TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A pénteki gyengülés után is tovább ereszkedett hétfőn kora reggel a forint árfolyama, az eurót csaknem 290 forinton jegyzik. A nemzetközi pénzpiaci hangulat kifejezetten negatív, az euró folyamatosan esik a dollárral szemben. A forintot gyengíthetik a tranzakciós adóval és az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos újabb bizonytalanságok.

Kisebb gyengüléssel kezdett a forint hétfőn reggel, miután pénteken látványosan gyengült. Az eurót 289,60 forint körül jegyzik a tőzsdenyitás előtt.

A piacok hangulata általánosan rossz, miután a múlt héten sorra jöttek az aggasztó hírek és makroadatok, majd ezeket pénteken megfejelte egy nagyon gyenge amerikai munkaerőpiaci beszámoló. A nyersanyagárak ugyan felfelé korrigáltak a pénteki zakó után, ugyanakkor az euró piacán folytatódott az erős lejtmenet, az EUR/USD az 1,23-mas szint alá került. Az euró árfolyamát az amerikai foglalkoztatási adatra erősödő dollár szorította le.

Az Egyesült Államokban a munkahelyek számának a várttól elmaradó mértékű és már a harmadik egymást követő hónapban a gazdasági növekedés mércéjének tekintett 100 ezernél alacsonyabb növekedése növelte az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed újabb monetáris enyhítő programjának valószínűségét, ami erősítette a dollárt.

A piacok elsősorban az euróövezeti pénzügyminiszterek brüsszeli tanácskozásáról érkező hírekre, a közös bankfelügyelet tervének és az euróövezeti válságkezelésre létrehozott alap, az ESM kiterjesztett használatának részleteire figyelnek majd. Nagyon fontos esemény, hogy ma kezdődik az amerikai gyorsjelentési szezon a második negyedévről, hagyományosan az alumíniumipari óriáscég, az Alcoa nyitja a sort az amerikai tőzsdezárás után.

A forintot ugyan elsősorban a nemzetközi pénzpiaci mozgások határozzák meg, ugyanakkor ismét előtérbe kerülhetnek a kormány és az IMF közötti vitatott kérdések. Miután pénteken kiderült, hogy az IMF szakértői július 17-én kezdik a tárgyalás Magyarországon sokak meglepetésére a forint nem reagált erősödéssel, sőt a délután folyamán határozottan gyengült is. Ennek a hátterében részben az állt, hogy a piacok az elmúlt hetekben már beárazták a tárgyalásokat, így az nem okozott meglepetést, részben pedig az, hogy a várakozások szerint a nemrég bejelentett munkahelyvédelmi akcióterv, az MNB-re is kivetett tranzakciós adó, illetve a jövő évi költségvetés sok helyen bizonytalan háttere ismét elhúzódó tárgyalásokat vetítenek előre a Nemzetközi Valutaalappal.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Friss
hírlevél