<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Minden a pénznyomdák körül forog a piacon, talán már kávézaccból is megpróbálják megjósolni, mikor állnak le a jegybanki programok. A kockázatkerülés nem tesz jót a forintnak.

Mi lesz, ha leáll a pénznyomda?Egy friss elemzés szerint a jegybanki monetáris enyhítő programok kifuttatásával nem lesz gazdasági összeomlás, nem lesz kötvényhozam-emelkedés, de még csak tőzsdei krach sem - részletek >>

Továbbra is a jegybanki programok befolyásolják első sorban a piaci folyamatokat - míg azonban korábban az volt a fő kérdés, hogy a bőséges pénzmennyiség hol talál magának helyet, most azt találgatják a piaci szereplők, mikor és milyen ütemezésben állnak le a pénznyomdák. Minden egyes amerikai makroadat kapcsán az az első kérdés, hogyan befolyásolhatja a Fed gazdaságélénkítő programját, a kötvényvásárlások kivezetésének menetrendjét.

Ahogy a program végének közeledését érzik a befektetők, masszívan adni kezdték az amerikai állampapírokat - a 10 éves kötvény hozama bő egy éves csúcson jár. A profitra éhes befektetők számára így kevésbé vonzó a dollár - szakértők szerint az EUR/USD devizapár az elmúlt időszakban rendkívül érzékeny az amerikai és európai (német) hozamok közötti különbség változására.

EUR/USD
Friss árfolyamok >>

 

Csütörtök hajnalban ennek megfelelően a dollár/euró-árfolyam 1,2980 fölé emelkedett, reggel ennek kisebb korrekciója történik a piacon.

A kockázatkerülő hangulatban a forint is gyengén kezdte a napot: hiába érkezett meg a hivatalos bejelentés szerdán arról, hogy kikerülünk a túlzottdeficit-eljárás alól, ez egyáltalán nem tudta erősíteni a magyar devizát. A ma reggeli kereskedésben az euró árfolyam újra megkarcolta a 290 forintot, innen 289 alá pattant vissza az árfolyam.

EUR/HUF
Friss árfolyamok >>

 

Délután újabb makroadatok érkeznek Amerikából, amelyek ismét felerősíthetik a találgatásokat a QE végéről: a GDP-ről, a munkaerőpiacról és az ingatlanpiacról is érkeznek friss számok.

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG