír azonban inkább szerdán este okozott bizonytalanságot a tőzsdéken.

Ma már egy pozitívabb információt értékelnek nagyra, mely szerint addig is megkezdődhet az eddig kivetett vámok lebontásának előkészítése. A legtöbb nyugati kommentár ma is a “kereskedelmi optimizmussal” magyarázza a jó tőzsdei hangulatot.

2. Megjött a Magyar Telekom-jelentés

Mind az árbevétel, mind a nyereség soron javuló számok láthatók a Magyar Telekom szerda este publikált jelentésében. A befektetők mégsem lehetnek maradéktalanul elégedettek, hiszen az elemzői konszenzus alapján kedvezőbb számokat lehetett várni – írtuk ma reggel.

A részvény ma egyébként alig mozdult, 439 és 441 forint között változott az ára a kereskedés elején. A tegnapi zárás 440 forinton volt.

Az anyavállalat, a Deutsche Telekom profitja egyébként rekordszintre nőtt, főleg az erős amerikai eredményeknek köszönhetően. A menedzsment javított az idei eredménykilátásokon, de csökkentette az osztalékot, mivel a vártnál többet költöttek el a frekvencia-tendereken.

3. Optimistább várakozásokat közölt a Mol

A Mol közzétette londoni befektetői napjának prezentációját. Ebből az derül ki, hogy több területen is javította korábbi várakozásait a vállalat vezetése - írtuk nemrég.

4. 42 milliárd dollárt érhet az Airbnb?

A Financial Times szerint intézményi befektetők, hedge fund-ok, kockázatitőke-befektetők egy esetleges jövőbeli IPO (elsődleges részvénykibocsátás) előtt már most nagyon igyekeznek bevásárolni az Airbnb részvényeiből. A pletykák alapján az így kialakult árakon (mintegy 150 dollár részvényenként) 42 milliárdot érhet a globális turisztikai óriás.

Az Airbnb-t 2011-ben, amikor utoljára tőkét vont be egymilliárd dollár értékben, még 11 milliárd dollárral kevesebbre, 31 milliárdra értékelték az akkori árakon. Az egyelőre zárt körű cég nyilatkozatai szerint a második negyedévben egymilliárd dolláros bevételt ért el és 3,5 milliárdos készpénz-vagyonnal rendelkezik – írták.

5. Történelmi csúcson az OTP

Végül, de nem utolsó sorban érdemes megemlíteni, hogy az OTP árfolyama soha nem látott szintre kapaszkodott ma. A papír 14 120 forint, újabb 0,8 százalékkal ment fel, ami az eddigi 14 030 forintos rekordot írja felül. A forgalom jelentős, már viszonylag korán, 11 óra előtt elérte a 2,5 milliárd forintot.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Az utazási irodák 85 százaléka csődtől fél, nagyot ugrott az OTP
Eidenpenz József | 2020. július 6. 18:50
Kiváló a hangulat a világ fontosabb tőzsdén ma is, aminek részben a Kínához, a kínai gazdasághoz fűzött remény, részben egy jó amerikai szolgáltatóipari adat lehet az oka. Egy német kutatóintézet szerint a cégek 21 százaléka csődtől tart, de a turizmusban ez az arány inkább 60-90 százalék közötti. A BUX is emelkedett, főleg az OTP négy százalékos ugrása vitte fel. A forint stabil, megindultak viszont a nemesfémek.
Részvény / Deviza / Áru Piros shortban sírdogálhatnak a Tesla-shortosok, kapkodnak a kínai részvények után
Eidenpenz József | 2020. július 6. 11:20
Remekül indult ez a hét is az európai tőzsdéken, de az igazi ugrás Ázsiában volt. Szépséghiba, hogy a nagy emelkedést egy kínai kormányközeli lap kincstári optimizmusa indíthatta el. A BUX is emelkedik, de elmarad úgy Lengyelországtól, mint Nyugat Európa nagy részétől. Elon Musk már megint kitalált valami csodásat hívei és ellenségei szórakoztatására.
Részvény / Deviza / Áru Tízezreket bocsátanak el a német autógyárak, hát még a beszállítók
Eidenpenz József | 2020. július 3. 18:35
Ma Európában egy százalék körüli mértékben estek a részvényindexek, miközben Amerika zárva volt. Budapesten is hasonló a helyzet, a forint is megindult lefelé. A rossz hírek közé tartozik, hogy nő a feszültség India és Kína között, ráadásul megnyílt a kereskedelmi háborús front. Több tízezer embert küldhetnek el a német autógyárak, és további tízezrekről beszélnek a beszállítók körében.
Részvény / Deviza / Áru Megjött a rettegett mutáció? De legalább nyitnak a pubok
Eidenpenz József | 2020. július 3. 11:54
A vártnál valamivel jobb beszerzésimenedzser-indexek érkeztek az európai országokból, miközben továbbra is nagyon rosszak a járványügyi hírek Amerikában. Komolyan felmerült, hogy a vírus már mutálódik. Az USA ma zárva van, így Európa egy kicsit el van veszve, irány nélkül oldalaz. Nem úgy a BUX index, amelynek minden fontosabb komponense pluszban van, és a forint is stabil.
Részvény / Deviza / Áru Itt az új 4iG elemzés: határ a csillagos ég?
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 10:14
Angol nyelvű elemzést készített a 4iG-ról az Edison Investment Research annak apropóján, hogy változtak a társaságban a tulajdoni viszonyok. Az elemzésben található számok alapján szép jövő elé néz a magyar informatikai vállalat.
Részvény / Deviza / Áru Kirobbanó formában a tőzsdék, a Richter vezette az emelkedést Pesten
Eidenpenz József | 2020. július 2. 18:55
Nagyon jó volt a tőkepiaci hangulat egész nap, de még külön lendületet kapott, amikor közzétették délután az amerikai munkaerő-piaci adatokat. Az európai tőzsdeindexek egy része három százalék körüli emelkedést is elért, de a BUX 2,3 százaléka is szép. A forint is erősödött. Az egyik brókercég szerint olcsó a Magyar Telekom, a másik viszont arról ír, miért esett tegnap akkorát a Mol.
Részvény / Deviza / Áru Aprócska autógyár lett a világ legértékesebbje
Király Béla | 2020. július 2. 14:31
Amikor egy adott szektoron belül a részvényárak erősen eltérő értékeléssel bírnak, rendre felmerül, hogy mennyire megbízható a tőzsdék értékítélete. Nem kérdéses, hogy ez a Toyota trónfosztása kapcsán is téma lesz.
Részvény / Deviza / Áru Lezárták fél Amerikát, a tőzsdék meg mámorban úsznak
Eidenpenz József | 2020. július 2. 11:40
Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvánnyal, a készülő oltásokkal kapcsolatos hírek cseppet sem megnyugtatók, nagyon szépen emelkednek az indexek Európában. Ezúttal a BUX is csatlakozott, mindegyik vezető papírunk szépen drágul. A német autóipar szereplői lassú élénkülését várnak a következő hónapokra. A McDonald’s felfüggesztette üzleteinek újranyitását.
Részvény / Deviza / Áru Fantomárak, dühös brókerek – miért omlott össze ma a pesti és frankfurti kereskedés?
Eidenpenz József | 2020. július 1. 18:43
Európában vegyes volt a tőzsdék hangulata, az USA-ban viszont pluszban nyitottak az indexek, miután nőtt a remény arra, hogy elkészül a vírus elleni oltás. Emellett néhány gazdasági adat is viszonylag jól alakult. Az olajkészletek is többet estek a vártnál. Itthon a BUX index viszont 1,1 százalékkal esett, a forint viszont végre erősödött. De mi okozhatta a délelőtti leállást?
Részvény / Deviza / Áru Mészáros Lőrincék kiszálltak a 4iG-ből
Privátbankár.hu | 2020. július 1. 18:30
A 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyletekkel meghatározó, többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt.-ben. Az eladó a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus és a Konzum PE Magántőkealap.
hírlevél