<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

A tegnapi rosszkedv Európában már a múlté, az indexek szerényen emelkednek. A BUX is pluszban van, de a forint gyengül. Alig nőtt a Netflix előfizetőinek száma, és a kilátások sem kedvezőek. Nagy zűr lehet Japánban, alacsony az átoltottság, és a vírus terjed.

A koronavírus terjedése főleg Indiában, de Japánban, Brazíliában is megijeszthette a tőzsdéket. Ráadásul kétszeres mutációról beszélnek. Ezzel magyarázzák főleg a tegnapi jelentősebb esést a részvénypiacokon, amit azonban ma már emelkedés követ Európában.

Ma a német DAX 0,3, a francia CAC 0,5, a brit FTSE 100-as pedig 0,4 százalékkal megy fel. A vírusfélelmek felett győzött a jó vállalati eredmények hatása – vélik megfigyelők. Gyorsjelentése nyomán emelkedik például a Heineken és az ASML chipgyártó. A forrongó futball-világban a Juventus klub részvényének tíz százalékos ugrása kiemelkedő.

Itthon a BUX index 0,3 százalékkal megy fel, miközben a lengyel WIG 20 hasonló mértékben esik. Az OTP 0,3 százalékos esését a Mol ugyanekkora emelkedése és a Richter 2,1 százalékos drágulása kompenzálja. A Telekom közben 1,2 százalékkal süllyed. A forint gyengül, az euró 1,2 forinttal drágult, 362,10 forint. A Graphisoft Parknál elfogadták a magas osztalékjavaslatot, ami részvényenként 357 forint, de a papír stagnál.

Árfolyamok és grafikonok

A dollár kissé erősödik, másfél százalékkal süllyed az olaj ára. A bitcoin-piac csendes, az ár viszonylag stabil 54-56 ezer dollár körül, az ether felülteljesítő, 2300 dolláron áll.

Nagy csalódást okozott a Netflix

A Netflix tőzsdezárás után közzétett gyorsjelentése nagy csalódásnak számít, a részvény a tőzsdén kívüli kereskedésben két számjegyű mínuszokat is produkált, jelenleg mínusz nyolc százaléknál tart (507 dollár alatt).

Árbevétele 7,16 milliárd dollár volt, ami 20 millióval haladja meg a Wall Street várakozását és 24 százalékos bővülést jelent év/év alapon. Profitsoron a cég 3,75 dolláros egy részvényre jutó eredménnyel zárt, szemben a 2,98 dolláros prognózissal. Az új előfizetők számát tekintve azonban nagy csalódást okozott a cég . Előfizetőinek a száma nettó 3,98 millióval nőtt, ami 75 százalékos csökkenés év/év alapon és sokkal kevesebb, mint az elemzők által prognosztizált 6,29 millió foglalta össze az Equilor Befektetési Zrt.

Két jó hír is jött a Johnson&Johnson-ról

Az EU illetékes hatósága, az EMA tegnap zöld utat adott a Johnson&Johnson oltóanyagának, a részvény 2,3 százalékkal emelkedett az USA-ban. Ez után gyorsjelentés is érkezett, az Equilor Befektetési Zrt. szerint a 22,3 milliárd dolláros árbevétel 340 millió dollárral több a Wall Street prognózisánál. A negyedéves osztalékot pedig részvényenként 1,01 dollárról 1,06 dollárra emelték.

A fogyasztási cikkeket gyártó Procter & Gamble is felülteljesítette a Wall Street várakozásait. Az Apple pedig online mutatta be az új iPad, iMac modelleket, valamint az AirTags-t, amellyel különböző tárgyakat lehet nyomon követni.

Ericsson, Nokia és a többiek

A svéd Ericsson az ötmilliárd svéd koronás várakozást meghaladó, 5,3 milliárdos működési eredményt ért el az első negyedévben a KBC Equitas szerint.

Bevételben elmaradtak a konszenzustól. A menedzsment kijelentette, hogy sikerült megerősíteni a piacvezető szerepüket az 5G terén, és a piac idén kedvezően alakulhat. Emellett további befektetéseket terveznek piaci részesedésük növelése érdekében. Ma az Ericsson mellett a versenytárs Nokia részvényét is érdemes figyelni.

Az amerikai jelentési szezonban a brókercég szerint az olajipari Halliburton teszi közzé a számait délután, valamint a Verizon és az atomenergiában is érdekelt NextEra Energy. Este pedig a Chipotle, a Kinder Morgan, a Whirlpool és a Las Vegas Sands eredményei jönnek.

Oltást a Földnek (Pixabay.com)Oltást a Földnek (Pixabay.com)

Súlyosak a gondok Japánban

Romlik a helyzet Japánban, s egyre jobban aggódnak az olimpia miatt – írja az Erste Befektetési Zrt. kommentárja.

Japánban már a negyedik hullám alakul, igaz, hogy ezek kis hullámok. Abszolút mértékben is kisebbek, mint a magyar harmadik hullám, pedig ott nem 10, hanem 125 millióan élnek. De aggasztó, hogy a napi új esetek (4000) fele Oszakából és Tokióból származik, hiszen Tokióban lenne az olimpia. Az átoltottság nagyon alacsony, töredéke a magyarországinak. Ráadásul öt éve nem volt ilyen szigorú a japán jegybank. A Topix index ugyanis esett, a Bank of Japan mégsem vásárolt, amire 2016 óta nem volt példa.

Az Altria Group (pirossal), a British American Tobacco (barna) és a Philip Morris (zöld) árfolyama (Tradingview.com)Az Altria Group (pirossal), a British American Tobacco (barna) és a Philip Morris (zöld) árfolyama (Tradingview.com)

Kevesebben fognak füstölni, de a dohánygyárak megélnek

A dohánytermékek nikotintartalmának újraszabályozásával és az ennek nyomán bekövetkező dohányrészvény-árzuhanással foglalkozik a Concorde Értékpapír blogja. A szabályozás szerintük évekig is eltarthat, de azután a dohányosok számának további csökkenésével járhat.

A 2012-ig tartó felfutás óta a hagyományos dohánytermékek értékesítése évről évre folyamatosan csökkent. A nikotin mennyiségének regulációja, illetve a mentolos dohánytermékek tilalma a fogyasztókat az új generációs és alacsonyabb kockázatú (NGP és RRP) termékek irányába terelheti, ezek értékesítése meredeken emelkedik évek óta. A pharma-, valamint a marihuána-business felé történő elmozdulás jövedelmezővé válhat. Néhány dohánygyártó már le is tette voksát egy-egy kanadai marihuánatermelő mellett, vagy jelentős összegeket költött gyógyszeripari fejlesztésre.

Kriptóban is ad és kap a WeWork

A főleg üzleti ingatlanok bérbeadásával, közvetítésével foglalkozó, korábban sikertelen tőzsdei bevezetéssel próbálkozó WeWork bejelentette, hogy elfogad kriptodevizákat fizetségként, és maga is fizet így – írta a Forbes.com. A lépés a Tesla múlt havi bejelentéséhez hasonló.

Bitcoint, ethereumot, USD coint, paxost és számos más kriptovalutát elfogad. Minden ilyen bevételt megtart a mérlegében ahelyett, hogy átváltaná egy másik pénznemre, de arra törekszik, hogy kriptóban fizessen a a partnereknek, ha ők is elfogadják. A Coinbase, a múlt héten tőzsdére bevezetett nagy amerikai kriptotőzsde lesz az első ügyfele, amely így fizeti WeWork-tagságát.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

A rovat támogatója a 4iG

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 8250 8080 8284 +3,28% 0 0 3 027 505 174 Ft 2022-10-04 17:09:42
MOL 2624 2490 2630 +6,41% 0 0 2 239 997 822 Ft 2022-10-04 17:05:25
MTELEKOM 300 291 302 +1,35% 0 0 64 043 834 Ft 2022-10-04 17:10:10
RICHTER 7800 7505 7840 +3,31% 0 0 1 493 307 365 Ft 2022-10-04 17:09:23
OPUS 129 128 132 +0,15% 0 0 11 088 983 Ft 2022-10-04 17:05:25
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Megint elindult lefelé a forint, de az OTP és társai hasítottak
Privátbankár.hu | 2022. október 4. 18:21
A hazai fizetőeszköz tovább távolodott a hétfői történelmi mélypontjaitól, estére azonban megint kicsit elgyengült. Nem úgy a hazai részvények, amelyek kirobbanó erőben zárták a napot.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot fordult a világ a forinttal, de Csányi Sándor is elégedetten dörzsölheti a tenyerét
Csabai Károly | 2022. október 4. 11:46
Az MVM Gazpromnál elért fizetési halasztása, a dollár gyengülése és az EU-s forrásokhoz való hozzájutás zálogának tekinthető hazai törvénymódosítás hatására a hazai fizetőeszköz az euróval szemben csaknem tíz, míg a zöldhasúval szemben még ennél is több egységgel távolodott el a tegnap felállított negatív történelmi rekordjaitól. A Budapesti Értéktőzsdén forgó blue chipek pedig a kedvező nemzetközi piaci hangulatot lovagolják meg, közülük is a legjobban a 3-4 százalékkal erősödő Mol és OTP Bank. De az olaj, az arany és a kriptoeszközök árfolyama is emelkedő tendenciát mutat.
Részvény / Deviza / Áru 420 alatt kezdte a napot a forint
Privátbankár.hu | 2022. október 4. 07:44
A hétfői újabb mélypont után stabilabban kezdett kedden a forint.
Részvény / Deviza / Áru Megnyugtatta a forintot a parlamenti szavazás
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 18:49
A hazai fizetőeszköz a napközbeni történelmi mélypont után erősödni kezdett, mikor az Országgyűlés elfogadta az első olyan törvényjavaslatot, mely az Európai Bizottsággal való megállapodáshoz, így az EU-s források lehívásához szükséges.
Részvény / Deviza / Áru Az OPEC és az OPEC+ bejelentésére kilőtt az olaj ára
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 16:10
A szervezet tagjai közölték: napi 1 millió hordóval kevesebbet termelnének ki. A hírre az olaj ára több mint 4 dollárral emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Ismét történelmi mélyponton a forint, s nem látni, meddig zuhanhat
Tiszóczi Roland | 2022. október 3. 12:39
Az OPEC+ a kőolajkitermelés jelentős, a pandémia óta a legnagyobb visszafogására készül. Az olaj ára azóta jelentős emelkedésbe kezdett. Ha a trend fennmarad, az olajárak tovább fűtik majd az inflációt. Eközben a nemzetközi háborús feszültség egyre fokozódik, „eltűnt a bázisáról” ugyanis a Belgorod nukleáris tengeralattjáró, amelynek fő feladata, hogy figyelmeztetés nélkül csapást mérjen partmenti létesítményekre. A forint árfolyama egyre aggasztóbb.
Részvény / Deviza / Áru Reménysugár: négy napja esik a tőzsdei gázár!
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 09:59
A rotterdami tőzsdén a gáz most 4 százalékkal olcsóbban cserél gazdát a novemberi szállításra, mint pénteken.
Részvény / Deviza / Áru Jobb, ha ma reggel se néz a forint devizaárfolyamaira
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 07:39
A hazai fizetőeszköz a múlt héten felállított negatív történelmi rekordszintjei körül cserél gazdát.
Részvény / Deviza / Áru Itt az idő aranyat venni, mielőtt megtörik a dollár hegemóniája?
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 05:22
Hiába a hidegháború óta nem látott geopolitikai feszültségek és a száguldó infláció, az amerikai kamatemelések és a bivalyerős dollár együttes hatása 2 éves mélypontra taszította az arany árfolyamát. Rövid távon azonban enyhülhetnek a sárga nemesfém árát nyomás alatt tartó tényezők, míg a keresletét támogató tényezők maradhatnak, így hosszú távú befektetésként érdemes megfontolni az aranyvásárlást – véli Juhász Kristóf, a befektetési aranyat és más nemesfémeket forgalmazó Conclude Befektetési Zrt. cégvezetője.
Részvény / Deviza / Áru Bivalyerős napja volt a pesti börzének
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 17:43
Korrigált a BÉT.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG