1p
Reggel egy monetáristanács-tag nyilatkozata erősítette a forintot, ezt azonban gyorsan vissza is adta a magyar deviza. Tovább tart az oldalazás.

Devizahitelek: a legrosszabbat elkerülték a piacok?

Tegnap a reggeli feszült hangulatban a 297-es szint közelébe gyengült a hazai deviza, mindenki a devizahitelekkel kapcsolatos híreket várta. Napközben annyit tudtunk meg, hogy bár végleges döntés nem született, de nagy valószínűséggel a bankok szempontjából a legrosszabbnál egy fokkal jobb forgatókönyv megvalósulására - csak a lakáscélú hitelekkel kapcsolatos intézkedésekre - van esély. Ez a hír, karöltve a jó euró zónás BMI adatokkal, enyhítette a nyomást, 295-ig erősítve a forintot - olvasható Bámli Károly, a Commerzbank Treasury sales munkatársának friss elemzésében.  Az erősödés azonban nem tartott sokáig, amiben a dollárerősödésének is szerepe volt, így nap végére ismét a 296 körüli árfolyamokat láthattunk.

Ma reggel a Monetáris Tanács egyik tagja jelezte: a Matolcsy György által említett 3,0%-3,5%-os kamatszint csak egy lehetséges forgatókönyv, nincs kőbe vésve a szám. Pleschinger Gyula óvatos hozzáállást hangsúlyozó nyilatkozatának hatására 295,50 körüli szintekre ereszkedett az euró árfolyama, innen azonban újra a hajnali szintre gyengült a forint.

Friss árfolyamok >>

 

Bámli Károly szerint rövidtávon a devizahiteles csomaggal kapcsolatos nyilatkozatok és a Bankszövetséggel folyó tárgyalások alakulása nagy hatással lehet az árfolyamra, de az nagyon valószínű, hogy a legkisebb negatív hírt is gyengüléssel reagálja majd le a forint.

Nem különösebben rózsás ma a hangulat

A nemzetközi piacon a délelőtti Ifo-jelentésre figyeltek a befektetők, ami a vártnál egy hajszállal jobb lett. A nemzetközi hangulat azonban összességében kissé borongós, gyengén zártak az ázsiai tőzsdék, ami nem segíti az európai befektetők kedvét.

Friss árfolyamok >>

 

 

10 óra után megtört a nagyon halvány erősödő trend az euró dollárárfolyamában, de nagyon szűk sávban mozog a jegyzés, továbbra is az oldalazás jellemző a piacon. Délután  az amerikai munkanélküli segély-kérelmekről és a tartós fogyasztási javak forgalmáról szóló adatok befolyásolhatják a kereskedés irányát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG