<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Draghi várakozásai nem javultak az egy hónappal korábbihoz képest. Ez és a vártnál gyengébb amerikai makroadatok megütötték az euró árfolyamát. Az EKB figyeli, milyen hatással jár az euró erősödése.

15:35

Miközben az euró már több mint egyhetes mélyponton jár a dollárral szemben, a forint erősödésnek indult. Alapvetően nem rossz a piaci hangulat, az amerikai makroadatok szerint a munkaerőpiac még messze nincs olyan állapotban, hogy felmerülne a QE3 nevű pénznyomda leállítása, ami a feltörekvő piacok, a kockázatosabb eszközök számára jó hír. Draghi szavai csak az eurót gyengítették, nem a kockázatvállalási kedvet - ebből profitálhat most a magyar deviza.

Az euró jegyzése a 294 forint fölötti szintekről gyors tempóban 293 alá esett.

Forrás: Privátbankár Dealbook

 

15:20

Az eurózóna gazdasága 2013-ban fokozatosan talpra fog állni, de egyelőre több a negatív kockázat, mint a pozitív - mondta Mario Draghi.

Az EKB elnöke a kamatdöntést követő sajtótájékoztatón felidézte: az eurózóna GDP-je az elmúlt év második és harmadik negyedévében visszaesett, ez már technikai értelemben recessziót jelent - a negyedik negyedévben a várakozások szerint tovább folytatódott a csökkenés.

A gyenge teljesítmény 2013 elején megmaradhat, később azonban jobb számokra számítanak, ezt a monetáris politikai eszközök, a piaci bizalom javulása és az erősödő globális kereslet is támogathatják.

Draghi várakozásai nem javultak az egy hónappal korábbihoz képest. Ez és a vártnál gyengébb amerikai makroadatok - az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók vártnál magasabb száma, a mezőgazdaságon kívüli szektorok gyenge teljesítménye - megütötték az euró árfolyamát. Draghi emellett az euró túlzott erejét emlegető - francia - kommentárokra is reagált: eszerint az EKB figyelemmel kíséri, hogy befolyásolja-e az inflációs pályát a közös pénz elmúlt időszakban mutatott ereje. Mindenesetre a folyamatot az euróba vetett bizalom visszatérésére vezette vissza.

Forrás: Privátbankár Dealbook

A dollár jegyzése 1,3540 fölötti szintekről rövid idő alatt 1,3460-ig esett.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG