<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A jen hamarosan tesztelheti a 100-as szintet a dollárral szemben - mindenki a japán háztartások pénzéről álmodozik. A forint erősödése jelenleg szünetel.

100-ra várva

A jen továbbra is négyéves mélyponton jár a dollárral szemben, miután a japán jegybank hadat üzent a deflációnak. Ahogy a befektetők folytatják a masszív jen-eladást, az dollár/jen árfolyam megközelítette a fontos lélektani határnak tekinthető 100-as szintet.

USD/JPY
Friss árfolyamok >>

 

Amióta a japán jegybank bejelentette példátlan méretű gazdaságélénkítő csomagját, a dollár már 7 százalékot erősödött az ázsiai devizával szemben. A csúcs egyelőre magyar idő szerint tegnap este 8 körül állt be, ekkor az árfolyam megkarcolta a 99,5-öt, jelenleg innen ereszkedik vissza a jegyzés. Ma reggel 99 jen alatt jegyezték a dollárt.

Japán billiókról álmodozik a világ

Japán adósságszerkezete merőben eltér az Amerikában vagy Európában jellemzőtől: a JP Morgan minapi elemzése szerint a japán háztartások megtakarításaik 55 százalékát tartják betétben és készpénzben, míg ez az arány az Egyesült Államokban 14 százalék, az eurózónában pedig 36 százalék.

A Bank of Japan adatai szerint a japán háztartások 2012 végén 1547 billió jen értékű pénzügyi eszközzel rendelkeztek, ebből 854 billió volt betétben és készpénzben. A Reuters elemzése szerint elég annak a gondolata is, hogy ez az irdatlan mennyiségű pénz külföldre kezd áramlani, és máris világszerte csökkennek a hozamok és gyengül a jen.

A 100-as árfolyamig számos technikai akadályt kell még leküzdenie az árfolyamnak, elemzők 99,73-nál látnak egy erősebb ellenállást. Ahogy ma reggel is, a gyengülést még sokszor megakaszthatja a profitrealizálás.

A forinterősödés jelenleg szünetel

Ahogy szünetet tart a jen gyengülése, úgy torpant meg a forinterősödés is a piacon. A japán hírek és a hazai események - elsősorban az egyeztetés a jegybank és a bankszektor legnagyobb szereplői között - 296,30 forint környékére húzták le az eurót, a közös pénz jegyzése innen fordult vissza, kedd reggel 297,40 környékén ingadozik az árfolyam.

EUR/HUF
Friss árfolyamok >>

 

Lassul a kínai infláció, gyenge német makroadat érkezett

A piacokon a kínai inflációs adatra is figyelnek: a nemrég közzétett adat szerint kilenchónapos csúcsról csökkennek az élelmiszerárak, a pénzromlás üteme így a tíz hónapja legmagasabb februári adat után márciusban 2,1 százalékra mérséklődött. Ez adhat némi teret a laza monetáris politika folytatására, a növekedés támogatására.

A vártnál gyengébb lett a német külkermérleg, az ország európai partnerei tovább gyengélkednek, ami rányomja a bélyeget a német áruk iránti keresletre - elemzők szerint jül látszik, hogy Németország egyedül nem képes kirántani az eurózónát a gödörből.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG